merhabalar arkadaslar. aranizda yeniyim,
bende bi gt 250 r almayi dusunuyorum yakin zamanda (sezon acilmadan)
havalarin isinmasiyla birlikte de uzun soluklu geziler dusunuyorum,
kafamdaki sorular ;
1- bu motorun uzun yolda sorun cikartip cikartmayacagi (1000 km ve uzeri,bir kac gunluk)
2- sport motor kullanmaim daha once ve motorun beni uzun yolda asiri yorucagindan korkuyorum.
hava ve yag sogutmali diye geciyo ama, yinede deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum.
saygilar
Al korkma! Ben 2 haftalıkken Geçen mayısta Ümraniye / Tekirdağ.Kumbağ gezisi yaptım artçı arkadaşla. 500km it geldi. Sonra Ağustosta ramazan ayında oruçlu olarak yola çıktım İstanbul / Zonguldak, 350 gidiş, 2 gün sonra 350 geliş birazda geziş 800km filan...
Yani sende bikaçgünde 1000km den bahsettiğine göre öyle olmasa bile özelliklede uzun yolda sorun yaşamayacağına eminim.
Ben 177km/saat hıza kadar çıktım otobanda zonguldaka giderkende gelirkende, ha bıraktı ha stop edecek ha zincir atacak ha krank kıracak ulen yolda kalacaz derken hedefime sorunsuz varınca "motor hakkını verdi" diyebildim.
Yorulma konusuna gelince, Ahmet Usta'nın dediği gibi, eğer 1000km inmeden gideceğim diyorsan daha neler derim. Zaten dpon yetmez, kimseninde böyle bir rekor kırma çabası içinde olacağını sanmıyorum zeten.
Sen geze geze memlekete gidip geleceksen çooooooooooooook rahat gidip gelirsin, varış noktanda da motoa bi öpücük kondurursun.
Tabi bendeki makina enjeksiyonlu ve devir kesici devreye giriyor, o yüzden son hızda olsa krank kırma sorunu ortaya çıkmıyor, lakin karbüratörlüsünü alırsan son hızın 160 tan fazla olmasın, daha yukarı çıkarsada olmasın, 150 ile gidersen onunda büyük bir hız olacağını farkedersin.
Zaten ortalama 145km yi görünce 5. vitese atıyorsun, ondan sonra zaten hava ve yol koşuluna bağlı olarak istesende biyerden yukarıya çıkmıyor, 145te 5. vitese tak 155 le git uygun yolda.
Alacağın motorun hayırlı, yolun açık olsun...:cat: