Hiç yok. Fakat oyuncak gibi oynayamam sanırım.
aksine ağır tonajlı motorların hakimiyeti daha kolaydır...öküz ölüsü vstrom bile 1200 gs kullandıktan sonra size bisiklet sürüşü hissi verecektir...
Hiç yok. Fakat oyuncak gibi oynayamam sanırım.
Motosiklet tehlikelidir üstadım. Önce bunu kabul edeceksiniz. Eğitimle kendimizi mükemmelleştirebiliriz, paramızla daha güçlü bir makina edinebiliriz. Ancak trafiği , fizik şartları, yol şartlarını % 100 kontrol etmeniz hiç bir zaman mümkün değildir.
Şu forumun unutmadıklarımız bölümünde çok kıymetli arkadaşlar var, bir çoğu kontrol edemedikleri şartların kurbanı oldular. Bizzat arkadaşım tem de dökülen yağ yüzünden kaza yaparak vefat etti. Otomobille belki sadece bariyerlere çarparak ya da bir kaç slalom yaparak atlatabileceği bir parça yağ, motorcu için ölüm kalım mücadelesine dönüşen bir kazanın sebebi...
O yüzden motor tehlikelidir. Motorda bahsettiğiniz şekilde geliştirilen sahte özgüven ise ikarus sendromunun başlangıcıdır.
O yüzden yazdıklarınıza katılmıyorum. Motorsiklet başlı başına ister scooter olsun ister ss olsun tehlikeli bir alettir. Motoksiklete binen insan bu tehlikenin farkında olmalı ve bunu azaltmak için kılı kırk yarmalıdır. Eğitim şart demenin başka yolları da var...
çünkü yazdıklarınızın ilk motorum R1 istiyorum v.b gibi başlık açanların yanlış anlamasından ,ne yani kim anasının karnından motorcu doğmuş,bizde bununla öğreniriz gibi cümlelere dökülmesinden korkuyorum...
Motosiklet tehlikelidir üstadım. Önce bunu kabul edeceksiniz. Eğitimle kendimizi mükemmelleştirebiliriz, paramızla daha güçlü bir makina edinebiliriz. Ancak trafiği , fizik şartları, yol şartlarını % 100 kontrol etmeniz hiç bir zaman mümkün değildir.
Şu forumun unutmadıklarımız bölümünde çok kıymetli arkadaşlar var, bir çoğu kontrol edemedikleri şartların kurbanı oldular. Bizzat arkadaşım tem de dökülen yağ yüzünden kaza yaparak vefat etti. Otomobille belki sadece bariyerlere çarparak ya da bir kaç slalom yaparak atlatabileceği bir parça yağ, motorcu için ölüm kalım mücadelesine dönüşen bir kazanın sebebi...
O yüzden motor tehlikelidir. Motorda bahsettiğiniz şekilde geliştirilen sahte özgüven ise ikarus sendromunun başlangıcıdır.
O yüzden yazdıklarınıza katılmıyorum. Motorsiklet başlı başına ister scooter olsun ister ss olsun tehlikeli bir alettir. Motoksiklete binen insan bu tehlikenin farkında olmalı ve bunu azaltmak için kılı kırk yarmalıdır. Eğitim şart demenin başka yolları da var...
bence, yolda giderken yolu sürekli tarayarak devam edilseydi, göremeyeceği noktalar olduğunda hızını düşürseydi, sürekli sağ şeridinde gitseydi sonuç farklı labilir miydi? ( takdiri ilahi) olabilirdi...
ben,
şehir içinde çok hızlıydım, gördüm-duramadım-çarptım-sürüklendim
şehir içinde oldukça sakindim-gördüm-yavaşladım-hatalıydı, geçti gitti.
Sevgili dostum , o yağ birikintilerinden son 21 yıldır yaptığım 250.000 km içerisinde önüme bolca çıktı , zemin kontrolü yapmadan sürüş yapıp sonrada bunu kontrol edilemeyen etkenler içerisinde sayarsanız kusura bakmayın ama daha yolun çok başında olduğunuzu düşünürüm.
abi zaten devamlı pür dikkatiz eyvallah da dikkat dağılmasıda doğanın kanunu. konuyu bütün olarak incelemek lazım, robot değiliz elbet ve riskleri en azından araba düzeyine indirmek bile uzak ihtimal.
mükemmel misin?
bu bir yolsa yolun başında olmak hata mı?
Sayın ocan o bir örnek, tartışmanın özü ise motosikletin tehlikeli olduğu...
Kaldı ki saatte 150 km hızla giderken saniyede kaç metre yol alıyorsunuz. Hangi zemin kontrolünü yapıyorsunuz , kaç metre ilerisini net görüyorsunuz vs. vs.
Motosiklet tehlikelidir.Arabadaki gibi emniyet kemeri hava yastığı yoktur.Ayrıca asr esp gibi savrulmaya karşı tedbirler 2 tekerle alınamaz.Motorda kaportamız etten ve kemikten oluşan kendi bedenimizdir.Ayrıca ülkemizde bulunan katil bariyerler motosikletler için giyotin gibidir.Kendimizi kandırmıyalım..........
yazılanlar tabi çok güzel, büyük orandada doğru ama büyük oranda. bazı arkadaşlarında söylediği gibi kontrol edemeyeceğimiz durumlar mutlaka var. mesela akşam, hava karanlık, yolun sağ tarafı komple park etmiş araçlarla dolu, haliyle hiçbirinin ışığı yanmıyor, yinede alışkanlıktan ara ara araçların ön tekerlerine bakıyosun yola dönük olan varmı diye ve içlerinden birisi yola birden fırlıyor. buyur kontrol et şimdi.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:23 ----------
tabiki bu durum araba ile de başımıza gelebilir ama sonuçları büyük ihtimalle farklı olacaktır.
Mükemmel değilim , başladığımdan beri sadece basit bir kurala uydum,
"GÖRDÜĞÜN KADAR GİT , GÖRMEDİĞİN YERE ASLA GİTME"
Burada görülmesi gereken en önemli şeylerden biride asfaltın yüzeyidir. Eğer bu kuralı bilmiyorsa evet yolun çok başında , bu bir hata değil ama büyük bir eksiklik.
sayın eğitimli abicim. hiçbirimiz mükemmel değiliz ve olmayacağız. bu durumda mükemmel olursanız motosiklet güvenlidir demek gerçekçi değil.
çok basit, neden anlaşılmıyor? neden bu başlıklar açılıyor? el cevap; motosiklet tehlikelidir.
hata yapmak, dikkat dağılması insanın doğasında var. olayı bütün olarak göremiyorsun, hep eğitimli ve bilinçli olursak güvende oluruzdasın.
ve bende diyorumki motosiklet garajdan çıktığında riskler başlar ve bu bir arabadan her zaman yüksektir. ve ancak bunun farkında olarak asıl meseleye gelebiliriz. daha ne diyim?
Hala ve inatla diyorumki tehlikeli olan motor değil benim ,biziz ,sensin.
Hatayı motor yapmaz ben yaparım bu nedenle motosiklet tehlikeli değildir.
Sevgiler :rendeer: