Kuba KH150-12D (Kuba Kitapçığındaki bilgiler)Teknik Özellikler:
Silindir Hacmi: 149cc
Maksimum Güç: 12.3Psi
Net Ağırlık: 93 (Ağırlık yanlış yazılmış, sitesinde de aynı bilgi var. 135 Kg )
Ön Fren: Disk
Arka Fren: Kampana
Azami Hız: 140Km
Yakıt Tüketimi: 2Lt (100Km'de)
Şanzıman: 5 Vites
Jantlar: Çelik
Motosikleti teslim alır almaz ilk iş depoyu doldurmak oldu. İnanamadım tam 17 lt aldı. Tabi bu da oldukça uzun mesafe demek. KH150-12D'yi değerlendirirken objektif olmaya gayret edeceğim. Önce artılarını madde madde yazayım:
1- Görsellik görecelidir. Ancak motosikletimi gören herkes görüntü olarak beğendi.
2- Selesi gayet rahat
3- Vites geçişleri ne çok sert ne de yumuşak.
4- Park halinde iken park lambası yanık vaziyette kontak anahtarını çıkartabiliyorsunuz.
5- Sol tarafta gidonun hemen ardında selektör düğmesi var.
6- Gücü 150cc için yeterli
7- Ön ve arka fren yeterli
8- Sol ve sağ yanda sele ile peglerin arasındaki gri bölge metal (devrilme olursa avantaj)
9- Ayak marşı var.
Gelelim eksilere:
1- Bence en önemli eksiği, vites aralıkları çok az. Kalkış yapar yapmaz 2. vites istiyor. 30 km'yi aşınca 3. vitese atmalısınız, aksi takdirde motor bağırıyor.40-80 arası 4. vites üzeri 5. vites. Şu an 870 km deyim, fazla sıkıştırmadım ama iki kişi 110km'yi görüyor.
2- Aynaları berbat ötesi, kullanamadığım için değiştireceğim. En küçük engebede ya da 40 km yi aşınca aynaların ayarı bozuluyor.
3- Bagaj demiri sağlam ama çanta montajını yapabilmek için üzerine kestirdiğim mdfyi monte ettim. Aksi takdirde çanta montajı imkansız.
4- Motor gaz açtıkça çok bağırıyor. Sesi sevenler için iyidir belki!
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:06 ----------
Sevgili cengaver vites 1N2,3,4,5