viraj ve dönüşlerde yatmak...ss

insan izlerken bile keyif alıyor :)

arkadaşlar arka tekerdeki tozun enini ölçüyorlar bak ne kadar yatırmışım diye :)

virajlarda yatmak güzel bir duygu olsa gerek ama cesaret edip de yatıramıyorum motoru :(

düzlükte 150 yapıyorum ama viraja gelince tırlar kamyonlar arkamda sıralanıyor :queen:
ne küfrediyorlardır allah bilir :)

viraj ve dönüşlerde motoru yatırmak ve hızımı düşürmemek istiyorum :pr: bu işi nasıl öğrenebilirim? bu konu ile ilgili makale video vs var mı?

paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür...

adamalar bisklette bile yeri geliyor motor kadar olmasada mutlaka sağa yada sola eğim yapıyor,yatırıyor sen o motorla yapamayacakmısın ve yatırınca motora ayrı bi hava veriyor ben scooterimle yatımadan kullanamıyorum :) sollamalarda bile :wiinkk:
fena bişi yani

adamalar bisklette bile yeri geliyor motor kadar olmasada mutlaka sağa yada sola eğim yapıyor,yatırıyor sen o motorla yapamayacakmısın ve yatırınca motora ayrı bi hava veriyor ben scooterimle yatımadan kullanamıyorum :) sollamalarda bile :wiinkk:
fena bişi yani

bmx imle çok yatmıştım :) ama motorla 500 km bir geçmişim var tam yatmaktan korktuğumdan hız kesiyorum :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:01 ----------

tşk dostum linklerine bakıyorum şimdi ;)

Abi yanlış anlamada herşeyden önce sana sağlam toto lazım. :D Koltuga yapışan vücut uzuvu. ;D

Abi yanlış anlamada herşeyden önce sana sağlam toto lazım. :D Koltuga yapışan vücut uzuvu. ;D

sağlamı var eyv :p toto koltuğa sağlam yapışınca tır sürüsü oluyor arkada :) totoyu hareket ettirelim ki gaz kesmeden 45 derece girelim diyorum dostum viraja :) derdim bu zaten :)

abi o zaman işte viraja girmeden önce döneceğin tarafa kaydıracaksın totoyu :) yatıracaksın motoru :) daha rahat yatarsın ben öyle yapıyorum bilmem yanlış bilmem doğru ama daha rahat dönüyorum virajları

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motoru siz yatırmıyorsunuz aslında.
Motosiklet gidon hareketine baglı olarak virajlarda kendi kendine yatıyor.
Sadece hızınızı sabit tutun yeter. :cat:

Motosikletle 500km lik bir geçmişiniz var ve altınızda CBR 600RR ? Ölmeden önce güvenli ve ileri sürüş eğitimi alınız acilen. Bahsettiğiniz kontra tekniğidir ve temel sürüş becerilerinin belki de ilkidir. Bundan bile bi habersiniz. Canınıza değer veriyorsanız bahsettiğim eğitimleri acil olarak alınız

valla sen o motorla yatamıyorsan bilmiyorum abi ben şu Kanuni çan çin çonun 2.50(ön) 2.75(arka) kalınlığındaki lastikleri ile dibine kadar yatıyorum ki senin makinenin lastikleri kalın yatır babam yatır ne korkuyon ki

Hondanın sürüş kurslarına gidip kendini geliştirmeni öneririm. Zaten 600RR la başladın motora 500km bi deneyimle yatırma işine falan girişme derim

prs_bacteria Motosiklete direk 600RR ile başladığı için soruyor arkadaşlar. Zaten 125, 250, 600 yapsaydı bu soruyu bu motosikletle soruyor olmazdı kanımca....

Benim bildiğim daha doğrusu tecrübe ettiğim kadarıyla bu kendi kendine olan bir olay yani hadi şunu bir yatırayım durumu değil. yol yaptıkça motosikletinizin hangi virajda ne tepki verdiğini anlamaya ve artık onunla bütünleşmeye başlıyorsunuz. Ve gittikçe sınırları zorlamaya başlıyorsunuz. Tabi teknik bilgileride okumak lazımki forumumuz bu açıdan çok zengin.

Saygılar...

al işte. bilmeden etmeden bastınız parayı aldınız motoru eminimki gayette mutlusunuzdur sesinden gücünden ama asıl iş düz yolda kullanmakla bitmiyor.

Motosikleti
750x
Motosikletle 500km lik bir geçmişiniz var ve altınızda CBR 600RR ? Ölmeden önce güvenli ve ileri sürüş eğitimi alınız acilen. Bahsettiğiniz kontra tekniğidir ve temel sürüş becerilerinin belki de ilkidir. Bundan bile bi habersiniz. Canınıza değer veriyorsanız bahsettiğim eğitimleri acil olarak alınız

Arkadasin bahsettigi olayin kontra viraj teknigiyle bi ilgisi yoktur. Bunun adı kapanan viraj teknigidir.

Benim bildigim kadarıyla virajlarda kontra teknigi kullanılmaz.
Kontra teknigi acil manevra gerektiren durumlarda kullanılır. Sizinde bildiginiz gibi kontra teknigi 3 saniyelik bi hadisedir.

Viraj icinde sollama yapmak gerekmiyorsa, bizleri sıkıştıran herhangi bir araç yoksa, veya önümüze son anda fark ettigimiz bir obje çıkmadıysa kontra teknigi viraj içinde tehlikeli olabilir.

Taktir ederseniz virajların içini çogu zaman göremeyiz. Bu durumda kontra viraj teknigi degilde, kapanan viraj teknigini kullanmak bence daha mantıklı olur.

Saygilar.

Genel : Bu arada bu arkadaş motoru aldiginda zaten yeterince eleştirilmişti.
Linç girişiminizi sonlandirin lütfen. Karşınızdaki düşmaniniz degil.

Son düzenleme:
sevgili topak sahibi motoru ilk aldığında bir video eklemiştin ordan hatırladım seni...
kaldırımda 10 m. kadar gidiyordun vs.
o videoyu gördüğümde motor tecrübenin olmadığını anlamam için usta olmama gerek yoktu.
virajdan önce öğrenilmesi gereken şeylerin ne olduğunu öğrenerek başlayın ve bunları bilip bilmediğinizi kontrol edin...

limitlerinizi bilmenizde fayda var...

Arkadasin bahsettigi olayin kontra viraj teknigiyle bi ilgisi yoktur. Bunun adı kapanan viraj teknigidir.

Benim bildigim kadarıyla virajlarda kontra teknigi kullanılmaz.
Kontra teknigi acil manevra gerektiren durumlarda kullanılır. Sizinde bildiginiz gibi kontra teknigi 3 saniyelik bi hadisedir.

Viraj icinde sollama yapmak gerekmiyorsa, bizleri sıkıştıran herhangi bir araç yoksa, veya önümüze son anda fark ettigimiz bir obje çıkmadıysa kontra teknigi viraj içinde tehlikeli olabilir.

Taktir ederseniz virajların içini çogu zaman göremeyiz. Bu durumda kontra viraj teknigi degilde, kapanan viraj teknigini kullanmak bence daha mantıklı olur. Arkadaşı linç etmiyoruz hayatta kalması için çaba gösteriyoruz.

Saygilar.

Genel : Bu arada bu arkadaş motoru aldiginda zaten yeterince eleştirilmişti.
Linç girişiminizi sonlandirin lütfen. Karşınızdaki düşmaniniz degil.

Yanlış biliyorsun. Araştır. Senin bahsettiğin Swerving "Kıvırmaca" tekniği benim bahsettiğim kontra tekniğidir.

a)Kontra olmadan virajda yatamazsın.
b)Motosikleti gerektiği gibi ve gerektiği hızda kullanıyorsan her virajın içini görebilirsin. Bu konuda açılmış onlarca başlık mevcut

Son düzenleme:
Motosikleti
750x
Yanlış biliyorsun. Araştır. Senin bahsettiğin Swerving "Kıvırmaca" tekniği benim bahsettiğim kontra tekniğidir.

a)Kontra olmadan virajda yatamazsın.
b)Motosikleti gerektiği gibi ve gerektiği hızda kullanıyorsan her virajın içini görebilirsin. Bu konuda açılmış onlarca başlık mevcut

Daha kaç kere değiştiriceksin usta?
Tamam dediklerini arastiricam.

insan izlerken bile keyif alıyor :)

arkadaşlar arka tekerdeki tozun enini ölçüyorlar bak ne kadar yatırmışım diye :)

virajlarda yatmak güzel bir duygu olsa gerek ama cesaret edip de yatıramıyorum motoru :(

düzlükte 150 yapıyorum ama viraja gelince tırlar kamyonlar arkamda sıralanıyor :queen:
ne küfrediyorlardır allah bilir :)

viraj ve dönüşlerde motoru yatırmak ve hızımı düşürmemek istiyorum :pr: bu işi nasıl öğrenebilirim? bu konu ile ilgili makale video vs var mı?

paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür...

Dostum sana bir öneride bulunıyım ! ama mutlaka uygula :)

boş bir arazi bul kendine asfaltı iyi arazi dediğim çokta fazla büyük olmayan biryerde olur yada trafiğe kapalı bir yol :) 20 tane huni al artçı olarakta yanına birini al doğru trafiğe kapalı alana :) hunileri sabit aralıklarla diz kendine bir parkur oluştur artçıyı indir eline bir kronometre ver :) ve hunilerin aralarından sağlı sollu geçmeye başla :) ilk başta psikolojik olarak hunilere en yakın noktadan geçersem bi sonrakinden de rahat geçerim diyceksin ama 15 20 dk lık bi antremandan sonra hunilerin dibinden değilde daha açıktan motosikletini yatırarak rahat dönüşer yapmaya başlıycaksın ve acayippp zevk alıcaksın :) ben bi büyüğümüzün tavsiyesiyle bunları uyguladım hala daha boş vakit bulduğumda yapıyorum öğrenmeyi kolaylaştırmakla beraber süper ötesi eğlenceli zaman geçirmeni sağlıyor :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar