Benzinde self servis dönemi

kim

Bir akaryakıt zincirinin başlatacağı selfstop sistemiyle vatandaş kendi benzinini doldurup ödeyecek
Benzinde self servis dönemi Bir akaryakıt istasyonları zincirinin başlatacağı selfstop hizmetiyle vatandaş kendi akaryakıtını doldurup ödemesini yapacak.

Akaryakıt firması Petline, araç sürücülerinin, pompa başında benzin ya da mazotunu alıp, ödemeyi de kendisinin yapacağı sistemi başlatacak.

Petline açıklamasına göre şirket, "Selfstop" adını verdiği yeni uygulamaları self servis akaryakıt hizmetini ve "Hijyenik Tuvalet"i (HWC) Petroleum Fuarı’nda tanıtacak.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek self servis akaryakıt hizmeti ile müşteriler, istasyonlara kurulacak özel pompalardan akaryakıtlarını alırken, ödemeyi de kendisi yapabilecek.

Ekli dosyalar

• benzinselfservis.jpg
    benzinselfservis.jpg
    15.8 KB · Görüntüleme: 8,055
Moderatör tarafında düzenlendi:
benzin fiyatını 1-2 kuruş belki düşürür ama binlerce insanı işsiz bırakır.

bu iş olur ama benzinin fiyatı düşmez.. olan benzicideki çalışana olur.. türkiyede nerede görülmüş indirimler..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
"Bu motor kaç para , kaç basıyo bu motor , çok güzelmiş motorun" diyen pompacılar olmıycak mı şimdi yani? :salut:

Hiç değilse depomun sağına soluna benzin damlamaz. :cat:

Zaten işsizliğin en büyük sorun olduğu ülkemizde ilginç bir girişim olur bence.

Böyle bir benzinliğe adımımı bile atmam :) Ta ki tüm istasyonlar bu sisteme geçene kadar.

Ayrıca saçmalığa bakın, benzini aldıktan sonra bir de içeri kadar zahmet edeceksiniz. :mrgreen: Yok bir de o rakamı ödemek için form dolduralım.

Bu sistemlerde pompada kredi veya ATM kartınızı vereceğiniz bir cihaz olur ve aldığınız benzin tutarı karttan çekilir.

Böyle bir benzinliğe adımımı bile atmam :) Ta ki tüm istasyonlar bu sisteme geçene kadar.

Ayrıca saçmalığa bakın, benzini aldıktan sonra bir de içeri kadar zahmet edeceksiniz. :mrgreen: Yok bir de o rakamı ödemek için form dolduralım.

Bu sistemlerde pompada kredi veya ATM kartınızı vereceğiniz bir cihaz olur ve aldığınız benzin tutarı karttan çekilir.

ya nakit..?:silent:

KENDİM DOLDURSAM NE ÖDEYECEM ALDIGIM GİBİ ZILARIM :mrgreen:

ya nakit..?:silent:

Bak benim bildiğimin dışında şöyle bir bilgiye ulaştım. Muhtemelen bu yöntem uygulanacaktır.

Self-servis pompaları:
Self-servis sistemlerinin iki türü vardır. Sonradan Ödemeli pompalarda tüm pompalar ortak bir merkezden denetlenir ve müşteri
benzini aldıktan sonra bu bölüme giderek ücretini öder. Önceden ödemeli pompalarda ise, pompaların içlerinde bir sayaç düzeneği vardır ve benzin almak için,önce pompaya para atılması gerekir.

Sonradan Ödemeli sistemi kullanacak olan müşteri, hangi pompadan benzin alacağını merkezdeki denetleyiciye bildirmelidir. ' işareti gören denetleyici, müşterinin istediği pompaya akım verir ve pompa çalışır. Müşteri, istediği benzini aldıktan sonra, ödemede bulunmak için denetim merkezine gider.Aldığı benzinin miktarı ve fiyatı,transdüktörlerle otomatik olarak denetim merkezine iletilir.

Önceden ödemeli sistemi kullanan müşteri ise, istediği benzinin bedelini aygıta atar. Sayaç düzeneği, para atıldıktan sonra pompaya elektrik veren anahtarı çalıştırır ve atılan paranın karşılığı kadar benzin verilince yeniden durdurur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bak benim bildiğimin dışında şöyle bir bilgiye ulaştım. Muhtemelen bu yöntem uygulanacaktır.

Self-servis pompaları:
Self-servis sistemlerinin iki türü vardır. Sonradan Ödemeli pompalarda tüm pompalar ortak bir merkezden denetlenir ve müşteri
benzini aldıktan sonra bu bölüme giderek ücretini öder. Önceden ödemeli pompalarda ise, pompaların içlerinde bir sayaç düzeneği vardır ve benzin almak için,önce pompaya para atılması gerekir.

Sonradan Ödemeli sistemi kullanacak olan müşteri, hangi pompadan benzin alacağını merkezdeki denetleyiciye bildirmelidir. ' işareti gören denetleyici, müşterinin istediği pompaya akım verir ve pompa çalışır. Müşteri, istediği benzini aldıktan sonra, ödemede bulunmak için denetim merkezine gider.Aldığı benzinin miktarı ve fiyatı,transdüktörlerle otomatik olarak denetim merkezine iletilir.

Önceden ödemeli sistemi kullanan müşteri ise, istediği benzinin bedelini aygıta atar. Sayaç düzeneği, para atıldıktan sonra pompaya elektrik veren anahtarı çalıştırır ve atılan paranın karşılığı kadar benzin verilince yeniden durdurur.

Türkiye şartlarında öyle pompaya para at falan olmaz. Depoyu doldurmak için bir deste para sayıyoz :mrgreen:

Self-servis pompaları:

Önceden ödemeli sistem bana biraz tehlikeli geldi.
Paranın sahte olup olmadığını nasıl anlayacak.
Bozuk para sistemini az çok biliyorum. Paranın boyutuna göre elektrik akımı kesiliyor ve alet ne kadar para atıldığını anlıyor ama kağıt para konusu hiç bilmiyorum. Bence çok tehlikeli ve gereksiz.
Kaç insan ekmek yiyor bu işten.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Önceden ödemeli sistem bana biraz tehlikeli geldi.
Paranın sahte olup olmadığını nasıl anlayacak.
Bozuk para sistemini az çok biliyorum. Paranın boyutuna göre elektrik akımı kesiliyor ve alet ne kadar para atıldığını anlıyor ama kağıt para konusu hiç bilmiyorum. Bence çok tehlikeli ve gereksiz.
Kaç insan ekmek yiyor bu işten.

Şimdi 2 mesaj yukarıda olmaz diye espiri yaptım kendimle çelişecem ama :mrgreen: ATM'ler bu işi gayet güzel yapıyor. Yani uygulanabilir bir şey. Sahte parayı bırak, paranın ucu 2-3 mm katlansa almıyor şerefsiz :p

Mersin İl Temsilcisi
ben anlamam aga, fişimi isterim, peçetemi isterim, kokumu isterim, paro kartımı çekerim....
bu kadarına ben uğraşcaksam gidip bir petrol istasyonu alırım...
almasam da, gidip antepten 3 tl den 200 litre alır koyarım varile...
hem indirim de yaparlar belki.
şaka değil,sınır bölgeelrinde kaçak benzin almayanı dövüyorlar

bence çok yerinde bir hareket olur.canından bezmiş,yaptığı işten nefret eden,suratından düşen bin parça olan(tabiki nadirde olsan güleryüzlü ve saygılı olan arkadaşları ayrı tutuyorum) pompacı elemanlarını bu azaptan kurtarmış olurlar. :cat:

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
türkiyede zor ama oldum olası bu self gas olayına hasta olmuşumdur genelde benzinin değersiz olduğu ülkelerde yaygın olarak kullanıyor

türkiyede pompacı sanki altın kasanın anahtarını açar gibi güvenlik kartını şifresini cartını curtunu basmadan damlamıyor benzin

okadar beceriksiz adam varken bu iş tehlikelide bir iş

bizim insanımızın başına çoban koymazsan başın çok ağrır

pompacılık ölmez..:)

Daha ATM kullanmayı beceremeyen biton insan varken bu makınaları nasıl ogrenecekler cok merak edıyorum. Benzin bollugunda bıle benzın kuyruguna gırecegımızın resmıdır.

Ha bide acemi mangalcılar var. Şuna azcık benzin emdirdikmiydi tamadır deyip mangalını alan gelir vallaha.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar