Zaten köpek severlerin 2 tane savunma argümanları var.Birisi bu:
Öteki de şu:
O yüzden yukarıda bunu da yazmıştım:
İlk akla gelen yunuslar, maymunlar, fareler, atlar, vs.
Konu başlığı insana en faydalı hayvan olsaydı listenin ilk sırasında at olurdu.Köpek de faydalıdır ama laboratuvar faresi daha faydalıdır mesela.
Dostluk konusu göreceli olamaz.Evde yalnızken başına bir iş gelse 112'yi arayıp adres tarifi yapamaz.Zor gününde borç para veremez.Aşık olunca gidip 6 saat anlatıp beynini zitemezsin.Derdini sıkıntını anlatsan suratını yalar en fazla.Okuduğun kitabı verip yorumunu beklemek saçma olur.Birlikte motor süremezsin mesela.
Ortalıkta koşturup kuyruk sallayan, ağzını yüzünü yalayan canlıya ev hayvanı deniyor.Dost başka bir şey.Kavramları değiştirmeye çalışmak yada eş değer anlam yüklemek öyle olduğu anlamına gelmez.
Duygularımızla değil, aklımızla mantığımızla konuşacaksak varım. Ama duygusal yaklaşımların zaten bir mantıksal açıklaması yok, beklenmemeli de.Ben burada kimsenin köpek sevgisini sorgulamıyorum.Sokağa çıktığım zaman insanların ortak alanı olarak kabul edilen kamusal alanlarda saldırıya uğramak yaralanmak korkusu olmadan yaşamak istediğimi anlatmaya çalışıyorum.
Köpek sevgisi olana bir şey demem.Ne zamana kadar; komşumun köpeğinin sabahlara kadar ulumasına kadar.Kardeşim ben çalışan insanım.Mecburmuyum sabaha kadar köpek havlaması uluması dinlemeye?Aynı şekilde mecburmuyum sokakta yürürken yol değiştirmeye tırsmaya.Kendime hakimiyet alanı yaratmaya falan da çalışmıyorum.Korkmadan evime gideyim istiyorum.Bir zamanlar burada bir köpek kolonisi yaşıyormuş da onun üzerine şehir mi kurulmuş?İt efendi koca alanı sidiği ile işaretleyip kendi bölgesi ilan edince orası onun mu oluyor?Geçemeyecez mi bir daha oradan, nedir yani anlamıyorum ki?
şahsen köpekleri savunduğum yok,
benim niyetim beklentilerin ve ilişkilerin temelini tanımlamaya çalışmak.
böylece neden farklı bakış açıları içinde olduğumuzu anlamaya çalışmak.
eğer doğal döngünün bir bütün olduğunu kabul ediyorsak tabiatı ile insan yararsız hayvan diye bir kavram yoktur.
sizin argümanınızın temeli anladığım kadarı ile kendi bölgeniz içerisinde yabancı madde istememeniz. olduğunda da sizin hayatınız kolaylaştıran etkilere sahip olmaları. burası da benim için sözün bittiği yerdir.