Selam Malatya-MT
Ben Erzurum'a geliyorum is icin 9 ayligina.. Erzurum-MT'de, Erzincan-MT'de ses yok.
Burada birileri var mı?
prs bacteria sanırım seni 2 gündür görüyorum. bi kere sıtmapınarında 3-4 tane ybr 125 cbf 150lillerle bir kere de sivas caddesiyle inönü caddesinin birleştiği kavşakta motorunu gördüm. 150 zc ile kapışamam belki ama 50 kmye kadar drag yapabiliriz![]()
valla sanırım bi ben varım malatyada. burası resmen mahrumiyet bölgesi. inşallah hyosungun bozulmaz. bozulursa servis için elazığ'a gitmeni tavsiye ederim. dörtyolda oruç usta var.
malatyada servis olmadığımı ima ediliyor burda
malatyada motosiklet ustası yok. Varsa söyleyin gideyim yanına da şu motorumun canımı sıkan bir kaç yeri var, egzoz gibi. Adres verin şu dakika giderim.
malatyada motosiklet ustası yok. varsa söyleyin gideyim yanına da şu motorumun canımı sıkan bir kaç yeri var, egzoz gibi. adres verin şu dakika giderim.
kuru kavrama yapan ön varyatörü ve ayak marşının dişlilerini zincir yağıyla yağlayan ustaya mı iyi usta diyorsun? orijinal parça diye 50cclik scooterların ön varyatör bilyalarını motora takan adama mı iyi usta diyorsun? 830-20-30luk kayış yerine gene 842-20-30luk kayış takmak mıdır ustalık?
2500 devirde kalkan motor bu işlemlerden sonra 6000 devirde kalkamıyordu?
kaç devirde kalkacaktım? motorun devrini kırmızıya getirip mi kalkacaktım?
0.75 litre diye yağ haznesinin biraz altına yazı yazılmasına rağmen neredeyse 1 litre yağı motora boca edip elazığ-malatya arasında o fazla yağı arka tekerle arka frenin üstüne fışkırttığı için ölüyordum neredeyse! tüm fren komple yağ içindeydi. kırmızı ışıkta fren tutmadı, kırmızıda geçtim. Allah'tan sabahın erken saatleriydi de kaza geçirip ölmedim.
bu kadar teknik bilgin varsa neden servise gidiyosun bunu anlayamadım :silent:zincir yağı ile yağlanan bolgerle sence yağlanmaması gerekiyorsa orda neden mudahale etmedin :farao: 50 cc scoterların ön varyatör bilyasını ve farklı ölçüdeki kayışı takmaları için o servise senin getirdiğini de biliyorum 100 000 (yüzbin ) km scoter tecrübem var 50 100 gr fazla yağ ın dışarı çıkıp senin bahsettiğin şekilde ölümle karşı karşıya bıraktığını soylüyorsunn 250 gr fazla yağ koyup bahse girebilirim motorumun anahtarına:cherry: böyle bi olayın olmayacağına
Neyse beğenmiyorsa elazığa gidersinn orda yaptırırsınn oruç motorda arkadaşımm oda kazanacak tabiki ama zeki motosikleti karalayamazsın farklı anlatımlarla
inan bu motoru alana kadar motosikletle ilgili teorik derslerden başka bir bilgim yoktu. serviste gördüğüm saçmasapan işlerden sonra (motorun far yükseklik ayarı olduğunu söylemem rağmen "hayır kesinlikle yoktur" diyen elemana far ayarını öğreten benim) yağ değiştirtip vida sıktırmaktan başka bir iş yaptırmıyordum bu servise. artık ondan da vazgeçtim. bir çok şeyi kendim yapıyorum. ama şöyle bir konu var; teknik bilgim var ama malzemem yok. varyatörü sökmek için havalı tabanca lazım mesela.
varyatör için depoda elemanlarla beraber kayış ararken varyatör yağlandı. kayışı takarken söylememe rağmen "bir şey olmaz, bu böyle" denildi. aldım motoru motor bağırıyor ama kalkmıyor. bunu halledin dediğimde de gene "bu böyle yapacak bir şey yok bilmem ne" gibi zırvalar dinledim. scooterla redlineda mı kalkış yapacağım??? birbirimize girecektik neredeyse. adam bozduğu malı düzelteceğine bir de kalkıp bana "bana ustalık yapma" diye çemkiriyor. patrona gittikten sonra eski parçaları geri taktırdım. normalde eski parçaları takınca servise girmeden önceki haline gelmesi gerekir değil mi? ama olmadı, varyatör yağlandığı için gene yüksek devirde kalkıyordu. yağın etkisi tozlandıkça eski haline geldi. kimse kusura bakmasın ama onların iş ahlakı 0. büyük motorlarla uğraşırlar tabi ki. iyi para gelecektir mutlaka. adamların derdi para zaten. para isterken ellerini ovuşturan adamın işinden hayır gelmez.
"scoterların ön varyatör bilyasını ve farklı ölçüdeki kayışı takmaları için o servise senin getirdiğini de biliyorum" diye yazmışsın ama tam anlayamadım. ben malzeme isterken motorumun adını söyleyerek aldım. adamlar motorunun orijinal parçaları bunlar dedi. yanlış malzemeyi verenler de onlar.
fren meselesine gelince; arka diskin balatası komple yağ olursa o fren nasıl tutacak söyler misin? balatayı değiştirmeden kurtarabilir miyiz diye balataya ne denediysek olmadı. bulaşık deterjanıyla sıcak suyla yıkadım yağı geçmedi, würth'ün balata temizleyicisini denedik gene de yağ içindeydi. balatayı bayağı bi yaktım gene de tüm balata yağı çektiği için balata ölmüştü. balata diski tutamıyorken nasıl fren tutacaksın? fren kolunu kırarcasına sıkmama rağmen yavaşlayamıyordum. ön frenle zar zor durabilmiştim, tabi ki kavşağı bayağı bi geçmiştim haliyle.
anahtarını bi ara alayım bi tur atmak için.
özet olarak; ben burada karalama yapmıyorum. başıma gelenleri aynen aktarıyorum. adamlar böyle işine özensiz diyorum. isteyen dikkate alır isteyen almaz.
tebrik edilmesi gereken bir çok kurye arkadaş da var ,ekmek parası için kar ,kış, su, çamur dinlemeden malatya trafiğinin çilesini çeken insanları unutmayalımmm:bounce::bounce::bounce:her sabah 7:30 gibi çevre yolundan kırmızı ybr siyle işe giden arkadaş kim tanıyan var mı
soğuk, yağmur , kar demiyor her sabah müdavim, helal olsun Maşallah...
Her Sabah Görüyorum, Bir Gün Durdurup Tebrik Edecem Kendisini Haberi Olsun