Motosikletlerde ÖTV Düştü

OTVDUSUS.jpg

çok güzel AydoganX teşekkürler :cat:

Asil soru su , bundan evel 250 cc de OTV %37 miydi? Yoksa hepsine genel %22 mi uygulaniyordu. Bunu merak ediyorum. Yani +250cc OTV sine zammi geldi bu durumda?

Daha öncede +250cc'de %37 idi bu oran. Yani değişim olmamış.
En kısa sürede inşallah +250'liklere de el atarlar.

Eski kanun:[not]87.11 Motosikletler (mopedler dahil) ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlar (sepetli olsun olmasın); sepetler (sepetler hariç)

Motor silindir hacmi 250 cm3’ü geçmeyenler %22

Motor silindir hacmi 250 cm3’ü geçenler %37[/not]

Yeni kanun:[not]87.11 Motosikletler (mopedler dahil) ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlar (sepetli olsun olmasın); sepetler (sepetler hariç)

Motor silindir hacmi 250 cm3’ü geçmeyenler %8

Motor silindir hacmi 250 cm3’ü geçenler %37[/not]

sevgili arkadaşlar bunlar SEÇİM RÜŞVETİDİR tek kelimeyle ülkemizde motosikletin yaygınlaşması için ötv 0 olması köprü ve paralı otobanların ücretsiz olması gerekir
Belki hayatında motosiklete binmemiş vede motorseven vatandaşlarada şirin gözüktüğünü zanneden sevgili bakanımıza sorsanız bindiği motorun markasını ce hatta kaç cc olduğunu bilemez
Artık böyle gösterişlerin basit kaldığını ne zaman anlayacaklar merak ediyorum

sevgili arkadaşlar bunlar SEÇİM RÜŞVETİDİR tek kelimeyle ülkemizde motosikletin yaygınlaşması için ötv 0 olması köprü ve paralı otobanların ücretsiz olması gerekir
Belki hayatında motosiklete binmemiş vede motorseven vatandaşlarada şirin gözüktüğünü zanneden sevgili bakanımıza sorsanız bindiği motorun markasını ce hatta kaç cc olduğunu bilemez

Kesinlikle katılıyorum ama şuan yapacağımız bu durumdan faydalanmak sandık başında yine herkes kendi tercihini gösterir 500 600 tl indirdiler diye kimse oyunu değiştirmez bence değiştirebilecek varsa da makarnaya oy verenlerden farkı olmaz :)

sonuçta bu halka yararlı bi indirimmi evet ,seçim rüşveti yada degil insanlar bi indirime oylarını degistirmek zorunda degil o her bireyin kendi bilecegi iş ,vermezsin olur biter.
hangi partinin yaptıgı beni ilgilendirmiyo yapılıp yapılmadıgına bakarım ben,bu indirim şuan için bi milattır kim ne derse desin büyük bi adımdır siyaset tartışmıyorum ben burda , bu motosiklet severler için büyük bi gelişmedir bu ve ilerde daha güzel indirimler olabilmesine de bi köprüdür

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Yahu bari bunu siyasete bulaştırmayın :)

İndirim olmasa ve yukarıdaki eski fiyatlardan satış devam etse, bazı arkadaşlar memnun olacakmış sanırım :)

Kanuni ve mondiallerde fiyatlarda henüz bir iyileştirme mevcut değil..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:42 ----------

Yamahada hala;

"Toplam satis fiyatina %18 KDV ve OTV (250 cc alti %22, 250 cc ve uzeri %37) dahildir."

yazıyor:(

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Seçimlerden sonra tekrar %22 olacak mı acaba.Bu indirim önceki gibi geçici mi?Yoksa sürekli mi?Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Seçimlerden sonra tekrar %22 olacak mı acaba.Bu indirim önceki gibi geçici mi?Yoksa sürekli mi?Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Burası Türkiye Heran herşey olabilir. Yükselebilirde düşebilirde..Aynı bu ÖTV indirimde gördüğümüz üzere 1 hafta önce motor alanlar, kredi çekenler, Beğendiği motor için anlaşma yapan arkadaşlar; hepsi %15 zarardalar malesef..

zaten ÖTV baştan sona şaçmalık.. yani 100 bin - 150bin liralık jiplere spor arabalara veya 1000 cc üzeri elit motorlara koyulsa anlarım onlar benim nazarımda özel tüketime girer. ama Araba ve motosiklet tamamen zorunlu bir ihtiyaç.

hayret bişeysiniz ya..indirseler bi dert çıkarsalar bi dert..anlamadım ben bu milleti..cbr250 alacak adamın cebinde 1150 lira para kalcak..o paraylada gider montunu kaskını pantolonunu alır..fena mı oldu yani?? seçim rüşveti olsa ne fark eder?? ben cebimden çıkacak paraya bakarım..

her bireyin siyasi düşüncesi vardır tabıkıde . hayatın kendısı sıyaset ve polıtıka üzerine kurulu sistemler aracılıgıyla yonetılmekte ( siyasettı falan buraya gırmese daha iyi olur çükı : siyasi tutum yada tercihlerin acıga vurulması insanlar arsında ikileme ayrılıga gergınlıge neden olmaktadır :farao:
lütfen siyaseti karıştırmayalım ve indirim anının tadını cıkartması için yenı arkadasları iki tekere davet edelım :rendeer:
insallah bu indirim oranları daha sonrada devam eder de bizde cıtayı yukseltırız hafıf:cat:: hafıf

hayret bişeysiniz ya..indirseler bi dert çıkarsalar bi dert..anlamadım ben bu milleti..cbr250 alacak adamın cebinde 1150 lira para kalcak..o paraylada gider montunu kaskını pantolonunu alır..fena mı oldu yani?? seçim rüşveti olsa ne fark eder?? ben cebimden çıkacak paraya bakarım..

kesinlikle haklısın ,mont kask alınır artı benzin parası çıkar :cat:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Motosiklet almak siteyenler acele etsin bence.

Hatta mümkünse fuarda anlaşmalarını yapsınalar, çünkü stokdaki motorlar bittikten sonra fiyatlar aynı kalmaz.

Vergi düştü ama stoktaki ürünler bittikten sonra yeni gelen ürünlerin fiyatları eskisiyle aynı olmaz sanırım :)

başından beri zaten haksız olan haraç gibi bir verginin en azından bir kısmını düşürmüşler ağza bir parmak bal çalmışlar..olması gereken bu ÖTV denen saçmalığın sadece lüks tüketime uygulanması ama cep telefonundan benzine her yerde var.

aydoğanx aynen eline sağlık:rendeer:

bi arkadaşım 2. el cbf almaya gidiyodu aradım dedim satıcıya söle 2.000 e veriyosan alıyım:)sıfırnın fiyatı düştü 2. elde milleti kazıklamaya çalışanlara kapak oldu:)

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
cbf150 3765tl olmuş,indirimi fırsat bilen firmalar umarım bir hafta sonra hemen yüzde 10 zammı geçirmizler millete :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar