fren maneti boyası

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
arkadaşlar motorumun fren maneti orjinalde siyah boyalı ama zamanlı boya soyulmuş ve metalik döküm meydana çıkmış bu manetler nasıl bir boya ile boyanıyor?

56333530674008679370.jpg

Boya ile uğraşma. Orada duracak dayanıklı bir boyayı kendin yapman çok zor.
Isı ile daralan makaron lardan alıp (uygun çapta) manti makarona geçir ve çakmak la ısıt. Boru daralıp maneti sımsıkı sarıcaktır. Boyadan daha güzel durur. Unutmazsan yarın kendi motorumdan resim çeker eklerim sende görürsün nasıl durdugunu
İstanbuldaymışsın. Bir ara sanayi mahallesine yolun düşerse uğra bana . Hem malzemeyi alıcak yer var. Hemde beraber yaparız.

Isı ile daralan makaron lardan alıp (uygun çapta) manti makarona geçir ve çakmak la ısıt. Boru daralıp maneti sımsıkı sarıcaktır. Boyadan daha güzel durur. Unutmazsan yarın kendi motorumdan resim çeker eklerim sende görürsün nasıl durdugunu
İstanbuldaymışsın. Bir ara sanayi mahallesine yolun düşerse uğra bana . Hem malzemeyi alıcak yer var. Hemde beraber yaparız.

on numara çözüm tebrikler:cat:

on numara çözüm tebrikler:cat:

Teşekkürler :) böyle pratik çözümler üretmeyi seven bir yapım var.

Bu arada aynalarınızın paslanan kollarınada yapabilirsiniz. Orjinalden farkı olmaz. Üşenmezsem inip çekicem iki resim :)

Malzemeyi bilmeyenler google da "ısı ile daralan makaron" yazıp aratabilirler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Makaronu orada kullanmak hiç aklıma gelmezdi. Güzel fikir.

Motosikleti

eyvallah teşekkür ederim teklifin için.
makaronu bilirim kabloların eklerinde kullanırdık, çakmakla değilde sıcak hava havyası ile yada saç kurutma makinası ile yapardım. güzel çözüm teşekkürler :cat:

Bunu yapmanın en kolay yolu İkitelli Galvano Sanayi Sitesine gidip karartma yaptıracaksın. Söküp götürüp ugraşırım diyorsan. Yıllarca da kullanırsın hiç birşey olmaz...

Makaron tabi ki daha pratik çözüm ama profesyonel yolu budur...

Motosikleti
Bunu yapmanın en kolay yolu İkitelli Galvano Sanayi Sitesine gidip karartma yaptıracaksın. Söküp götürüp ugraşırım diyorsan. Yıllarca da kullanırsın hiç birşey olmaz...

Makaron tabi ki daha pratik çözüm ama profesyonel yolu budur...

ikitelli galvano sanayi sitesimi :silent: hiç duymadım bi tarif edermisin oraları iyi bilirim ama

Yarama en güzel melhem.. Aynalarım ufak ufak pas tutmaya başladı.. Manetlerin kromajı attı.. Gidonda da paslanma başladı sebebini bi türlü çözemedim.. Şunu hemen nerde bulabiliceğimi araştırıp kullanmam gerek..

Krom kaplamayı düşündüm ama sök, tak maliyeti parçalardan daha fazla tuttu..
Bu makaron'u nerden bulabiliriz ? Bilgisi olan varsa bi adres felan ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar