mobiletlere karşı ilk çin malları ülkemize girerken tamircinin söyledikleri

:queen: bildiğiniz gibi 2003 ve daha önceleri yada 2002 diyelim hepimiz mobilet pejo kullanıyorduk genel olarak elimizden geçmiştir diyelim ben 2004 te bisan lifan cub 100 aldım ve mobilet tamircisi motorumu gördü adamın ilk bakışı , mobilet gibisi var mı bunları hurda demirlerden yapıyolar kaynatıp getiriyolar bi vidasını sök bir daha yerine takamıyorsun 6 ay sonra dağılcak atıcaksın çöpe vs. mobilet bunlardna 1000 kat iyidir vs. sonuç 10 yıl olmasını bekliyorum 7 yıl geçti motor hala taş gibi gidiyor :queen: 7 yılda yapılan masraf taş çatlasa 400-500 tl falandır oda gayet normal 7 yıl bu sonuçta mobiletler pejolar öldü fabrikaları kapandı ve yıllarca 3.dünya ülkesi olarak 50 cc lik motorlara mahkum yaşadık.

haklısın, hatta ülkemizde motosiklet kültürünün birazcık ta olsun oluşmasında çinli motosikletlerin payı büyük.

F54

bende çok kullandım pejo fakat gerçekten onu diyen usta haklı benim pejo bu çinlilere 10 basar hem sorunsuz hemde daha güvenli bence en azın dan çinli değil pisikolojik olarak yani

bende çok kullandım pejo fakat gerçekten onu diyen usta haklı benim pejo bu çinlilere 10 basar hem sorunsuz hemde daha güvenli bence en azın dan çinli değil pisikolojik olarak yani

pejonun zevki başkaydı ben 48 taktırmıştım :D arka dişliyi ufaltmıştım tırtıklı kayışlar debriyaja çift yay takmalar :D :D :D

4 yılda dağıldı pejo çin 7 yıl oldu yolda bırakmıyor sağolsun :queen: hızlı yaşa çabuk dağıt :D :D demişler hocam o pejoda egzoza basardım vites atar gibi sattığım gün kaynak yaptırdım silindir boğazına egzoz kopuktu :queen:

F54

öyle kullanmaya ii seni 4 yıl gezdirmiş yani

eger cinli piyasaya girmeseydi hala mabilete mahkumduk...
bir diger husuta hem motorsiklet kulturunun yayginlasmasi hem istihdam hemde diger luks markalarin istemesede fiyatlarini assagi cekmek mecburiyetinde birakmistir...
bu konular gayet onemlidir...

senin 100 150 cc çin motoruna binmen 3.dünya ülkesi konumundan bi sınıf atlatmıyor :)
sonuçta gene aynı tas aynı hamam elalemin çinlisi bizim fabrikaların yapacagı motordan daha ucuzunu yapıp ithal edebiliyorken biz imal edemiyoruz zarar ederiz diye ki gayette cihina malları tüketiyoruz sömürülüyoruz...

çin malları esnaf sektörünü ayakta tutuyor.... bir çok kişide çin malları motor aşkını doğurdu.... ama moblet aşkı bende başkadır...

iki kişiyle ışıklarda bile kalkamayana mobiletlerin yerine aynı paraya cincon malları çok daha kullanılışlı ve işgörür halde.
ben onlarca mobilet pejo ve puch kullandım hele şu puch varya ocağıma incir ağacı dikiyordu nerdeyse .şanzumanlımıymış ne ikidebir acayip masraf ediyordu parçası pahalıydı kiloso 10 kuruştan hurdacuya verdim gitti

iki kişiyle ışıklarda bile kalkamayana mobiletlerin yerine aynı paraya cincon malları çok daha kullanılışlı ve işgörür halde.
ben onlarca mobilet pejo ve puch kullandım hele şu puch varya ocağıma incir ağacı dikiyordu nerdeyse .şanzumanlımıymış ne ikidebir acayip masraf ediyordu parçası pahalıydı kiloso 10 kuruştan hurdacuya verdim gitti

çin malı çin malı diye kötüleyip duruyorlar yağ değişimi hariç servise gitmiyorum ben 7 yıl oldu lifan marka motorum memnunum da eskiden pejo vardı bende motorcularla akraba olmuştuk her hafta motorcudaydım hatta beni orada çalışıyo sanıyolardı :queen:

çin malı çin malı diye kötüleyip duruyorlar yağ değişimi hariç servise gitmiyorum ben 7 yıl oldu lifan marka motorum memnunum da eskiden pejo vardı bende motorcularla akraba olmuştuk her hafta motorcudaydım hatta beni orada çalışıyo sanıyolardı :queen:
:queen::queen::queen::queen::queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:18 ----------

:queen::queen::queen::queen:
:queen::queen::queen::queen::queen::queen:

Ben şahsen çin veya kore vs. 600 lük ve daha üzeri cc motorlarınında ülkemizde satılmasını istiyorum. Belki böylelikle tatlı bir rekabet başlar:)
.

bilenenin aksini üst segment motor sınıfı haricinde(titanyum,krom,magnezyum v.b alasımlar kullanılmakta) motosiklet'lerin büyük bir çoğunluğunda hurda demir kullanılmakta.
araba şasi'lerindede hurda demir kullanılmakta.eğer geri dönüşüm olmamış olsaydı ortalık çöplük olurdu.

bende geçen yıl pejo vardı her cıkardıgımda muhakka 25 30 tl masraf gidiyordu benzininle beraber ya diyafram patlatırdı ya kasnak bilye dagıtırdı ya lastık patlardı ya zıncır gevşerdi say say bıtmıyor ulan dedım özel taksi tutsam bukadar para harcamazdım neyseki sattım kurtuldum:mrgreen::)

bende geçen yıl pejo vardı her cıkardıgımda muhakka 25 30 tl masraf gidiyordu benzininle beraber ya diyafram patlatırdı ya kasnak bilye dagıtırdı ya lastık patlardı ya zıncır gevşerdi say say bıtmıyor ulan dedım özel taksi tutsam bukadar para harcamazdım neyseki sattım kurtuldum:mrgreen::)

:queen: bir gün çalışıyorum dedemin dükanda yazları yardım ediyordum falan haber geldi telefondaki dayım dedi senin motora pejoya müşteri buldum :queen: motor rölantide durmuyor stop ediyor egzozu kopuk :queen: 2 saat sonra görmeye gelecekler dedi debriyajda ötüyor :queen: gittim hemen motorcuya artık dedi bunları tamir etmiyoruz :queen: sonra bir diğer motorcu tamir ederim dedi 2 saatte öyle bi ayar çekmişki tek tek ötüyo makina :queen: oto egzozcuya gittim sora abi dedim bunun egzozunu silindir boğazına kaynat :queen: sora adam geldi anlaştık parayı aldım sattım ve kurtuldum ve o gün bugündür motorcularla olan akrabalığımda sona erdi çok masraflıydı pejoyu ayakta tutalım derken bütçe ayakları kırılıyordu :queen:

:queen: bildiğiniz gibi 2003 ve daha önceleri yada 2002 diyelim hepimiz mobilet pejo kullanıyorduk genel olarak elimizden geçmiştir diyelim ben 2004 te bisan lifan cub 100 aldım ve mobilet tamircisi motorumu gördü adamın ilk bakışı , mobilet gibisi var mı bunları hurda demirlerden yapıyolar kaynatıp getiriyolar bi vidasını sök bir daha yerine takamıyorsun 6 ay sonra dağılcak atıcaksın çöpe vs. mobilet bunlardna 1000 kat iyidir vs. sonuç 10 yıl olmasını bekliyorum 7 yıl geçti motor hala taş gibi gidiyor 7 yılda yapılan masraf taş çatlasa 400-500 tl falandır oda gayet normal 7 yıl bu sonuçta mobiletler pejolar öldü fabrikaları kapandı ve yıllarca 3.dünya ülkesi olarak 50 cc lik motorlara mahkum yaşadık.

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/mot...en-tamircinin-soyledikleri.html#ixzz1JAe0Jvf9
:queen:

dostum ben ne hissediyorum biliyomusun?
sanki sen yakın bir zamanda motorunu satıp yeni bir motor alacaksın ve bu yüzden elindeki motora prim yaptırıp pazar oluşturuyorsun.

yani; 7 yıldır biniyorsun ve hiç bir sorunu yok, alacak arkadaşta gönül rahatlığı ile kullansın diyosun.

hadi bakalım o zaman hayırlı traşlar, pardon satışlar...

Son düzenleme:
eskiden pejo vardı bende motorcularla akraba olmuştuk her hafta motorcudaydım hatta beni orada çalışıyo sanıyolardı :mrgreen:

bendede aynı pejo sorunu vardı.şimdi çinli ye biniyoruz ama şahsım adına konuşuyorum beni tamircilerden kurtardı.akraba olmuştuk artık hiç uğramıyorsun falan diyorlar tamircimi değiştirdin gibilerden.
Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/mot...en-tamircinin-soyledikleri.html#ixzz1JF4w9uo3

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şimdide o mobiletler beş para etmez diyorlar xD

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar