selam millet ben geldim :mrgreen:
repartitör karbüratörden olabileceği gibi ateşleme ile de alakalı olabilir. bujilerin uzun süreçte kararmaları normal. tel fırçayla temizle tak birşeycik olmaz. ben bir de tel fırça taşa tutuyorum. pırıl pırıl oluyor. ayak müşürüne dikkat et. motorları yıkıyoruz bu yüzden bu tür şeyler bozulabiliyor. kullandığım her motorun müşürlerini yıkamaktan illa ki bozmuşumdur. benzin filtresine gelince direk en yakın oto parçacısına git ve tofaş ya da renaultun benzin filtresini al. bir güzel tak. 2-3 milyona alırsın. paslı depo ile kullanıyordun bir süre sanırım o arkadaş sen miydin? paslı depo sorunu hallolsa bile karbüratörde kalıntıları olmuştur. elim iş tutar diyorsan karbüratörü sök, şamandıra kapaklarını aç ve memelere kompresörle hava bas. pislik varsa pıt diye atar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:21 ----------
www.rialli.com ben bir ara buradan bir gergi almıştım. mota mod uydu. komik bir rakama hem de (3-4 lira) bir bak derim. üstelik taş gibi de sapasağlamdı
ustam hoş geldin ara sıra uğra yaa
arkadaşımda 600f var . ümraniyede şampiyon motor var orda yatıyor
dediki gel gidelim benim motora bakalım olmazsa grenajları söktürürüz.
grenajsız binerim. durumum iyi oluncada bakarız dedi . tamam dedim
gittik. bu arada bende ustaya sorunumu söyledim hazır yakalamışken ustayı
gaz verdi bıraktı bikaç kere stop etti çalıştırdı.
bujide büyük ihtimal sorun fakat karbratorde temizlenme zamanı gelmiş hissediyorum dedi.
subap ayarıda istiyor dedi yanlış hatırlamıyorsam.
bende açık açık söyledim . dedim ustam ben motora zaten bakım yapacaktım sezon için malum.
maaşı bekliyordum açıkcası acele etmiyordum taaki bu sorun çıkana kadar.
şimdi motorun bakımı acileyete bindi. paramda yok
dediki yarın akşam gel motoru al
yağını değiştirecek
karborator temizlenecek
subap ayarı
bujiler değişecek
hava flitresi
yakıt flitresi
komple balatalar değişecek
sol sinyalim kopukdu :queen: onuda takacak
150 ila 200 arası bişey tutar sanırım dedi okey dedim ve ayrıldık tükandan.
yarın akşamı bekliyorum sabırla
saygılarımla..
Son düzenleme:
MT Site yönetimi uyarı mesajı.
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.