- Konu Yazar
öncelikle 104 derece normal bi hareret , ben ninja 636 ile 128 derece gördüm .
kol çıkarma ve blok çalatma için resmi incele
Uploaded with ImageShack.us
kol çıkarma denilen olay resimde kırmızı halka içinde gösterdiğim ve piston kolu diye tabir edilen , pistonun dikey hareketini dairesel harekete çevirmek için krank'a götüren parçanın kırılıp silindirin içine zarar vermesi olayıdır .
blok çatlatmada olayıda silindir bloğu ile sibopların bulunduğu kısmın arasındaki contanın çatlayıp ve aynı zamanda tam düz olması gereken silindir bloğu üzerinde ufak kılcal bir çatlak yaratıp radyatör suyunun basıncı ile o çatlaktan motor içine su alması olayıdır , 2 çeşit çatlak oluşabilir , birincisi çatlakta su yanma odasında girer. bunu farketmek zordur , radyatör belli belirsiz su eksiltir , anlamanın tek yolu motor ısındıktan sonra radyatör devir-daim hortumlarını sıkmaktır , eger hortumlar sert ise yanma odasının basıncı o kılcal çatlaktan radyatör sistemine giriyor demektir . ikinci cins çatlaktada su direk kartere karışır ve en tehlikelisidir ! motora birinci çatlak şeklinde anlattığımdan çok daha fazla su girer motor içine , motor yağı su ile karışınca beyaz köpük kıvamında bi şekil alır ve kayganlaştırıcı özelliğini kaybeder , hararet sorununun yanında motorun yağlama yapıp yeterli kayganlığı sağlamaması suretiyle motor kucağa alınır
en çok çatlak yapan yerde resimde yeşil daire içinde işaretlenmiştir .
başka bi sorunuz varsa ben burdayım , yardım etmekten memnun olurum![]()
kol çıkınca blok çatlayınca ben en yakın tamirciye gitsem daha kolay olacak anlaşılan
dostum detaylı çizim ve biimsel açıklama için gerçekten çok teşekkür ederim...ama bu kadarı beni aşar