karar verdim PSimi sattıktan sonra alıcam ya grisini ya siyahını ama siyahı daha güzel ağır duruyor far ayarlarıda yapılmış gayet güzel hiç olmazsa bnm ps kadar fazla yakmıyodur ve vitesli kullanmanın zevkide cabası.
karar verdysen sende dünyadaki az sayıda cbf kullanıcısı olan şanslı insanlardansın demektir. hayırlı olsun bzleri unutmayın arada bir sözlerimizi hatırlayın yeter.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:43 ----------
2010 yılı 26 MAYIS da bursadan kalkıp istanbula CBF imi almaya gittiğimdeki resimlerden bir iki eklenti yamak istiyorum izninizle arkadaşlar. ve aldığım günün haftasında bursaenduro.com'un geleneksel olarak düzenlemiş olduğu bahar şenliği vardı BURSA BUYÜKORHAN görecik yaylasında ve bu senede var aynı yerde ve aynı tarihte daha eve geldik ertesi sabah kalkıp 3 arkadaş oraya gittik bu motoru CBF i önce elime yine istanbuldan almış olduğum 2001 model 301 çelik jant bir mz vardı sene 2005 te almıştım onu ve 5 yıl kullandım ama son zamanlarda artan yakıt fiyatı yüzünden çok sevdiğim o motorumu satmak zorunda kaldım çünkü ben gezmeyi seven ama bir o kadarda prensipli adamım 48.000km olarak alıp 76.000km olarak bursaya sattım yani 4 sezonda 30bin civarı yol yaptım bu da sadece yazları 4-5 ay kullanarak. neyse kısa tutalım lafı. ve motorumu bu cbf i bi arkadaşımda görüp kullandığım çin sattım ilk gün motorum uzun yolculuğuna çıkmış oldu görecik yaylasına gittik ama gderken yolda motorun öyle konforlu olduğunu gördüm ki istanbuldan buraya karadan dolaşmadım doğru yenikapı feribotauna binerek yalovadan orhanagzie geldik bu kısa yolda çok fazla bir şey düşünememiştim ilk gününde verdği o heyecan ile. yani o 230km lik gidiş ve 230km lik dönüş yolunda motorumu her türlü deneme şansım oldu ve üzerinde iken kend kendime şunu dedim hep ya kahretsin ben bu motoru neden daha önce almadım neden yıllardır benzine çalıştım diye kafamı yedim durdum çünkü şunu gördüm mz motoru 301cc ve iki zamanlı olmasında rağmen bu 150cc ve 4 zamanlı bir makina inanılmaz performans gösterdi yani bu motor da 301cc olsaydı mz bunun yanında HALT yesin artık. ve inanılmaz bir yol tutuşu sergiledi. harika bir süspansiyon var (ben buna kısaca yolda mercedes kullanıyorumuşum gibi hissediyorum derim hep) sonra yakıtı ilk o zamanlar ortalama 100km/2,5ltre gibi tahmin ediyordum 13litrelik bir depoyla 600km götürmüştü sanıyorum ama zaman içinde sanki bu yakıt biraz yükseldi gbi oldu diye düşüyürum belki o zaman ben yanlış hesapladım tam hatırlamıyorum çünkü o zamanı ama en son bursadan kalkıp 2 CBF kullanıcısı ben ve arkamda bi arkadaşım aynı şekilde diğer cbf ve arkasında arkadaşı istanbul TURKUAZO ya gittik oraya gdip geldiğimizde ilçemizdeki benznlikte depoları yeniden fulledik ve ortalama yakıtım 100km/2,8ltre çıktı onun ise 100km/2,9ltre çıktı fakat o 2007 ben 2010 model motor sahbydim. 24.000km onunki benimki ise 8-9bin cvarlarındaydı yani bursadaki o yayla şenliğinde gece konakladık çadırda ve dönüşte ben vrajlara biraz yatayım dedim ve denedim ki benim eski mz motorumdam çok daha rahat yatıyor ve kalkıyor dreksyonda hç zorlanmıyorum vcudumun azıcık oynatmakla motoru döndürebilyorsun yani vs. vs. anlatmakla btmiyor bu motoru aslında daha çok yazarım ama geç olfu birazda yatalım kalıbı da dinlendirmek lazım arkadaşlar yarın ve öteki günler devam ederiz
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:03 ----------
fakat resim nasıl eklenir blemedim.

)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:06 ----------
birde şunu eklemeyi unuttum daha henüz 9 aylık olan motorumu sattım sırf bu 2011 modelnin fuarda gördüğüm birakaç değişiklği yüzünden yenisini sipar ettim ve bende birçok okuyucu gb net bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla far sistemi yenilendiyse (sürekli yanma olayı dinamosuz yani) karbüratöre dahil edilen o jikle ile çalıştırınca otomatk olarak devrn biraz yükselmesiyle bazı kullanıcıların gazı sonuna kadar verererk motorun ömrünün kısaltılmasının önüne geçilşmesi vs. vs. daha birçok ince ayrıntısı var mesela yan motor kapağı bile değişmiş blmem artık bunu kaçınız fark ettniz ama sağ kapat biraz daha genşletleren motorun boşluğu görünmesi azaltılmış ama en köt olan şey ise. sağ elckteki kırmızı düğmenin kalkması ben ona çok alışmıştım (start-stop) çok iyidi orda o ama artık yok. bakalım işte alınca görücez altımızda daha neler var beni en çok etkileyen 2010 modelni sattırıp yenisini almaya teşvik eden şey karbüratör, kilometre sayacı, ve farları oldu. ekgsoz yan kapat sinyaller vs. bunları çok önemsemyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:13 ----------
sonuçta hepsi birer ayrıntı HONDA çalışıyor Abii. gerçi honda bu motordan inanıyorum ki hiç kar etmiyor sürümden az da olsa kazanıyor çünkü motor ülkete grişi 2,600TL gibi b fiyat bu da 1,700-1,800$ eder ki o para da japonyada bi işçinin yarım aylık maaşına denk geliyor. yani onlara göre bu motor bu ğlkeye bedava ihraç ediliyor. sadece küçük cc sınıfında piyasayı diğer markalara bırakıp onların sm yapmasının önüne geçmeye ve kendisini gündemde tutmaya çalışıyor bu HONDA yoksa bu kaliteyi bu fiyata nasıl bulablriz ki. örnek verirsek eğer biraz hesaplarsak YBR nin CBF ten pahalı olmasını gerektirecek neyi var bana bunu açıklayacak bir varmı burda acaba. örneğin YBR de CBF gibi 250Tl değerinde ön kafa varmı? 400TL değerinde arka maşa ve süspansyon varmı yoksa iki tane boruyu kıvırıp arka maşamı yapmışlar hehe ne komik değil mi iki boruya al bir arka maşa yap. yada jantları daha kaliteli dökümden mi imal edilmiş mesela CBF jantı 4-5 kilo gelrken YBR neden 2-3 kilo geliyor hehe. yoksa ön fren diski çift kaliperden mi oluşuyor CBF gibi onların motor boya kaltesi 3. sınıf mı 1. sınıf mı. daha çok anlatacağım şeyleri var aralarındaki farkı anlatmak için ama anlayana. biz YBR ile CBF i 475km lk bir yolun ardından ilçeye geldiğimizde ybr sahbi arkadaşımın bana gel garaja gdelim kumpası alalım aralarındaki farkları ölçelim dediğinde ölçümler sonrasında ki gördüğüm farklara ne ben ne de o inanamadı. HONDA krom egzoza 10 yıl kullanılabilirlik ömrü veriyor ybr ise bir teneketen imal edip egzos diye sattığı şeye ise 2 yıl garanti verebiliyor. daha neler neler. ybrnin eklem yerlerinde hiçbir yumuşak lastik yok ikii cvatayla sıkıp yollamışlar arkadaki yolcunun ayaklarının bastığı o ayakçıklar incecik. ayakçıkları tutan demir yani döküm incecik elinizle ellediğinizde sanki tenekeye dokunuyorsunuz cbf de ise neredeyse 1 cm kalınlığında bir döküm kullanılmış biri motora binerken oraya basıp binmesyle asla kıramaz o ayak demirini. ybr de şöför ayakları eski motorlardaki gibi bi tane boruyu kıvırmışlar iki ucuna birer lastik takmışlar motorun altına şaseye iki kaynakla kaynatmışlar haydi yallah. ama cbf de ise her santmetre karesinde mühendslik yatıyor. kabloları bile adamlar hiçbr yerinden çıkmıyor sarkmıyor bir yere yoplayıp sıkıp sarmalayıp öyle piyasaya sunmuşlar param onlara HELAL olsun kuruşuna kadar. HONDA HAYAT ONDA