hararet tavan yaptı motor durdu...ne zaman başıma gelir :)

öncelikle 104 derece normal bi hareret , ben ninja 636 ile 128 derece gördüm .

kol çıkarma ve blok çalatma için resmi incele ;)

Uploaded with ImageShack.us

kol çıkarma denilen olay resimde kırmızı halka içinde gösterdiğim ve piston kolu diye tabir edilen , pistonun dikey hareketini dairesel harekete çevirmek için krank'a götüren parçanın kırılıp silindirin içine zarar vermesi olayıdır .

blok çatlatmada olayıda silindir bloğu ile sibopların bulunduğu kısmın arasındaki contanın çatlayıp ve aynı zamanda tam düz olması gereken silindir bloğu üzerinde ufak kılcal bir çatlak yaratıp radyatör suyunun basıncı ile o çatlaktan motor içine su alması olayıdır , 2 çeşit çatlak oluşabilir , birincisi çatlakta su yanma odasında girer. bunu farketmek zordur , radyatör belli belirsiz su eksiltir , anlamanın tek yolu motor ısındıktan sonra radyatör devir-daim hortumlarını sıkmaktır , eger hortumlar sert ise yanma odasının basıncı o kılcal çatlaktan radyatör sistemine giriyor demektir . ikinci cins çatlaktada su direk kartere karışır ve en tehlikelisidir ! motora birinci çatlak şeklinde anlattığımdan çok daha fazla su girer motor içine , motor yağı su ile karışınca beyaz köpük kıvamında bi şekil alır ve kayganlaştırıcı özelliğini kaybeder , hararet sorununun yanında motorun yağlama yapıp yeterli kayganlığı sağlamaması suretiyle motor kucağa alınır :p
en çok çatlak yapan yerde resimde yeşil daire içinde işaretlenmiştir .
başka bi sorunuz varsa ben burdayım , yardım etmekten memnun olurum :):)

kol çıkınca blok çatlayınca ben en yakın tamirciye gitsem daha kolay olacak anlaşılan :)

dostum detaylı çizim ve biimsel açıklama için gerçekten çok teşekkür ederim...ama bu kadarı beni aşar :) sorduğum için özür dilerim bir daha da sormam :) motor satan, motorumu satan arkadaşın yanındaydım bugün...nette bir motor gösteriyordu....çok kolay kol çıkarır demişti yamahanın 1000 liği için...konu içinde bir daha geçince sorayım dedim...bir daha asla sormayacağım söz :p

kol çıkınca blok çatlayınca ben en yakın tamirciye gitsem daha kolay olacak anlaşılan :)

dostum detaylı çizim ve biimsel açıklama için gerçekten çok teşekkür ederim...ama bu kadarı beni aşar :) sorduğum için özür dilerim bir daha da sormam :) motor satan, motorumu satan arkadaşın yanındaydım bugün...nette bir motor gösteriyordu....çok kolay kol çıkarır demişti yamahanın 1000 liği için...konu içinde bir daha geçince sorayım dedim...bir daha asla sormayacağım söz :p

:queen::queen: madem sen bu motosiklet virüsünü yedin , yakında bu yazdıklarım senin için bi anlam kazanmaya başlar :p
ustana gelince , ustan sanırım honda fanatiği , genel olarak hondacılar yamahacılara bok atmak için bunu söylerler :) ama daha öncelerde 99 serisi r6 ve r1 modelleri için bu kol çıkarma sorununu duymuştum , ne kadar doğru ne kadar yanlış orasını bilmem :wiinkk:

:queen::queen: madem sen bu motosiklet virüsünü yedin , yakında bu yazdıklarım senin için bi anlam kazanmaya başlar :p
ustana gelince , ustan sanırım honda fanatiği , genel olarak hondacılar yamahacılara bok atmak için bunu söylerler :) ama daha öncelerde 99 serisi r6 ve r1 modelleri için bu kol çıkarma sorununu duymuştum , ne kadar doğru ne kadar yanlış orasını bilmem :wiinkk:

karıncaların balıkları yiyeceği gün de gelecektir :bounce:

sıkışık trafikte yada herhangibir durumda.. hararet görmek istemiyorsan fan kablolarına bi ek kablo çekip güzelce manuel fan yapabilirsin.. .zx-12de hem elle açıyordum hemde müşür açıyordu .. trafikte hiç hararte kalmadım ve devamlı makina normal sıcaklıkta çalışıyordu

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
bak öyle bir motosiklete biniyorsan bu tip teknik bilgileri bilmen lazım :cat:

Bir kenara bir dügme yapsaniz da trafigin sikistigi durumlarda bu dügme sayesinde fan i calistirsaniz iyi olmaz mi?

honda 600 rr ile çarşı trafiğine girmek zorunda kaldım ilk kez ve hararet 104 leri buldu :pale:

hareret 110 vs yapınca motor stop eder diyorsanız? bu kaçtır? hareret kaç olunca motor iflas eder?

ve o trafikte ne yapmalı ki harereti indirmeli? :silent:

cahilliğimi mazur görün :pale: yavaş yavaş öğreneceğiz inşallah :p

Burada da bizim Çarşı Bağdat Caddesi sayılır...ful trafik Caddeye ss le çıkıp motoru bağırtanlar var...

merhaba 2005 600 rr COK CABUK ISINIP STOP EDIOR VE BUTUN ELEKTIRIGI KESIYOR ACABA BUNUN SEBEBI NE OLABILIR SIMDI BANA YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM

Kolay gelsin peki benim 600 fin fan çalışmıyordu ustaya götürdüm fann dönmesi sağlayan dişliyi değiştirdi düzeldi 1 hafta oldu motor normalde 86da fanı açıyorken şu an yine aynı sorunla karşılaşıyorum ne yapmalıyım

benim 120 yi görmüştü r6 da. stop etti çalışmadı. fan iyice soğuttu, yeni benzin aldım biraz bekleyip öyle çalıştırdınm. bir şey olmuyor ama hararet yükselmemeli. dikkatli olmak lazım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gerekli bilgiler yazılmış. Birkaç ek nokta:

Yağ sıcaklığı 120 veya çok yakınına gelirse soğutma sistemi düzgün çalışmıyordur.

Uzun süre yüksek hararet durumunda blok çatlaması falan değil de kafa contası (head gasket) hasar görür genellikle, izah edildiği üzere.

600cc ve 1000cc arası şahsi tercih, birinin diğerine mutlak üstünlüğü söz konusu değil bence. 600cc'nin pratik devir aralığı daha geniş, tork ve güç eğrisi daha lineer, performanslı sürüş esnasında insanın konsantrasyonunu gaz tepkisi ve vites yerine viraja odaklaması daha kolay... Ağırlık daha az, güç te fazlasıyla yeterli. Uzun düzlerde 1000cc hızlanması tabii ki çok daha iyi ama uzun düzden kim zevk alır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar