İlhan yaşıtmışız. Motor geçmişini 2. sayfada yazmışsın, kusura bakma okuduğum halde unutmuşum şimdi tekrar baktım. ::23343::
Bizim ithalatçı firmaların bir ayna sorunu var.Öyle geldi öyle gidiyor bakalım ne olacak.Sanıyorum ya model seçerken ayna seçeneğini unutuyorlar yada önemsemeyip en ucuz aynayı istiyorlar.Fakat Kuba'dan daha iyisini beklerdik, yanlış yapmışlar. Neyseki değiştirmişsin, en iyisini yapmışsın.
Paslanan yerleri ben cidden merak ediyorum. Bir fotoğraf koymadın.
Benzin şamandırasının bozulması hakikaten talihsizlik.Ama garantiden mırın kırın yapmadan değiştirirler gibime geliyor.
Gösterge panelindeki sorun ne? Bir parti motor dijital panelle gelmişti.Eklediğin fotolarda seninki onlardan değil zaten görülüyor.O dijitaller bozulduğu için senin motorundaki klasik göstergeye geçmişlerdi. Bu da bozulduysa yuh yani! Panelde arıza mı var, ses falan mı geliyor?
Bir dönem 2. motor arıyordum o sırada olsaydı senin motoru hemen alırdım.Bence bu motoru 1800 liraya satıyorsan kaçırılmaz fırsattır.Bence satma, acele etme.Anlattıklarının hepsi bana göre ufak tefek sorunlar.Ama insan bir kere motordan soğumaya görsün.En ufak şeyde isyan ediyor.
Yakıt sarfiyatı 3 demişsin.Sitedeki 2 litre zaten çok saçma bir rakam.Ben onu okuduğumda hiç ciddiye almamıştım.Sende geçmişteki tecrübelerinden bilirsin ki bu mümkün değil.Ben ybr ile 2,5 litre yakıyorum tek başıma.Hemde çok nadiren 80 falan yaparım. 90'ı hemen hiç görmem.Fakat uzun yola çıkıp gazı kökleyip ibreyi 90'a dayıyınca ybr de 3 litre hatta üzeri yakıyor.Sen anladığım kadarıyla 2 kişi de biniyorsun ve 90-100 gibi süratlerde gittiğin oluyor.Bu durumda 3 litre inanki normal.Bir tuhaflık yok. Ama tek kişi şehir içinde 70'i geçmiyorum dersen 3 litre biraz fazla görünebilir ama dediğim gibi o tür kullanımda ybr zaten 2,5 yakıyor.Bu motor 150 cc.
Bir de şunu diyeyim, bu ufak hacimli motorlar uzun yolda daha fazla yakıyor.Bunların ekonomik olduğu hızlar şehir içindeki 50-70 km hız aralığı.Şehir içinde 2,5 litre yakan motor.uzun yolda 3 hatta 3,3 falan yakmaya başlıyor.Can sıkıntısından açıyorsun gazı farkında olmuyorsun.80-90 bu motorlar için yüksek sürat.100-110 falan zaten son hızlar.Son hızda gidersen motorun sonu da yakın olur bilirsin.Bilmeyen genç arkadaşlar var, belki okurlar diye yazıyorum.
Ses konusuna birşey diyemiyecem.Ybr cbf falan kullanmışsın zaten.Bu motorların benim en sevdiğim özelliği sessiz olmaları. Bence herhangi bir motorda sessizlik teknoloji belirtisi.Arabalar içinde böyle. Bugün yanımdan kh-125 d geçti.Üstelik hızlı gidiyordu 80 veya üzeri.Hiç öyle gürültülü gelmedi bana.Aynı şekilde ybr cbf falan da geçiyor, onlardan farkı yok gibi geldi.
Sev sen bu motoru sev.:cherry: Anlattıkların tamam can sıkıcı ama çözümsüz değil.Üstelik çözümleri basit. Mesela motorda titreşim olsaydı ona çare yok ama bunlara var. Paranı boşa harcama derim.Satma motorunu.