hararet tavan yaptı motor durdu...ne zaman başıma gelir :)

honda 600 rr ile çarşı trafiğine girmek zorunda kaldım ilk kez ve hararet 104 leri buldu :pale:

hareret 110 vs yapınca motor stop eder diyorsanız? bu kaçtır? hareret kaç olunca motor iflas eder?

ve o trafikte ne yapmalı ki harereti indirmeli? :silent:

cahilliğimi mazur görün :pale: yavaş yavaş öğreneceğiz inşallah :p

hocam hararet zaten o seviyelere geldiğinde fan açar ve hararet düşer. yeter ki motorunuzun soğutma sistemi sağlıklı olsun, radyatör suyu ve motor yağı seviyesi yerinde olsun.
japon motoru fan açar kapar hiç de bişey olmaz. tek dikkat etmeniz gereken fan açık seviyede hararet yüksekken aşırı zorlamamaktır. zaten biraz yol bulup normal bi sürüş temposuna geçince hararet 80 derece seviyesine hemen iner

mtoru stop etme rolantide calışsın 5 dak kendine gelir :cat: hararetli iken motoru sttopedilirse.. bütün sogutma sistemi duracagından. blokta aşırı ısınma devam edecektir sonrada blokta catlamalar olusabilir allah muhafaza:cat:

hocam hararet zaten o seviyelere geldiğinde fan açar ve hararet düşer. yeter ki motorunuzun soğutma sistemi sağlıklı olsun, radyatör suyu ve motor yağı seviyesi yerinde olsun.
japon motoru fan açar kapar hiç de bişey olmaz. tek dikkat etmeniz gereken fan açık seviyede hararet yüksekken aşırı zorlamamaktır. zaten biraz yol bulup normal bi sürüş temposuna geçince hararet 80 derece seviyesine hemen iner
ama fan çalışmazda su kaynatırsa o zaman en yakın büfeden bir şişe soğuk su alıyoruz kendi hararetimizi indiriyoruz:queen:

motorun maşallahı var :cat:

104-108 leri dert etmemeliyim yani? motor kendini kurtarır diyorsunuz yani?

motorun stop etmesi için bir sınır yokmudur? motor ne kadar temiz ve iyi olsa da ?

motorun maşallahı var :cat:

104-108 leri dert etmemeliyim yani? motor kendini kurtarır diyorsunuz yani?

motorun stop etmesi için bir sınır yokmudur? motor ne kadar temiz ve iyi olsa da ?

4 silindirli motosiklet motorları yüksek devirli ve kısa stroklu olduğu için blokları yüksek hararet derecelerine uygun üretilmiştir. 125 derecelerde dolaşan sradlar gördüm ve ne kol çıkardılar ne blok çatlattılar.
600rr' ın yoğun trafikte aralardan kaçma şansı yoksa ister istemez 104-108 derecelere gelmesi normal, şimdi sizde acemilik olduğu için aralardan sıyrılamıyor ve trafikte kilitleniyorsunuzdur o zaman da rölanti de ister istemez bu değerleri görürsünüz, ama 106 derece civarlarında fanın açıldığına dikkat edin ve zaten derece düşer. çok düşük ihtimal ama eğer 110 derece ve üstüne çıkacak olursa o zaman büyük ihtimalle devridaimde fan da ya da müşürde arıza vardır, böyle bir durumda asla rölantide bırakmayın müsait bi yerde stop edip servisi arayın derim.
dolayısıyla motorun stop edeceği bi sınır yoktur, çünkü dediğim gibi fan müşürü ve termostat buna izin vermez dereceyi belli bi seviyede tutar.
konu ile ilgili aklıma gelen bişey de yaz ayı dahi olsa soğutma suyunuzda antifriz olsun, sistemin sıhhati için gereklidir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:04 ----------

ama fan çalışmazda su kaynatırsa o zaman en yakın büfeden bir şişe soğuk su alıyoruz kendi hararetimizi indiriyoruz:queen:

aynen öyle mazallah :mrgreen:

4 silindirli motosiklet motorları yüksek devirli ve kısa stroklu olduğu için blokları yüksek hararet derecelerine uygun üretilmiştir. 125 derecelerde dolaşan sradlar gördüm ve ne kol çıkardılar ne blok çatlattılar.
600rr' ın yoğun trafikte aralardan kaçma şansı yoksa ister istemez 104-108 derecelere gelmesi normal, şimdi sizde acemilik olduğu için aralardan sıyrılamıyor ve trafikte kilitleniyorsunuzdur o zaman da rölanti de ister istemez bu değerleri görürsünüz, ama 106 derece civarlarında fanın açıldığına dikkat edin ve zaten derece düşer. çok düşük ihtimal ama eğer 110 derece ve üstüne çıkacak olursa o zaman büyük ihtimalle devridaimde fan da ya da müşürde arıza vardır, böyle bir durumda asla rölantide bırakmayın müsait bi yerde stop edip servisi arayın derim.
dolayısıyla motorun stop edeceği bi sınır yoktur, çünkü dediğim gibi fan müşürü ve termostat buna izin vermez dereceyi belli bi seviyede tutar.
konu ile ilgili aklıma gelen bişey de yaz ayı dahi olsa soğutma suyunuzda antifriz olsun, sistemin sıhhati için gereklidir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:04 ----------

aynen öyle mazallah :mrgreen:

acemi olabilirim ama cesaretim sınırsız :bounce: 2 polis arabasının arasında 1.5 motorum kadar yerden geçtim :queen: trafik kötüydü yani hareket edecek yer yoktu :cat:

fan nasıl birşeydir nasıl çalışır sesi nasıldır :p daha duymadım ya da farketmedim çalıştığını :) çalıştığı zaman farkedememiş olabilirmiyim :)? farkederim değil mi :p:silent: en son 104 gördüm hararette...belki çalışma zamanı gelmemiştir henüz :) ? (honda 600rr 2007 model)

104 oldu... ben telaşlandım kaynayacak diye motor ...sonra bir boşluk bulunca bastım çevreyoluna kadar 76 lara indirdim harareti :bounce:

110 mudur yani sınır? fan bozuk farzedersek?

600rr kullandım ama hangi derecede fan açtığını hatırlayacak kadar çok değil. 600f 106 derecede açar. fan devreye girince hem ilk çalışma esnasında hafif bi titreşim olur hem de bariz ses olacaktır. bi ara deneyin hissetmemeniz mümkün değil.
ben şahsen 3 haneli sıcaklık derecelerinde tutmayı sevmem motoru ama yoğun trafikte mecbur kalırsam da yapacak bişey yok. 104-110 arası hiçbişey olmaz, içinizi rahat olsun derim. fan bozuksa çalışmazsa ya da sistemde su kaçağı varsa hararet göstergesi 110 üstüne çıkarsa o zaman motor kendisi stop etmeden siz onu kapatın :)

600rr kullandım ama hangi derecede fan açtığını hatırlayacak kadar çok değil. 600f 106 derecede açar. fan devreye girince hem ilk çalışma esnasında hafif bi titreşim olur hem de bariz ses olacaktır. bi ara deneyin hissetmemeniz mümkün değil.
ben şahsen 3 haneli sıcaklık derecelerinde tutmayı sevmem motoru ama yoğun trafikte mecbur kalırsam da yapacak bişey yok. 104-110 arası hiçbişey olmaz, içinizi rahat olsun derim. fan bozuksa çalışmazsa ya da sistemde su kaçağı varsa hararet göstergesi 110 üstüne çıkarsa o zaman motor kendisi stop etmeden siz onu kapatın :)

ok anladım...demek daha çalışmamış :wiinkk:

ama cevaplarınız için çok teşekkür ederim :cat:

Mersin İl Temsilcisi
hocam, chopperrider teknikm olarak bilgi vermiş. zaten kendisi uzun zamandır 600 lük kullanıcısıdır.
ancak ben bu konuda şunu söylemeliyim ki, sıkışık trafikte yrım debriyaj ve arada bir debriyajı hafif brakarak rolanti seviyelerinde ve mümkün olduğunca yüksek viteste, gazı pek açmadan yumuşak şekilde( özellikle debriyajın yardımıyla) sıkışık trafikte yol alın derim.
istanbuldaki arkadaşlar bilir ve sürekli yaşarlar.
zaten yakında küre ısınacak.... hararete alışmalısınız.
ben -10 derece havada +105 derece gördüm karda giderken :)

hocam, chopperrider teknikm olarak bilgi vermiş. zaten kendisi uzun zamandır 600 lük kullanıcısıdır.
ancak ben bu konuda şunu söylemeliyim ki, sıkışık trafikte yrım debriyaj ve arada bir debriyajı hafif brakarak rolanti seviyelerinde ve mümkün olduğunca yüksek viteste, gazı pek açmadan yumuşak şekilde( özellikle debriyajın yardımıyla) sıkışık trafikte yol alın derim.
istanbuldaki arkadaşlar bilir ve sürekli yaşarlar.
zaten yakında küre ısınacak.... hararete alışmalısınız.
ben -10 derece havada +105 derece gördüm karda giderken :)

şimdi Sencer Bey, bu cümle ne demek :p ?? hala litrelik bi makineye geçemedin de 600lüklerle uğraşıyosun mu demek istedin aceba :queen:

Mersin İl Temsilcisi
şimdi Sencer Bey, bu cümle ne demek :p ?? hala litrelik bi makineye geçemedin de 600lüklerle uğraşıyosun mu demek istedin aceba :queen:

yok be emircim, tcrüben dahilinde konuştuğunu vurgulamak istemiştim ama sana gerçekten de litrelikler yakışır... :wiinkk:
ama sen 600F'lere duygusal yaklaşıyorsun :wiinkk:...

( ufff yaaa az daha yaklanıyorduk :p :cherry:)

yok be emircim, tcrüben dahilinde konuştuğunu vurgulamak istemiştim ama sana gerçekten de litrelikler yakışır... :wiinkk:
ama sen 600F'lere duygusal yaklaşıyorsun :wiinkk:...

( ufff yaaa az daha yaklanıyorduk :p :cherry:)

dostum eksik olma, geçen bi zx10 kullandım, hiç devir çevirmeden torkla öyle bi gidişi vardı ki sorma. ama çok da istemiyorum açıkçası. bu arada kasım başında satmıştım motorumu geçen hafta yine bi 600f'e kapora verdim kısmet olursa hafta içi bitiriyorum:) 3. kez 600f alıyorum yani :queen:

Mersin İl Temsilcisi
hava soğutmalı motorda nasıl olur

yok yok sen ittirmeli diyecektin ama dilşn sürçtü di mi :p

adam 600RR diyor yahu :pr:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:04 ----------

dostum eksik olma, geçen bi zx10 kullandım, hiç devir çevirmeden torkla öyle bi gidişi vardı ki sorma. ama çok da istemiyorum açıkçası. bu arada kasım başında satmıştım motorumu geçen hafta yine bi 600f'e kapora verdim kısmet olursa hafta içi bitiriyorum:) 3. kez 600f alıyorum yani :queen:

hayırlı uğurlu olsun.
bu yeni aldığının orta sehpası var değil mi :p
çünkü, sanırım sen rta sehpalısını bulunca satmayacan :bounce::queen:

kol çıkarmak ve de blok çatlanmak nedir? böyle böyle öğreneceğiz inş :)

öncelikle 104 derece normal bi hareret , ben ninja 636 ile 128 derece gördüm .

kol çıkarma ve blok çalatma için resmi incele ;)

Uploaded with ImageShack.us

kol çıkarma denilen olay resimde kırmızı halka içinde gösterdiğim ve piston kolu diye tabir edilen , pistonun dikey hareketini dairesel harekete çevirmek için krank'a götüren parçanın kırılıp silindirin içine zarar vermesi olayıdır .

blok çatlatmada olayıda silindir bloğu ile sibopların bulunduğu kısmın arasındaki contanın çatlayıp ve aynı zamanda tam düz olması gereken silindir bloğu üzerinde ufak kılcal bir çatlak yaratıp radyatör suyunun basıncı ile o çatlaktan motor içine su alması olayıdır , 2 çeşit çatlak oluşabilir , birincisi çatlakta su yanma odasında girer. bunu farketmek zordur , radyatör belli belirsiz su eksiltir , anlamanın tek yolu motor ısındıktan sonra radyatör devir-daim hortumlarını sıkmaktır , eger hortumlar sert ise yanma odasının basıncı o kılcal çatlaktan radyatör sistemine giriyor demektir . ikinci cins çatlaktada su direk kartere karışır ve en tehlikelisidir ! motora birinci çatlak şeklinde anlattığımdan çok daha fazla su girer motor içine , motor yağı su ile karışınca beyaz köpük kıvamında bi şekil alır ve kayganlaştırıcı özelliğini kaybeder , hararet sorununun yanında motorun yağlama yapıp yeterli kayganlığı sağlamaması suretiyle motor kucağa alınır :p
en çok çatlak yapan yerde resimde yeşil daire içinde işaretlenmiştir .
başka bi sorunuz varsa ben burdayım , yardım etmekten memnun olurum :):)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar