Affınıza sığınarak kafama takılan bir soru var(Cinsellikle ilgili)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar yaşımın verdiği cesaretle bu konuyu açmayı uygun gördüm. Ne demişler bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.
Neyse arkadaşlar uzatmıyım; Kafam gusül abdestine takıldı. Örn: cünüp olunca gusül almamız gereklidir. Fakat cünüp olurken örn(mas.) bizden çıkan sıvıyla birlikte cünüp sayılıyoruz. Fakat idrarımızı yaptıgımızda böyle birşey yok . Oda vucuttan çıkan birşey .
Sanki biraz saçma geliyor Allah'ın gücüne gitmesin. Haşa alıyoruz abdestimizi gusülümü ama yine öğrenmek istiyor insan.

Biraz saçmaladım doğrudur fakat öğrenmek istiyorum yani yarın birgün bende çocuklarımıza anlatıcaz.

Bu arada yaşım (16)

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Atis serbest kardes.
Aynen devam :p

benimde merak ettiğim birşey vardı tam yeri sorayım bari affınıza sığınarak ,

coca cola içmek abdesti bozar mı ?

makara amaçlı değil de birşey öğrenmek istediğini düşünerek topice katılıyorum kabataslak yazıcam... islam dininde her yasağın ve her farzın bir hikmeti vardır..eğer birşey bize kesinlikle haram kılınmışsa o bizim için zararlı birşeydir..farz ise de o bizim için faydalı birşeydir...bi insan cinsel ilişkiye girip de sıvı geldiği zaman(buna boşalmak denir), vücutta bir elektriklenme meydana gelir ve bu elektriklenmenin gitmesi için de banyo yapılır gusül abdesti alınır...gusül abdestinin bir hikmeti de bu diye biliyorum..yanlışım varsa düzeltin...başka sebepleri de vardır ama bildigim bu..

guya coca-cola yazisinin 50 yerinden oynayinca Allah yoktur Muhammed yoktur yaziyormus ya o yuzden sanirim.

Cola turka iç :D Olmadı limonata felan :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:27 ----------

makara amaçlı değil de birşey öğrenmek istediğini düşünerek topice katılıyorum kabataslak yazıcam... islam dininde her yasağın ve her farzın bir hikmeti vardır..eğer birşey bize kesinlikle haram kılınmışsa o bizim için zararlı birşeydir..farz ise de o bizim için faydalı birşeydir...bi insan cinsel ilişkiye girip de sıvı geldiği zaman(buna boşalmak denir), vücutta bir elektriklenme meydana gelir ve bu elektriklenmenin gitmesi için de banyo yapılır gusül abdesti alınır...gusül abdestinin bir hikmeti de bu diye biliyorum..yanlışım varsa düzeltin...başka sebepleri de vardır ama bildigim bu..

:silent::silent: Bu doğru olabilir gusül alınca insana bir rahatlama bir serinlik bir ohh bee diyesi geliyor.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Terlemeden peynir yapilmaz.:p
Terleyince de banyo almak gerek.:cherry:

Ha idrar yaparken de terliyorsan,prostata bir baktir.:):wiinkk:

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
konu cinsellik ile alakılı diye başlık açmışsın ama içerik dini.

Mersin İl Temsilcisi
nisa suresini oku istersen. orada gerekli açıklamalar yazıyor. ( nisa değilse bile bir önceki ali- imran suresinin sonlarında olsa gerek.)

bu, namaza yaklaşmama şartlarında veriliyrdu.
-sarhoşluktan aylıncaya ( ne söylediğini bilinceye kadar)
-cinsel ilişkiden sonra ( gusül alındıktan sonra serbest), su yoksa teyemmüm olayını da açıklıyor.
- ...
tabii ki konunun hakimi bazı arkadaşlarımız var. akşama detaylı yazıverirler. ben kendimi açıklama yapacak kadar bilgili görmüyorum :)

( medeni cesaretin harika. demek ki artık birbirimizi aile olarak gördüğümüzden olsa gerek bunu sordun diye düşündüm :) )

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
( medeni cesaretin harika. demek ki artık birbirimizi aile olarak gördüğümüzden olsa gerek bunu sordun diye düşündüm :) )

Nedense ben Aileme böyle bisey soramam :p
Saat : 19:00 sofra hazir, issiz gücsüz zamanlarimi habire yemekle degerlendiriyorum,
Ben yemek yiyip gelecem..

Son düzenleme:
arkadaş ikisi de vücuttan çıkıyor ama çıkma nedenine bakmak lazım. birisinde zevk alırsın öyle çıkar (rüya hariç), ötekinde çıkacağı vardır ondan çıkar. yani meni'yi çıkarmak için ilişkiye girmen lazım ve doruğa ulaşman lazım, idrar da öyle mi geldikçe geliyo.
Örneğin (midenizi bulandırmak istemem ama) yellenmek namaz abdestini bozar ama geğirmek bozmak. Neden? Çünkü gazın üretildiği yer farklı. Bizim olayımızda da sıvının üretildiği yer farklı :mrgreen:

arkadaş ikisi de vücuttan çıkıyor ama çıkma nedenine bakmak lazım. birisinde zevk alırsın öyle çıkar (rüya hariç), ötekinde çıkacağı vardır ondan çıkar. yani meni'yi çıkarmak için ilişkiye girmen lazım ve doruğa ulaşman lazım, idrar da öyle mi geldikçe geliyo.
Örneğin (midenizi bulandırmak istemem ama) yellenmek namaz abdestini bozar ama geğirmek bozmak. Neden? Çünkü gazın üretildiği yer farklı. Bizim olayımızda da sıvının üretildiği yer farklı :mrgreen:

aslında şöyle bir çelişkide var fakat;

idrarımızı çıkartırken her seferine çok ufak düzeyde de olsa meni çıkar.
fakat buradaki amaçlar ve yapılan iş gereği farklı bir durum olduğundan bunlardan birini yaptıktan sonra bu abdesti almamız gerekmez.

buda zamanında öğrendiğim değişik bir bilgiydi

istemeden, unutarak yemek yersek oruç bozulmaz ama bilerek yersek bozulur. önemli olan yapılan iş değil niyettir.

yanlız hatırlatırım mastürbasyonda bir beden ihtiyacıdır.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:31 ----------

nisa suresini oku istersen. orada gerekli açıklamalar yazıyor. ( nisa değilse bile bir önceki ali- imran suresinin sonlarında olsa gerek.)

bu, namaza yaklaşmama şartlarında veriliyrdu.
-sarhoşluktan aylıncaya ( ne söylediğini bilinceye kadar)
-cinsel ilişkiden sonra ( gusül alındıktan sonra serbest), su yoksa teyemmüm olayını da açıklıyor.
- ...
tabii ki konunun hakimi bazı arkadaşlarımız var. akşama detaylı yazıverirler. ben kendimi açıklama yapacak kadar bilgili görmüyorum :)

Tabiki burayı bir aile olarak görüyorum :) Yani zaten dışarıda hocaya felan soramadığımız soruları burda soruyoruz ki herkez öğrensin kimisi vardır internette bile çekinir bunalrı sormaya . Millet araştırıcak hep :)

Mersin İl Temsilcisi
herkes niyet demiş...
ee bel soğukluğu yaşayanın niyeti ne? yok. tamamen hastalık...

yaratan; bir şeyleri özel kılmak, sağlık katmak istemiş olamaz mı?

öncelikle temizlik. konu sadece sıvı çıkması değil ki, aynı zamanda karşı tarfın da ürettiği salgılar var ve size bulaşıyor. ortaya çıkan bakterileri ve idrar yolu iltihaplanmaları, sistit vs vs vs....
temizlik imandandır.
oruçluyken, namazı kaçıracaksan
kutsal bir mabede gireceksen

vs cünup olmaman veya ilişkiye girmemen emrediliyor.
sağlık, sosyal, psikolojik ne bileyim pek çok yönü vardır.ama bence önce temizlikten ötürü, kişi sağlığını tehdit edecek her şeyden uzak tutulduğunu tahmin ediyorum.
yarattığına gerçekten merhametlidir O...

haaa, unutmadan; ehrama girdikten sonra, çıkartana kadar da cinsel ilişki yasak...
eskiden yaya olarak yapılan hac yolculukları 1-2 yıl sürermiş. nefis terbiyesi, imrendirecek kadar ileride bence :)
sabır Allah'tandır...

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar