suzuki_k6 teker

selam arkadaslar ben teker yapıyorum fakat kısa oluyo taktik vereck arkadasların taktıklerini bekliyorum sizce en dogru vites hangisi teker için debriyaj ayarı nasıl olmalı yarım tam ve gazla debriyaj ayarlaması nasıl olmalı v.s. kendimi geliştirmek istiyorum tabii motorumu ve kendımı parcalamadan...lütfen bu olayı tamamen kavramıs arkadaslar yazsın tesekkürler...

600cc makina kullanicak kadar tecruben varsa bu sorunun cevabini bilmen gerek zaten, yok o kadar tecruben yoksa zaten denememen gerek kurguda hata var.

600cc makina kullanicak kadar tecruben varsa bu sorunun cevabini bilmen gerek zaten, yok o kadar tecruben yoksa zaten denememen gerek kurguda hata var.

kusura bakma ama..... konu başlığındaki soruyla yazdıkların arasında bir alaka kuramadım ?? arkadaş 600cc kullanabilir ancak bu zamana kadar tektekere ihtiyaç duymamıştır , risk almak istememiştir , bu olayı daha sağlıklı bir şekilde yapmak istemiştir , uygun zamanın şu an olduğunu düşünüyordur .... :cat:

üstelik konuyu bilenlerden yorum beklediğinide özellikle yazmış :bounce:

Eğer tekerde olsun veya olmasın gaz dozajını bilmiyorsa işi ne 600'de ??

Arkadaşlar gaz dozajı vs vs ne alakası var anlamadım mesela bı suru motor sumrmus ama hiç birini sokmemıs parçalamamıs ınsanlarda var bu tamamen ithiyaca göre değişir adam size tecrübesi olan varsa yazsın lütfen demiş siz bilmiyosan binme gibi şeyler ima ediyosunuz anlamsız.

]evet benim makine k6(gsx r1000)arti teker yapmadim cunku gerek duymadim hayatimda 2 defa mobilet kullandim 3 cu kullandigim makine kendi makinem oldum 3yil srad 750 full+full bir makine kullandim sonrasida k6 aldim benim amac bende 1 gunde cozeim bu olayi amac tiyo yasayanlardan dusenlerden bak soyle yapma 100 deyuz dusersin gibi cevaplar bekledim bakin nette visoalara moto stunts yapiyor lar akrabat denicek kadar profesyonel kisiler bile bi bakiyosun yerdeler olenler bile var motorla yapilacak bence en olumcul harekettir basit bir konu degil yorumlar icin tesekkurler yeni yorumlar bekliyorum

Son düzenleme:

Ben ne ihtiyar amcalar gördüm yıllardır SS makina kullanırlar ama hiçte teker yaptıklarını görmedim.Çünkü yapmayı bilmezler her SS kullanan teker yapmayı stopie yapmayı bilecek diye bi kural yok.Lütfen yerinde yorumlar yapalım :cat:

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Arkadaşlar gaz dozajı vs vs ne alakası var anlamadım mesela bı suru motor sumrmus ama hiç birini sokmemıs parçalamamıs ınsanlarda var bu tamamen ithiyaca göre değişir adam size tecrübesi olan varsa yazsın lütfen demiş siz bilmiyosan binme gibi şeyler ima ediyosunuz anlamsız.

Sevgili Kardeşim,

Tecrübesi olan biri olarak net cevap vereyim. O makina için gaz dozajı (gaz hassasiyeti) herşey demektir.

GSX-R1000 kullanmadığın için anlamanı beklemiyorum , soruyu soran arkadaşında bahsettiği makinalara sahip olduğunu düşünmüyorum

O makinayı yerden kesmek için herhangi bir teknik kullanmana gerek yoktur , sadece gazı açarsın zemin arka lastiğin tutunmasına yetecek düzeydeyse makina anında önünü kaldıracaktır.

Yapılmasını önermem , makinayı tekere kaldırmak size sürüşünüzü geliştirmek adına hiçbir katkıda bulunmaz. İyi sürücü ön tekerinin yerde kalması için çaba harcar havada olması için değil.

Sevgiler

Bildiğim birkaç teknik var benim.
Zaten motor 1000cc oocan abinin dediği gibi dengeli bir şekilde gazı açtığında motorun önü yerden kesilir. Gazı dengede tutmak önemli kesik kesik gaz açıp kapatmak dengeyi bozacaktır.
Ayakta teker yapmak daha kolay diye biliyorum denge açısından. Önünü kaldırırken gidona yüklenip bırakıp amortisorun yay görevi görmesiyle hafif gaz açtımmı önü daha dengeli bir şekilde kalkar.
Sana tavsiyem. Grenajları çıkar koruma demirlerini tak trafiğe kapalı bir alanda çalışmalarını yap.

tesekkürler calısmalara baslıcam yorumların devamını beklıyorummmm havalar bır ısınsa geregini yapıcam saygılar...

Bakiyorum herkes Rossi kesilmis yine, kontra ne desem google a bakmadan cevap vericek adam sayisi 2 den fazla degildir.

Hadi diyelim bu zamana kadar hic merak etmedin, hic arkadasin yapinca sormadin denemedin, 1000cc ye kadar debriyaji salinca makinanin sahlanicagini bilmeden geldin surdun.

Burda sana akil veren Rossi arkadaslara sorum, bunun ogretilmesi gereken yer forum mu?
Ikinci soru sana bunu ogrenicegin yer forum mu?

Kafasina makina gecmemis racing gazi acmamis tipler atladi hemen tabi.

Yorumlar super ya bu zamana kadar teker yapmamistir sabah uyanip teker yapasim geldi yillardan sonra bakalim yeni uye oldugum foruma, arastirmadan boyle bi konu var mi diye senede 1000 defa acilan konudan bi tane daha aciyim demis yani bu adam.:silent:

Bu arada bu bilgili gazci arkadaslari supersport topigine beklerim bi iki video atarlar resim atarlar belki bizde bilgilerinden nasipleniriz.

--Ki su anda aklima geldi bu tecrubeli gazci ve stuntcu abilerimiz dememis ki bak o makina 100 bilmemkac beygir bilmeden denersen kafana alma ihtimalin 100de 100 git kucuk cc bi motor bul bunu bunu yap ondan sonra kendi motorunda denersin.

Samimiyetsiz ve govde gosterisi amacli yazilar olduguda burdan belli oluyor cevaplarin.

Son düzenleme:
Hayatımda 1000rr nin selesine oturmuş değilim ama zannediyorum ön tekeri yerden kesmek o makinayla hiç zor olmasa gerek; zira Önemli olan uçmak değil konmak:p

valla motorum benden daha iyi biliyor teker yapmayı , debriyaj mebriyaj bilmem dayıyorum 1. viteste 10.000 d/d atıyorum 2 ye bi 10.000 d/d de 2. viteste çıkarıyorum.
hooopp atıyorum 3 'e hoopp bi 10.000 d/d onda
4 vitese gerek kalmıyor tekere geliyorum...

ön freni sıkıp indiriyorum önünü bu şekil 7 - 8 km. de stoppie yapıyorum.

ordan alıyorum bir ona bir ona , neyse yine tutamadım kendimi

http://videopois.com/Genel/Bir-Ona-Bir-Buna---Kemal-Sunal.html

jubaa kardes sen sorumu anlamadın neyse ya makıne bınlık hafıff yuklen zaten kaldırıyo amac 2 saniye önü kaldırmak demek gercek anlamda tecrubesı olandan bu konuda tıyolar sordum yanii istersen video yollıyım adres varsa takendy sen ön frenle önünün indiriyon motorun öyle azmısın ön frenle önü indiriyon sana dicek hiçbişey yok kardeş...artı konu klasik veya degil neden cevap yazıyosun beyenmezsen es gec yinede tesekkürler...

jubaa kardes sen sorumu anlamadın neyse ya makıne bınlık hafıff yuklen zaten kaldırıyo amac 2 saniye önü kaldırmak demek gercek anlamda tecrubesı olandan bu konuda tıyolar sordum yanii istersen video yollıyım adres varsa takendy sen ön frenle önünün indiriyon motorun öyle azmısın ön frenle önü indiriyon sana dicek hiçbişey yok kardeş...artı konu klasik veya degil neden cevap yazıyosun beyenmezsen es gec yinede tesekkürler...

Dostum eger gercekten 1000cc kullanipta kazara bile olsa tekere gelmediysen cok eksigin var demektir iyi bi egitim al once.

Havada ne kadar sov yaptiginin onemi yok onemli olan ayaklarin yere basarak inebiliyomusun.

Bakiyorum herkes Rossi kesilmis yine, kontra ne desem google a bakmadan cevap vericek adam sayisi 2 den fazla degildir.

Hadi diyelim bu zamana kadar hic merak etmedin, hic arkadasin yapinca sormadin denemedin, 1000cc ye kadar debriyaji salinca makinanin sahlanicagini bilmeden geldin surdun.

Burda sana akil veren Rossi arkadaslara sorum, bunun ogretilmesi gereken yer forum mu?
Ikinci soru sana bunu ogrenicegin yer forum mu?

Kafasina makina gecmemis racing gazi acmamis tipler atladi hemen tabi.

Yorumlar super ya bu zamana kadar teker yapmamistir sabah uyanip teker yapasim geldi yillardan sonra bakalim yeni uye oldugum foruma, arastirmadan boyle bi konu var mi diye senede 1000 defa acilan konudan bi tane daha aciyim demis yani bu adam.:silent:

Bu arada bu bilgili gazci arkadaslari supersport topigine beklerim bi iki video atarlar resim atarlar belki bizde bilgilerinden nasipleniriz.

--Ki su anda aklima geldi bu tecrubeli gazci ve stuntcu abilerimiz dememis ki bak o makina 100 bilmemkac beygir bilmeden denersen kafana alma ihtimalin 100de 100 git kucuk cc bi motor bul bunu bunu yap ondan sonra kendi motorunda denersin.

Samimiyetsiz ve govde gosterisi amacli yazilar olduguda burdan belli oluyor cevaplarin.

Jubaa herzamanki gibi saygı ve hürmet sunduğum yazılarından bir tanesini yazmışsın harika cevap olmuş... tamaıyla değil yazının %1000 ine katılıyorum...

Bu yazıyı yazanın 1000 cc motorunun 4 pistonundan teki çalışıyor galiba.. gaza yüklenince o yüzden gelmiyomudurki nedir çözemedim.. :)

Soruyu soran senide dalgaya aldığımı zannetme ama litrelik kullanıyorum yazıp teker olmuyo demek çok mantıksız..lakin gazı kapatıp açınca tekere gelen bi merettir litrelikler..

MkD

öncelikle üstadlardan özür dileyerek birşey sormak istiyorum
ilgi alanıma girmediği için bilmiyorum merak ettim amaç öğrenmek
bir kaç mesajda gördüm tekere ihtiyaç duymamıştır yazanlar olmuş
tektekere ne için ihtiyaç duyulur acaba bilen birisi açıklarsa iyi olacak

tekere ihtiyac duyulmaz neden hızlı gıdıyosan buda öyle bişey tekeryapamadıgımı kım söylüyor bende biliyorum gazla bıle tekere kalktıgını kullandıgım makinanın amac uzun gidebilmek kaldırıyom iniyo hemen bencünkü yüksek devirde kaldırıyorum gaz bitiyo düşüyo önü hemen.ayrıca ilk defa motora biniyomuşum havası yaratılmış okadar zaten makineden anlıyosanız 1000 lık makinenin kafama gecıcegınıde bılıyorsunuzdur en ufak bır harekette neyse tesekkürler yinede...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar