servisler
835x20x30 bulursan powerlink al...
Volky geçmiş olsun daha dikkatli ol dostum
a..na k.d...m.n malatyasında motorcu motorcu dolaştım bırak powerlinki 835 20 30 kayış bulamadım. kendi servisinde bile 842 20 30 çin malı uğur etiketli vardı. bırakın powerlinki bandoyu mıtsuboshıyı aynı ebatta kayış bulamadım. benim orijinal kayışı söktürdüm, ki üzerinde bando kayış varmış, sanayiye rulmancı rulmancı dolaştım gene bulamadım. bunlar daha dün bana "orjinal olanı getir buluruz" diyen adamlar.
varyatör bilyalarını da söktürdüm, dörtte biri kadar aşınmışlardı. titremeyi kesin onlar yapıyordu. adam gene gitti bana orijinal bilya getirdi ama içi boş. belli ağırlıkları farklı. "arkadaşım ben sana daha ağır bilya soruyorum sen içi boş daha hafif bilya getiriyorsun" diyorum bunlar orijinal diyor. "e üzerindekinden daha da mı orijinal?" diyorum evet diyor. ya sabır çektim. gene sanayiye gittim yürüyerek. rulmancıları falan dolaştım.
bu malatya esnafı kadar o....u ç....u esnaf görmedim hayatımda. 10 tane şehirde yaşadım yok abi bunlar kadar saf ve temiz halis muhlis o....u ç....u esnaf görmedim. bilya milya yok. gören bu ne diyor. bi kayışçılardan daha önce girdiğim bir tanesinde bilya sorarken benim kayışın aynısını gördüm, ama marka dandikti. çin malıydı belliydi. "e hani yoktu bu ebattan?" dedim adam cevap bile vermedi. küfrettim çıktım, patronu arkamdan geldi elemanıma bağıramazsın gibisinden laflar etti. ben de o elemanına dikkat et dedim uzatmadım yoluma gittim. yav adam 1 parça da olsa 20 tl de olsa mal satacak, elemanı ş......zlik yapıyor bir de bunu diyor. bundan sonra o sanayiye gidersem beni s....ler. 2 parça plastik boyamaya 200 tlden 350 tlye kadar para isteyen i...lerden ne beklersin?

r:

r:

r:
motorcuya geri döndüm. benim kayış hala iyi sayılırdı, bir kaç küçük çatlak vardı hepsi o kadar. ben gene de orijinal olduğu iddia edilen 842 20 30u tak dedim. "bu motorun son hızını nasıl arttırırız diye sormuştum. "çin malı bu bu kadar olur" zırvaları.
biliyorum; her zamanki gibi motor servise girmeden önceki halinden daha kötü olacak. adama diyorum ki "abi bunların içi boş, daha yüksek devirde kalkış yapacak son hızı düşecek", adam da "öyle bir şey olamaz son hız kalkış hepsi motorda biter." diyor. içimden kesin gene canımı sıkacaklar diyorum. bir de hava filtresini falan tutuyorum yardım olsun diye. eşşeklik bende.
taktı etti denemeye çıktım. motor 5000 devirde kalkamıyor. çıktım yola hızlanma berbat, gaz veriyorum gitmiyor motor. bi kalkışta biraz titreşim bir de gazı bırakıp açınca bazen olan 1 saniyelik yığılma için varyatörden olduk dedim. geri gittim arıza çıkardım. "dediklerim bir bir çıktı işte, hafif bilya koydun, geniş kayış taktın motor öldü" dedim. yok efendim kayış daha yeniymiş de 2 tur atsam (denememde 3-4 km yaptım) düzelirmiş de niye böyle yapıyor muşum da...
bir de diğer usta diye geçinen eleman "sen hep böyle yapıyorsun, geçen sefer de fazla yağ koyduğumuz için arıza çıkarmıştın" gibi bir şeyler söyledi. "işinizi adam gibi yapın da arıza çıkarmayalım" diye bağırdım, etrafta levye falan aramaya başladım, "motoru sıkıştırırsan tabi öyle olur, conta sıyrılmış fazla yağla ne alakası var" diyor bu.
Allah'ım delirecem...

r:
"2 keredir yağı fazla koyduğun için o conta o hale gelmiş olmasın!" dedim. motoru sıkıştır sıkıştırma fazla yağı en nazik bölgeden atar, ne biçim ustasın sen" diye bağırdım. "elazığdaki oruç usta motoru görmeden nereden yağ kaçırdığını biliyor, sen hala saçma sapan şeyleri savunuyorsun; senin hatan yüzünden ölebilirdim" dedim. girecez birbirimize... bu benim bakımı yapan (adı ramazan olması lazım. bu ikinci usta diye geçinen de zeki.) yatıştırmaya çalışıyor ortalığı, abi hallederiz sökeriz bakarız falan.
çıktım dışarı bunların patronlarını görmeye. ali ekberin yanına gittim. dedim böyle böyle, motorun ufak bi arızası vardı, başıma iş almadan halledeyim dedim; şimdi motor eskisindne kat kat berbat halde.
motor 6000 devirde anca kalkıyor! son hız 75e düşmüş! bu sırada 8500 devir yapıyorum!

r:

r:

r:
"valla malatyadaki en iyi motor ustalar zeki ile ramazan." dedi.

r:
"vay bu malatyanın haline" dedim çıktım.
nazilliyi aradım. şikayet ettim, ilgileneceğiz dedi bayan. malatyadaki başka servisimize yönlendirelim, darendede var dedi. ben de orası 80 kilometre uzak bana, yolu da berbat. elazığdaki yetkili servisi söyleyin bana dedim. harput motor, sebze hali dedi.
elazığ sebze hali yıkılalı 2 sene oluyor. şu an oraya bi alışveriş merkezi dikiliyor.
ya sabır...
neyse ben bulurum orayı dedim. sizin bilgilerinizi oraya göndereceğiz; orada siiznle ilgilenecekler dedi. kapattık.
şikayet ettik de bir şey olacağını sanmam.

r:
adam hala malatyada en fazla satış yapan yer. s...yim böyle düzeni...

r:

r:

r:
eski parçalarla gittim dükkana, eski parçaları geri tak dedim. taktılar ettiler. adam hala kendini savunuyor. 2 tur atsaymışım kayış otururmuş, normalde para almaları lazımken benden para almıyorlarmış, ulan motoru yaptın teslim ettin de ben sana borcumuz ne kadar diye sormadım dedim. eleman "sen bana ustalık yapıyorsun" dedi bir kaç kere. sen usta olaydın da... neyse yoruldum boş laflar işte.
normalde 3000 devirde çok güzel kalkan motor şimdi 4000de kalkıyor. 95 hızı görürken şimdi 85 yapıyor. varyatörün içine sağına solunu yağladı. zincir yağıyla hem de. kesin ondan oldu.

r:
düzgün motor bozuldu iyi mi...

r:
varyatörü çıakrırken de motorun sol tarafındaki yolcu ayaklığıyla alt marşipiyeli bağlayan bi plastik tutamaçı da kırdı bu. önceden olmuş falan da dedi gözümün önünde. ahh ah...

r:
bana içi dolu bağaları ve powerlink kayışı malatyaya en yakın nereden bulabileceğim konusunda yardımcı olur musunuz? kafayı sıyıracağım.

r:

r:

r: