Konudan istifa ediyorum...... :cat::cat:
Bu zihniyet beni zorluyor.... :cat:
Sağlıcakla kalın..
Karpuz kesiceedik :mrgreen:
Konudan istifa ediyorum...... :cat::cat:
Bu zihniyet beni zorluyor.... :cat:
Sağlıcakla kalın..
Herşeyi bir kıssadan hisse amacıyla yazılan kendiyle çelişkili hikayeye dayandıracak olursak, ben de şunu sorarım:
Yahu koyun asıldıktan sonra kokuyor. Önemli olan hayatta iken kokup etrafa pislik saçması veya tam tersi durumun olması değil mi?
Hikaye amacına ulaşmıyor kardeşim![]()
nasıl mutluysan öyle yaşa dostum.
ne güzel ki bir ülkemiz var. ve bu ülkede bir şekilde de olsa demokrasi var.
son bir kaç haftadır bu düşünceler bende sıklaşmaya başladı. sanırım daha az haberleri izlemeliyim...
Rahmetli Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun...
Çünkü yaşam tarzınız benim çocuğumun hayata bakış açısına kötü örnek oluyorsa, bana sizin yaşam tarzınızı eleştirme hakkını verir.. Ölü olmanız bişeyi değiştirmez..
Kendi çocuğunun rol modeli olmayı bile başaramayan ya da başaramayacağını düşünen ve hatayı kendinde aramak yerine başkalarını hatta ölmüş insanları suçlamayı tercih eden bir model.
Bu başlık giderek daha eğitici olmaya başladı...
"Benim hayatım beni ilgilendirir buna kimse karımaz" dememeliyiz..
Çünkü yaşam tarzınız benim çocuğumun hayata bakış açısına kötü örnek oluyorsa, bana sizin yaşam tarzınızı eleştirme hakkını verir.. Ölü olmanız bişeyi değiştirmez..
Kısaca benim içinde yaşadığım toplumun örf adetine uymayan davranışlar eleştiri alır ve almalıdırda..
Benim yazdıklarımın neresinde hakaret buldun anlamış değilim ama yine de kusura bakma. Amacım sana hakaret etmek değil.Tartışmaya hakaret karıştırmasak iyi olur.
Burada herkesin ölü bir kadının anneliğine, hayat anlayışına, dini inancına dil uzatma hakkı varken ben niye senin babalığını eleştiremiyor muşum ki?Benim babalığımı ölçme hakkına sahip değilsin diline sahip ol...
Ya senin yasam tarzin, benim çocuguma kötü örnek oluyorsa?
Ha Taner.
Ya senin dogru bildigin seyler, benim yanlis oldugunu düsündügüm seylerse?
Senin çocuguna vermeye çalistigin bakis açisi, benim çocugumun asla sahip olmasini istemeyecegim bir bakis açisi ise?
Yani Taner burda kaç gündür konustugumuz seyin özü aslinda ne biliyormusun?
Iste bu tür dayatmalar.
Hani medya da guzel bir jargon olduya.
Mahalle baskisi.
Senin dogrun sana ait.
Benim dogrum bana.
Ne ben sana karisma hakkina sahipim, ne sen bana.
Bimem anlatabildim mi?:wiinkk:
Benim yazdıklarımın neresinde hakaret buldun anlamış değilim ama yine de kusura bakma. Amacım sana hakaret etmek değil.
Öte yandan,
Burada herkesin ölü bir kadının anneliğine, hayat anlayışına, dini inancına dil uzatma hakkı varken ben niye senin babalığını eleştiremiyor muşum ki?
Beğenmeyen çeker gider.
Kimin ülkesinden kimi kovuyorsun sen birader?
Katılıyorum sana İlkay abi.. Benim yaşam tarzımda size uymayabilir.. Bu yüzdendir ne sen benim yaşadığım binada oturursun, nede yaşadığım kentte yaşarsın.. Aynı şey benim içinde geçerli, bende senin yaşadığın yerde yaşamam bana ters gelen şeyler varsa..Kimsenin bi dayatması yok yani.. Beğenmeyen çeker gider..
Ama topluma mal olmuş hergün tv'ye çıkan insanların yanlışlarınıda toplum konuşur nedeni basit çünkü topluma mal olmuşlar..
Beni kimse tanımaz ama bende topluma olmuş olsaydım ve benim yaşam tarzım eğer sana ve ailene yobaz geliyor olsaydı sende beni eleştirme hakkına sahip olurdun...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:31 ----------
topluma mal olmuş hergün tv'ye çıkan insanların yanlışlarınıda toplum konuşur, nedeni basit çünkü topluma mal olmuşlardır..
Bu yüzden.. Yani ben topluma daha mal olmadım.. Olsaydım yanlışlarımı eleştirmene bişey diyemezdim
m :cat:
Ben orada ülke olarak bahsetmedim, yaşadığın en küçük birim olan bi binadan ,mahalleden yada semt olarak bahsettim.
Sağol hocam.Ayrıca şimdi nicklerle inançları karşılaştırmaya kalkarsak Kütük nikiyle ateistlik arasında da bağlantı kurmamız gerekir.O zaman ayıp olur vatandaşa.Kendisi küçük dağları ben yarattım modundan henüz kurtulamamış olabilir.Ama zaman insana çok şey öğretiyo.İki tane bilg. prog. dili ve izgilizce bilen 2 tane üniversiteyi terketmiş biri olarak yıllarca boş gezdikten sonra iş olsun diye bir işe girmiştim.İlkokul mezunu vasıfsız elemanlarla birlikte 3 kuruş paraya çalışmaya başlayınca anladım dünyanın kaç bucak olduğunu.O zaman anladımki yolumu ben çizemem.Tek yapabileceğim Allah'tan bana güzel bi yol çizmesi için dua etmek ve bunu hakedecek düzgün bir insan olmaya çalışmaktı.Ben de onu yaptım.Şimdi çok şükür bol kazançlı bir işim var.Ne kadar hakediyoruz ne kadar etmiyoruz orasını Allah bilir.Zaten önemli olan öteki dünya.Bu dünya geçici.Ateist insanlara da Allah'tan doğru yolu bulmalarını dilemekten başka yapacak bişeyimiz yok.Onlardan belki uzak durmayı tercih edebilirim ama nefret edip kin kusmaya hiç gerek yok.
Kendi çocuğunun rol modeli olmayı bile başaramayan ya da başaramayacağını düşünen ve hatayı kendinde aramak yerine başkalarını hatta ölmüş insanları suçlamayı tercih eden bir model.
Bu başlık giderek daha eğitici olmaya başladı...
hani yazılanlara biraz cevap gibi ama amacım kımseyi kızdırmak degil cuk diye yerine oturdugu için
her koyun kendi bacagından asılır ata sözüne istinaden bir hikaye
:cat:
Osmanlı zamanında bir beldede bir Allah dostu yaşarmış.Bu zatı herkes çok sever ve sayarmış.Yaşıda oldukça fazla olan bu zat Cami'den eve evden Cami'ye öyle bir yaşam sürermiş.Bir de beslediği ve çok sevdiği 3 tane koyunu varmış.Mahallede yaşayan birde ayyaş bir zat varmış.Bu zat içermiş kimsede buna korkusundan bişey diyemezmiş.Ancak haram konusunda hassas olan bu yaşlı amca nerde görse tatlı dille ikaz eder ve vazgeçmesini istermiş.Gel zaman git zaman bu adam artık yaşlı amcanın sözlerinden sıkılır olmuş ve onu kadıya şikayet etmiş. Ayyaş: bu yaşlı adam beni sürekli ihtar ediyor artık canım sıkılmaya başladı demiş.Bunun üzerine kadı efendi yaşlı zatı çağırarak demişki ''bak bey amca adama karışamazsın istediğini yapar demiş.Yaşlı amcada kötü bir niyetinin olmadığını sadece bu haramdan vazgeçmesini istediğini söylemiş.Kadı efendi bu söz üzerine sanane bey amca her koyun kendi bacağından asılır ne hali varsa görsün demiş.Bunun üzerine oldukça üzülen yaşlı amca evine dönmüş.Ertesi sabah mahalleli uyandığında çok kötü bir kokunun mahalleyi sarmış durumda olduğunu görmüşler.Bir de ne görsünler yaşlı amca 3 koyunu bacaklarından asmış.Kokan koyunlarda bütün mahalleyi berbat bir duruma getirmiş.Bunu duyan kadı efendi hemen amcayı çağırmış ve neden böyle yaptığını sormuş.Yaşlı adam şu cevabı vermiş.Bakın her koyunu kendi bacağından astım ama bütün mahalle pisliğini çekiyor demiş.![]()
...
New york'ta 5 minare filminde, nezarethane sahnesi vardı. 2 dini vasıflı kişi tartışıyordu.
İslamiyette zorlama vardır denilince, diğeri yoktur dedi.
savaş vardır dedi, barış vardır dedi.
ve şu sözler söylendi;
" Hz. Muhammed hayatının sadece 3 ayında savaşmak zorunda kaldığı için savaştı "
...
Bu kısım hatalı olabilir. Bazı kaynaklara göre Hz. Muhammed'in hayatının son 10 yılında 27'sini bizzat yönettiği 65 askeri eylem oldu. Bunların toplamı belki 3 ay tutuyordur, ama pek sanmıyorum.
Bu kısım hatalı olabilir. Bazı kaynaklara göre Hz. Muhammed'in hayatının son 10 yılında 27'sini bizzat yönettiği 65 askeri eylem oldu. Bunların toplamı belki 3 ay tutuyordur, ama pek sanmıyorum.
.Sen bu sitelerden öğrendiklerinle ateist olduysan vay senin haline.Kütük gibi kendini akan suyun gidişine bırakırsan ateist de olursun hristiyan da yahudi de.Yemek yediğin kaba tükürüp geçmişine küfredersen sarılacak dal da bulamazsın.Bir hiç olursun bu dünyada.