Bu Kadarına da Pes doğrusu....

Mersin İl Temsilcisi
kaan, şu konuya bir ıklık getirseydin yahu...
motor senin üstüneyse sen nasıl dışardasın?
sn de motoru sattıysan nasıl oluyor da ramazan görünüyor?
ramazan suçluysa senin adını niye veriyor?
sen suçluysan neden suçlusun?

suç nedir yaaa?

suç nedir yaaa?

biri gidiyor turuncu bir motor benim çantamı çaldı diyor... polis gece kaynarcada kayıtlı turuncu motor a bakıyor motor benim üzerime gözüküyor beni götürüyorlar.. ben motoru sattığımı söyleyip noter satışını getirtiyorum evden.. sabah şubeye gidiyorum ve şubeden tescil işleminin olmadığını öğrenip kaanın üzerine kaydırıyorum..aslında suçlu yok.. devletin geç işleyen düzeni var... işin tuhafı kaan internetten vergide yatıramamış bu gün.. motor adına gözükmüyor muş.. 2 saat önce konuştum.. nasıl iş ben anlamadım.. anladığım şey motor satııldıktan sonra bağlı bulunulan tescil şubesinden motoru düşürmek faydalı ve yararlı...

Ramazancım çok geçmiş olsun devletin sakat yürüyen işi yüzünden bir gün eziyet çekmişsin

bunlar zaten birer ders hiç bir evrağı atmayıp saklamamız lazım

kaynarcada turuncu motorlu bi adam var deyip suç ihbarında bulunsak seni almazlarmı şimdi :)
işin şakası bir yana geçmiş olsun, türkiye burası herşey olası..

Benzer sorunlar her yerde var. Abim 4 aylık askerken nufüs müdürlüğünde asker kaçağı gözüküyordu Ben gittim düzelttim. Emniyette gecikme filan olmuş..
Neyse bununla geçmiş olsun kardeş.

:queen::queen::queen:
yaktım seni ramço. turunçu bi motor bana tacizde bulundu diyecem :queen:

:queen::queen::queen::queen::queen:

turuncu motor olayından yırttık... tescilden hallettim işi.... bir daha motor almadan etrafımdaki motorların renginden alacağım...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:29 ----------

Benzer sorunlar her yerde var. Abim 4 aylık askerken nufüs müdürlüğünde asker kaçağı gözüküyordu Ben gittim düzelttim. Emniyette gecikme filan olmuş..
Neyse bununla geçmiş olsun kardeş.

burası türkiye... banada 21 şubatta askersin diye kağıt geldi... şimdide almadılar... tecilli olduğumdan evraklar karışmış bekle dediler bekliyorum...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:31 ----------

Ramazancım çok geçmiş olsun devletin sakat yürüyen işi yüzünden bir gün eziyet çekmişsin

bunlar zaten birer ders hiç bir evrağı atmayıp saklamamız lazım

irfan sende tvs yüzünden başına bela alma dikkat et....

çok geçmiş olsun ramazan...
benim anlamadığım neden turuncu motor senin üstüne kayıtlı diye seni götürüyorlar...
istanbulda tonla turuncu motor var...
ben esenlerden turuncu motorla gelip gasp yapsam senimi alıcaklar nasıl iştir bu ya...
devletin neresi doğruki eğri yeri arıyoruz...

Geçmiş olsun Ramazan.

Benim de eski motorlarımdan bir tanesini satarken başıma bir olay gelmişti.

Motorun temiz kağıdını almak için vergi dairesine gittiğimde, sıfır olarak satın aldığım, ruhsatta adıma kayıtlı görülen motosikletin plakasının, aslında BİM Mağazaları adına kayıtlı bir kamyonet olduğu ve 300 küsür TL vergi borcu olduğu görünüyordu.
Gel de çık işin içinden. :)

Anlaşıldığı üzere plaka eskiden bu araca aitmiş ve araç trafikten çekilip plaka boşa çıkmış. Motosiklet bayii de yeni motorun trafik tescil işlemini yaparken Maltepe şubeden bu plaka verilmiş.
Fakat kamu dairelerinde işleyiş o kadar hantal ki, trafik şubeden vergi dairesine evraklar gitmediği için, 1 seneye yakın ruhsatımla beraber kullandığım motosiklet halen plakadan dolayı kamyon görünüyordu.

Sonuç olarak vergi dairesi müdürüne ruhsatım ile başvurup, içinde bulunduğum talihsiz durumu anlattım ve benden bir dilekçe yazmamı isteyerek bilgisayara verileri kendisi girmesiyle sorun hallolmuş oldu.
Temiz kağıdımı aldım ve motorumu sattım.

Düşünsenize, kendi hatanız olmayan bir durumdan dolayı ne kadar sinir bozucu olaylar yaşıyorsunuz.
Tam 1 günüm vergi daireleri ile trafik şb. arasında koşturarak ziyan oldu ve motorun satışını da o gün yapamadık, ertesi güne kaldı. Alıcı da ben de gerildik bunlar yüzünden.

Kısaca, devlet adamı böyle mağdur ediyor işte bazen. Lanet okumaktan başka birşey de gelmiyor insanın elinden..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O çantasını kaptıran bayan motorun plakasını görmüş mü?Yoksa sadece turuncu bir motor diyerek mi ihbarda bulunmuş?Hadi diyelim plakayı göremedi ve polis turuncu motordan yola çıkarak zanlıyı yakalayacak.Peki o bayan sürücüyü teşhis edebilecek kadar görebilmiş mi?Yani polis turuncu motorcuları toplayıp bayanın karşısına çıkararak teşhis ettirebilecek mi?Hiç sanmıyorum çünkü kapkaççılar genelde kafalarına bere ya da kar maskesi takıp yapıyolar o işi.Polisin elinde plaka yoksa , mağdur olan bayan zanlının suratını teşhis edecek kadar görememişse hiç bi şey elde edemezler.Belki bi ihtimal üzerindeki mont pantolondan yola çıkarak zanlı yakalanabilir.Bunun dışında elinde delil olmadıkça hiçbişey ispatlıyamazlar.Ayrıca kesin bi delil olmadan kelepçe takmak çok ağır bir durum.Bence o polisleri şikayet ederseniz mahallenize kadar gelip bütün mahallelinin önünde sizden özür dileyeceklerdir.Bence bunu yapmalısınız.Her motorcunun pislik olmadığını ve 3-5 tane serseri yüzünden hiçbir motorcuya böyle muamele yapamıyacaklarını anlarlar.

yaktım seni ramço. turunçu bi motor bana tacizde bulundu diyecem :queen:

sıkrin şat aldım sürüm sürüm süründürecem seni :queen:

suç nedir yaaa?

kabutu açdınız bari aküyü çalmayın :p

Geçmiş olsun Ramazan.

Benim de eski motorlarımdan bir tanesini satarken başıma bir olay gelmişti.

Motorun temiz kağıdını almak için vergi dairesine gittiğimde, sıfır olarak satın aldığım, ruhsatta adıma kayıtlı görülen motosikletin plakasının, aslında BİM Mağazaları adına kayıtlı bir kamyonet olduğu ve 300 küsür TL vergi borcu olduğu görünüyordu.
Gel de çık işin içinden. :)

Anlaşıldığı üzere plaka eskiden bu araca aitmiş ve araç trafikten çekilip plaka boşa çıkmış. Motosiklet bayii de yeni motorun trafik tescil işlemini yaparken Maltepe şubeden bu plaka verilmiş.
Fakat kamu dairelerinde işleyiş o kadar hantal ki, trafik şubeden vergi dairesine evraklar gitmediği için, 1 seneye yakın ruhsatımla beraber kullandığım motosiklet halen plakadan dolayı kamyon görünüyordu.

Sonuç olarak vergi dairesi müdürüne ruhsatım ile başvurup, içinde bulunduğum talihsiz durumu anlattım ve benden bir dilekçe yazmamı isteyerek bilgisayara verileri kendisi girmesiyle sorun hallolmuş oldu.
Temiz kağıdımı aldım ve motorumu sattım.

Düşünsenize, kendi hatanız olmayan bir durumdan dolayı ne kadar sinir bozucu olaylar yaşıyorsunuz.
Tam 1 günüm vergi daireleri ile trafik şb. arasında koşturarak ziyan oldu ve motorun satışını da o gün yapamadık, ertesi güne kaldı. Alıcı da ben de gerildik bunlar yüzünden.

Kısaca, devlet adamı böyle mağdur ediyor işte bazen. Lanet okumaktan başka birşey de gelmiyor insanın elinden..

2007 yılında güngör motordan aldığım cbf 250 bu sebebten bağlanmıştı..oda vergi borcu yüzünden hacizli gözüküyordu..

bu arada polis arkaaşlar durumu anladıktan sonra gerekeni yapıp özür dilediler zaten... ama emir demiri kesiyor.... bence sorun polislerde değil yavaş işleyen sistemde....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar