Defne Joy Foster evinde ölü bulundu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mersin İl Temsilcisi
Herşeyi bir kıssadan hisse amacıyla yazılan kendiyle çelişkili hikayeye dayandıracak olursak, ben de şunu sorarım:

Yahu koyun asıldıktan sonra kokuyor. Önemli olan hayatta iken kokup etrafa pislik saçması veya tam tersi durumun olması değil mi?

Hikaye amacına ulaşmıyor kardeşim :p

bence o hacı buralardan değil. etin kilosu burada çok pahalı...
belki de angustur... her Angus/t kendi uzvundan asılır...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
nasıl mutluysan öyle yaşa dostum.
ne güzel ki bir ülkemiz var. ve bu ülkede bir şekilde de olsa demokrasi var.

son bir kaç haftadır bu düşünceler bende sıklaşmaya başladı. sanırım daha az haberleri izlemeliyim...

Rahmetli Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun...

Sağol hocam.Ayrıca şimdi nicklerle inançları karşılaştırmaya kalkarsak Kütük nikiyle ateistlik arasında da bağlantı kurmamız gerekir.O zaman ayıp olur vatandaşa.Kendisi küçük dağları ben yarattım modundan henüz kurtulamamış olabilir.Ama zaman insana çok şey öğretiyo.İki tane bilg. prog. dili ve izgilizce bilen 2 tane üniversiteyi terketmiş biri olarak yıllarca boş gezdikten sonra iş olsun diye bir işe girmiştim.İlkokul mezunu vasıfsız elemanlarla birlikte 3 kuruş paraya çalışmaya başlayınca anladım dünyanın kaç bucak olduğunu.O zaman anladımki yolumu ben çizemem.Tek yapabileceğim Allah'tan bana güzel bi yol çizmesi için dua etmek ve bunu hakedecek düzgün bir insan olmaya çalışmaktı.Ben de onu yaptım.Şimdi çok şükür bol kazançlı bir işim var.Ne kadar hakediyoruz ne kadar etmiyoruz orasını Allah bilir.Zaten önemli olan öteki dünya.Bu dünya geçici.Ateist insanlara da Allah'tan doğru yolu bulmalarını dilemekten başka yapacak bişeyimiz yok.Onlardan belki uzak durmayı tercih edebilirim ama nefret edip kin kusmaya hiç gerek yok.

Çünkü yaşam tarzınız benim çocuğumun hayata bakış açısına kötü örnek oluyorsa, bana sizin yaşam tarzınızı eleştirme hakkını verir.. Ölü olmanız bişeyi değiştirmez..

Kendi çocuğunun rol modeli olmayı bile başaramayan ya da başaramayacağını düşünen ve hatayı kendinde aramak yerine başkalarını hatta ölmüş insanları suçlamayı tercih eden bir model.

Bu başlık giderek daha eğitici olmaya başladı...

Kendi çocuğunun rol modeli olmayı bile başaramayan ya da başaramayacağını düşünen ve hatayı kendinde aramak yerine başkalarını hatta ölmüş insanları suçlamayı tercih eden bir model.

Tartışmaya hakaret karıştırmasak iyi olur..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:11 ----------

Benim babalığımı ölçme hakkına sahip değilsin diline sahip ol...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
"Benim hayatım beni ilgilendirir buna kimse karımaz" dememeliyiz..
Çünkü yaşam tarzınız benim çocuğumun hayata bakış açısına kötü örnek oluyorsa, bana sizin yaşam tarzınızı eleştirme hakkını verir.. Ölü olmanız bişeyi değiştirmez..
Kısaca benim içinde yaşadığım toplumun örf adetine uymayan davranışlar eleştiri alır ve almalıdırda..

Ya senin yasam tarzin, benim çocuguma kötü örnek oluyorsa?
Ha Taner.
Ya senin dogru bildigin seyler, benim yanlis oldugunu düsündügüm seylerse?
Senin çocuguna vermeye çalistigin bakis açisi, benim çocugumun asla sahip olmasini istemeyecegim bir bakis açisi ise?

Yani Taner burda kaç gündür konustugumuz seyin özü aslinda ne biliyormusun?
Iste bu tür dayatmalar.
Hani medya da guzel bir jargon olduya.
Mahalle baskisi.:)

Senin dogrun sana ait.
Benim dogrum bana.
Ne ben sana karisma hakkina sahipim, ne sen bana.
Bimem anlatabildim mi?:wiinkk:

Tartışmaya hakaret karıştırmasak iyi olur.
Benim yazdıklarımın neresinde hakaret buldun anlamış değilim ama yine de kusura bakma. Amacım sana hakaret etmek değil.

Öte yandan,
Benim babalığımı ölçme hakkına sahip değilsin diline sahip ol...
Burada herkesin ölü bir kadının anneliğine, hayat anlayışına, dini inancına dil uzatma hakkı varken ben niye senin babalığını eleştiremiyor muşum ki?

Ya senin yasam tarzin, benim çocuguma kötü örnek oluyorsa?
Ha Taner.
Ya senin dogru bildigin seyler, benim yanlis oldugunu düsündügüm seylerse?
Senin çocuguna vermeye çalistigin bakis açisi, benim çocugumun asla sahip olmasini istemeyecegim bir bakis açisi ise?

Yani Taner burda kaç gündür konustugumuz seyin özü aslinda ne biliyormusun?
Iste bu tür dayatmalar.
Hani medya da guzel bir jargon olduya.
Mahalle baskisi.:)

Senin dogrun sana ait.
Benim dogrum bana.
Ne ben sana karisma hakkina sahipim, ne sen bana.
Bimem anlatabildim mi?:wiinkk:

Katılıyorum sana İlkay abi.. Benim yaşam tarzımda size uymayabilir.. Bu yüzdendir ne sen benim yaşadığım binada oturursun, nede yaşadığım kentte yaşarsın.. Aynı şey benim içinde geçerli, bende senin yaşadığın yerde yaşamam bana ters gelen şeyler varsa..Kimsenin bi dayatması yok yani.. Beğenmeyen çeker gider..
Ama topluma mal olmuş hergün tv'ye çıkan insanların yanlışlarınıda toplum konuşur nedeni basit çünkü topluma mal olmuşlar..
Beni kimse tanımaz ama bende topluma olmuş olsaydım ve benim yaşam tarzım eğer sana ve ailene yobaz geliyor olsaydı sende beni eleştirme hakkına sahip olurdun...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:31 ----------

Benim yazdıklarımın neresinde hakaret buldun anlamış değilim ama yine de kusura bakma. Amacım sana hakaret etmek değil.

Öte yandan,

Burada herkesin ölü bir kadının anneliğine, hayat anlayışına, dini inancına dil uzatma hakkı varken ben niye senin babalığını eleştiremiyor muşum ki?

topluma mal olmuş hergün tv'ye çıkan insanların yanlışlarınıda toplum konuşur, nedeni basit çünkü topluma mal olmuşlardır..

Bu yüzden.. Yani ben topluma daha mal olmadım.. Olsaydım yanlışlarımı eleştirmene bişey diyemezdim
m :cat:

BBelt beni tanıyor olsaydında yanlışlarımı eleştirebilirdin..
Hakaret olarak düşünmemin nedeni bu işte benim nasıl baba olduğumu bilmeden yargıladın..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:36 ----------

Kimin ülkesinden kimi kovuyorsun sen birader?

Yok yaa olmayacak... Senle konuşamayacağız dostum yazdıklarıma cevap verme çünkü demediğim şeyleri demişim gibi söyleyip çarpıtıyorsun..
Ben orada ülke olarak bahsetmedim, yaşadığın en küçük birim olan bi binadan ,mahalleden yada semt olarak bahsettim..
Neyse daha fazla uzatmayalım herkeze iyi geceler

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Katılıyorum sana İlkay abi.. Benim yaşam tarzımda size uymayabilir.. Bu yüzdendir ne sen benim yaşadığım binada oturursun, nede yaşadığım kentte yaşarsın.. Aynı şey benim içinde geçerli, bende senin yaşadığın yerde yaşamam bana ters gelen şeyler varsa..Kimsenin bi dayatması yok yani.. Beğenmeyen çeker gider..
Ama topluma mal olmuş hergün tv'ye çıkan insanların yanlışlarınıda toplum konuşur nedeni basit çünkü topluma mal olmuşlar..
Beni kimse tanımaz ama bende topluma olmuş olsaydım ve benim yaşam tarzım eğer sana ve ailene yobaz geliyor olsaydı sende beni eleştirme hakkına sahip olurdun...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:31 ----------

topluma mal olmuş hergün tv'ye çıkan insanların yanlışlarınıda toplum konuşur, nedeni basit çünkü topluma mal olmuşlardır..

Bu yüzden.. Yani ben topluma daha mal olmadım.. Olsaydım yanlışlarımı eleştirmene bişey diyemezdim
m :cat:

Hah iste zurnanin zirt dedigi yer burasi.
Elestiri bir insanin yüzüne karsi yapilir.
Arkasindan yapilmaz.
Bir insanin arkasindan yapilan konusma elestiri degil, dedikodu olur.
Ya da dini tabirle söylemek gerekirse, giybet olur.

Ben burada Defne'yi veya yasam tarzini savunuyor degilim.
Burada savundugum sey sudur.
Bu insan ölmüstür.
Artik kendini savunamayacak durumdadir.
Belki de bizim asla anlayamayacagimiz ama onu hakli çikaracak sebepler öne sürebilecekti ya da elestiriler tamamen hakli bilemeyiz ki!

Bize dusen rahmet dilemektir.
Gerisini, din günü geldiginde zaten ögerenecegiz.:wiinkk:

Mersin İl Temsilcisi
Sağol hocam.Ayrıca şimdi nicklerle inançları karşılaştırmaya kalkarsak Kütük nikiyle ateistlik arasında da bağlantı kurmamız gerekir.O zaman ayıp olur vatandaşa.Kendisi küçük dağları ben yarattım modundan henüz kurtulamamış olabilir.Ama zaman insana çok şey öğretiyo.İki tane bilg. prog. dili ve izgilizce bilen 2 tane üniversiteyi terketmiş biri olarak yıllarca boş gezdikten sonra iş olsun diye bir işe girmiştim.İlkokul mezunu vasıfsız elemanlarla birlikte 3 kuruş paraya çalışmaya başlayınca anladım dünyanın kaç bucak olduğunu.O zaman anladımki yolumu ben çizemem.Tek yapabileceğim Allah'tan bana güzel bi yol çizmesi için dua etmek ve bunu hakedecek düzgün bir insan olmaya çalışmaktı.Ben de onu yaptım.Şimdi çok şükür bol kazançlı bir işim var.Ne kadar hakediyoruz ne kadar etmiyoruz orasını Allah bilir.Zaten önemli olan öteki dünya.Bu dünya geçici.Ateist insanlara da Allah'tan doğru yolu bulmalarını dilemekten başka yapacak bişeyimiz yok.Onlardan belki uzak durmayı tercih edebilirim ama nefret edip kin kusmaya hiç gerek yok.

elbette ki kin kusmaya gerek yok.
Allah'ın bereketi ile seni rızıklandırdığına inan ki kendi kazancımmış gibi sevindim. inancın varsa buna da inan. ve dilerim ki, bu kazancını hayırlı işlerde kullanırsın. ve umarım ki, "hayırlı" derken aynı şeyleri anlıyor olalım.
Dilerim emeklerinin karşılığını da tüm alemlerde alırsın.
Herkes ameline göre yargılanacak zaten.

benim bu söylediklerime de kimse kızmayacaktır umarım.
şöyle bir dinler tarihine yüzeysel olarak baktığımda, hiç bir din ( ilahi veya batıni - sapıklık içerenler hariç- ) kötü şeyler emretmiyor.
budizm, hak dini ( dinler demek mantıksız geliyor, hepsi birbirinin devamı) vs vs vs... kötülük yapma, öldürme, vs vs.
ama iş, benimki seninkini döver kısmına geldiğinde, gül güzlerdeki gülümsemeler gidiverip yerini hemen farklı ifadeler alıyor.
oysa, her kişi kendi inandığı terazide tartılsın.
zaten mutlak bir terazi tüm bunları tartmaya muktedir ise ( var olduğunu bilmem, dayatma yapmamı gerektirmez. ) zaten o tartı sayesinde kitap ya sağdan ya da soldan kişiye teslim edilecektir.
ne yaparsak yapalım, ne söylersek söyleyelim, asla gaybı ve ameli bilmeyeceğiz.
elbette ki doğruya çağırmak görevdir ama bunu dayatma olarak değil, güzel güzel yapmak gerekir.
New york'ta 5 minare filminde, nezarethane sahnesi vardı. 2 dini vasıflı kişi tartışıyordu.
İslamiyette zorlama vardır denilince, diğeri yoktur dedi.
savaş vardır dedi, barış vardır dedi.
ve şu sözler söylendi;
" Hz. Muhammed hayatının sadece 3 ayında savaşmak zorunda kaldığı için savaştı "

güzellikle, temenniyle icabet sağlanmalı. olmuyorsa tebliğden ziyadesi güç yetiyor diye yapılıyorsa zorbalıktır.

son olarak, aklıma Hz. Ali'den bir söz geldi;

ADALETİN KUVVETLİ, KUVVETLİNİN ADİL OLMASI GEREKİR

Kuvvetli Adil'in adaletinde yargılanacak olmamız; kuvvetliyiz, yargılarız anlamına gelmez.
Unutmayalım, "kişi, kınadığını yaşamadan ölmezmiş"

sevgi ve saygılarımla. hata ettiysem affola...

Forumdan Uzaklaştırıldı

Peki bu olaydan 1.5 yaşındaki bebekten başka kim zararlı çıktı.Kocasına "o bekar adam eşinizle duygusal ilişki yaşadığı yönünde polise ifade vermiş" diye sorulduğunda benim eşim öyle şey yapmaz deyip kendisini savunan hıncal uluçu mahkemeye vermiş.Adam defteri kapatmış.Peki o çocuk büyüdüğünde bu günün haberlerine göz gezdirdiğinde bütün bu yazılanları okuduğunda ne olacak.Onun suçu ne.Baba aldatır.Aile boşanır.Olan çocuklara olur.Anne aldatır yine aynı şey.

Bizimkisinin üstünden tır mı geçti?Biz niye aldatmıyoruz.İşyerimi kapattıktan sonra "bu gece otobüsü kaçırdım.senin işyerinde kalabilir miyim?" diyen kızı neden elimin tersiyle ittim.Facebooktan arkadaşlık teklif eden dul kızın arkadaşlık teklifini neden red ettim.Aldatma düşüncesi aklıma geldiğinde ilk önce gözümün önüne çocuklarım geliyo da o yüzden.Aldatmakla çocuklarını sokağa atmak arasında hiçbir fark yok.Ben defne joy fostera aldattığı için değil bu dünyaya bi çocuk getirdiği için kızıyorum.Zaten ünlülerin hepsinin evlilikleri gerçek evlilik değil.Bunu herkes biliyo.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:40 ----------

hani yazılanlara biraz cevap gibi ama amacım kımseyi kızdırmak degil cuk diye yerine oturdugu için

her koyun kendi bacagından asılır ata sözüne istinaden bir hikaye
:cat:
Osmanlı zamanında bir beldede bir Allah dostu yaşarmış.Bu zatı herkes çok sever ve sayarmış.Yaşıda oldukça fazla olan bu zat Cami'den eve evden Cami'ye öyle bir yaşam sürermiş.Bir de beslediği ve çok sevdiği 3 tane koyunu varmış.Mahallede yaşayan birde ayyaş bir zat varmış.Bu zat içermiş kimsede buna korkusundan bişey diyemezmiş.Ancak haram konusunda hassas olan bu yaşlı amca nerde görse tatlı dille ikaz eder ve vazgeçmesini istermiş.Gel zaman git zaman bu adam artık yaşlı amcanın sözlerinden sıkılır olmuş ve onu kadıya şikayet etmiş. Ayyaş: bu yaşlı adam beni sürekli ihtar ediyor artık canım sıkılmaya başladı demiş.Bunun üzerine kadı efendi yaşlı zatı çağırarak demişki ''bak bey amca adama karışamazsın istediğini yapar demiş.Yaşlı amcada kötü bir niyetinin olmadığını sadece bu haramdan vazgeçmesini istediğini söylemiş.Kadı efendi bu söz üzerine sanane bey amca her koyun kendi bacağından asılır ne hali varsa görsün demiş.Bunun üzerine oldukça üzülen yaşlı amca evine dönmüş.Ertesi sabah mahalleli uyandığında çok kötü bir kokunun mahalleyi sarmış durumda olduğunu görmüşler.Bir de ne görsünler yaşlı amca 3 koyunu bacaklarından asmış.Kokan koyunlarda bütün mahalleyi berbat bir duruma getirmiş.Bunu duyan kadı efendi hemen amcayı çağırmış ve neden böyle yaptığını sormuş.Yaşlı adam şu cevabı vermiş.Bakın her koyunu kendi bacağından astım ama bütün mahalle pisliğini çekiyor demiş.:p

Cuk diye oturacakmış ama biraz havada kalmış.Tartışmaya açık bi hal almış.Ben içki içen insanları ikiye ayırırım.Birinci kesim içipte sağa sola saldıran , sokakta nara atan , ağzına binbir çeşit küfür alan , saçma sapan konuşan , eşine ve ailesine şiddet uygulayan tiplerdir.Bunlar içkiyi ağzıyla değil başka tarafıyla içendir.Eğer hikayemizdeki amcamızın tepki gösterdiği kişi böyle biriyse az bile yapmış.Ellerinden öpmek lazım.İkinci çeşit içici grupsa kendine içen , kimseye rahatsızlık vermeyen , terbiyesini bozmayan , restorana gidip balığın yanında rakı açan tiplerdir.Bunlar içkiyi ağzıyla içenlerdir.Allah kurtarsın demekten başka yapacak bişey yoktur.

Uzadikca uzuyor... :pr:
Kimin kimi saaptigi sizleri bukadar cok ilgilendiriyor yani... :silent:
Beni ilgilendirmiyor..

Defneyi nezaman tanidim biliyormusunuz???
Öldügünden sonra Gazetede ve burada...

Ne halt islediyse isledi...
Beni(sizleri) hicmi hic irgalamaz..

Nur icinde yatsin

...
New york'ta 5 minare filminde, nezarethane sahnesi vardı. 2 dini vasıflı kişi tartışıyordu.
İslamiyette zorlama vardır denilince, diğeri yoktur dedi.
savaş vardır dedi, barış vardır dedi.
ve şu sözler söylendi;
" Hz. Muhammed hayatının sadece 3 ayında savaşmak zorunda kaldığı için savaştı "
...

Bu kısım hatalı olabilir. Bazı kaynaklara göre Hz. Muhammed'in hayatının son 10 yılında 27'sini bizzat yönettiği 65 askeri eylem oldu. Bunların toplamı belki 3 ay tutuyordur, ama pek sanmıyorum.

Bu kısım hatalı olabilir. Bazı kaynaklara göre Hz. Muhammed'in hayatının son 10 yılında 27'sini bizzat yönettiği 65 askeri eylem oldu. Bunların toplamı belki 3 ay tutuyordur, ama pek sanmıyorum.

bu çok alçakça hazırlanmış bir site. keşke daha fazla araştırma yaparak söylemlerinize kaynak gösterebilseydiniz. Bu siteyi görmek beni çok üzdü.

Tek kaynak kur' an- ı kerimdir. (hadisler de vardır diyenler çıkmasın şimdi, o hadislerin birçoğunun uydurma olduğunu hepimiz biliyoruz). Bir çok kez okuduğunuzu tahmin ediyorum. Ama keşke biraz daha dikkat ederek okusaydınız.

Forumdan Uzaklaştırıldı

Verdiğin kaynağa bak.İslamiyet mi barış dini değilmiş?Peki hristiyanlık mıymış barış dini?Sana ispanyolların peru halkını nasıl katlettiğini anlatayım mı?İspanyollar peruyu keşfettiğinde yerli aztek halkı 11 milyon kişiymiş.Bu nüfus kısa sürede 1.5 milyona düşmüş.Sabah horozlar ötmeye başladığında ispanyollar yerli kesmeye başlarmış akşam hava kararana kadar sürermiş.Yerli halk toplanmış bu ispanyollar bizi niye kesiyo diye.Sonunda bi karara varmışlar.Sabahları horozlar öttüğü için sinirleniyolar ve bizi kesiyolar demişler.Bütün ülkedeki horozları kesmişler.Ama katliamlar devam edince aztek kralı ispanyollara benim halkımı kesmeyin size bu odayı altınla doldurayım demiş.Aztekler için altının önemi yokmuş.Köpeklerin boynuna takarlarmış altını.İspanyollar söz versede altınları aldıktan sonra da katliama devam etmişler.

Afrikadan zencileri gemilere bindirip inşa ettirdikleri amerika gerçeği bu işte.Sen bu sitelerden öğrendiklerinle ateist olduysan vay senin haline.Kütük gibi kendini akan suyun gidişine bırakırsan ateist de olursun hristiyan da yahudi de.Yemek yediğin kaba tükürüp geçmişine küfredersen sarılacak dal da bulamazsın.Bir hiç olursun bu dünyada.

.Sen bu sitelerden öğrendiklerinle ateist olduysan vay senin haline.Kütük gibi kendini akan suyun gidişine bırakırsan ateist de olursun hristiyan da yahudi de.Yemek yediğin kaba tükürüp geçmişine küfredersen sarılacak dal da bulamazsın.Bir hiç olursun bu dünyada.

:queen::queen::queen:

kendisi möhüm bir markanın müşteri ilişkiler departman sorumlu baş yardımcısı..:p hologram var diye bi kaşe basmadın demi emanetlere...:pr:

başımı ağrıtıyor millet niye kaşe yok deyi...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar