En nihayetinde idareten motoru eve götürüp evdeki 12Volt 18Amperlik kuru akülerimden birini takarım diyerek kendi çözümümü kendim ürettim. Eve gelince babamla motorun başına geçip, onun elektronik bilgisinden istifade kendi sorun tespitimizi kendimiz yapalım, idareten evdeki akülerden birini de bağlayalım dedik. Yaptığımız kontrollerde akünün 10 Volt'a düşmüş olduğunu, elektrik kablo bacaklarında bir atlama ya da kısa devre olmadığını tespit ettik. Son olarak motoru çalıştırıp üretilen elektrik miktarına baktığımızda ise 3,5Volt gibi çok çok düşük, aküyü şarj etmeye yetmeyecek ki normalde min 12+ bir voltaj gelmesi gereken voltajın gelmediğini gördük. Anlayacağınız motor şuan elektrik üretmiyor, ya da üretilen elektrik aküye gelmeden uğradığı regülatör gibi bir parça arızalı olduğu için olması gereken değere ulaşamıyor.
Sizlere sorum, bizim motorda elektrik üreten eleman (marş motoru mu, şarj dinamosu gibi bir ayrı motor mu var vs ) nedir? Ve voltajı düzenleyen parça hangisi?
Son olark ben bu servisi ne yapayım? Garanti süresi bitmediğinden yetkili mondial haricinden bir yere götürmek pek istemiyorum...
Öneri ve görüşlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler...