egzosttan çıkan buhar!

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
arkadaşlar malumunuz hepimizin dikkatini çekmiştir özellikle kışın araçların egzostundan buhar çıkar hatta bazılarından su bile damlar..

bunu bazı motosikletlerdede görürdüm (fazer-cbr-1000rr... v.b.)

ama arkadaşımın enjeksiyonlu cub' undaddada aynı buhar çıkıyordu çok dikkatimi çekti bu buhar nedene ve nasıl çıkar enjeksiyonla alakası var sanırım

benim motordan öyle bir buhar çıkmıyor :)

Son düzenleme:
İyidir. Motorun temiz, verimli çalıştığına; yaktını tam yaktığına işaret eder. Endişeye mahal yok

seninki enjeksiyonlu değil mi ? birde bu çıkan dumanın enjeksiyonla alakası var mı ?

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
seninki enjeksiyonlu değil mi ? birde bu çıkan dumanın enjeksiyonla alakası var mı ?

dikkat ediyorum sen her topic de paso soru soruyorsun :queen:

kardeşim benimki enjeksiyonlu değil :cat:

ayrıca çıkan duman değil BUHAR

İyidir. Motorun temiz, verimli çalıştığına; yaktını tam yaktığına işaret eder. Endişeye mahal yok

endişe etmedim sadece merak ettim bende öyle tahmin ediyordum :)

dikkat ediyorum sen her topic de paso soru soruyorsun :queen:

kardeşim benimki enjeksiyonlu değil :cat:

ayrıca çıkan duman değil BUHAR

endişe etmedim sadece merak ettim bende öyle tahmin ediyordum :)

öğrenmeye çalışıyorum :)..
Pardon BUHAR aman ne fark eder anlatabilmek istedeğimi anlatmışım :queen:

Soguk havalarda yeni calisan motor yavas yavas isittigi egzoz borularindaki buhari bu sekilde disari atmaktadir. Enjeksiyonlu araclar , heleki katalotik konvertoru var ise, duzenli yakit akisi sayesinde havanin icinde bulunan buhari yanma odasindan egzoz gazinin basinci ile birlikte atmaktadir. Tam egzoz noktasinda buhar havanin sogumasi ile suya donustugunden , egzoz ucunda damla gorulur.

Uzun lafin kisasi , susuz kaldiginda ordan su icme yeter. Cokta kafana takma:)

sıcak havayla soğuk havanın tepkimesi buhardır :wiinkk: Bkz. kışın ev camları, otobüs camları vs..

bu arada kışın insanın ağzından bile duman çıkıyor 36santigratlık vücut ısısından, motor ne yapsın :p

Motorun randımanlı ve düzgün çalıştığının bir göstergesidir bu :) İyidir iyidir :)

Ağlıklı çalışan bir motorun eksozundan karbonmonoksit , karbondioksit birkaç kimyasal daha ve en çokta su buharı çıkmalıdır. Kışın soğuk havada belirginleşir. Aynı ağzımızdan çıkan nefes misali.

Soguk havalarda yeni calisan motor yavas yavas isittigi egzoz borularindaki buhari bu sekilde disari atmaktadir. Enjeksiyonlu araclar , heleki katalotik konvertoru var ise, duzenli yakit akisi sayesinde havanin icinde bulunan buhari yanma odasindan egzoz gazinin basinci ile birlikte atmaktadir. Tam egzoz noktasinda buhar havanin sogumasi ile suya donustugunden , egzoz ucunda damla gorulur.

Uzun lafin kisasi , susuz kaldiginda ordan su icme yeter. Cokta kafana takma:)

çok güzel tarif eyledin güzel kardeşim :) ARİFSEN ANLARSIN DİLDEN arif olan tarif istemezmiş diline yüreğine bilgine sağlık olsun kardeşim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar