MotoPlus Sürüş Egitim Videoları

Çoğu kişide gördüm ülkemizde bunun tam tersi uygulanıyor :p
paylaşım için teşekkürler :)

Benim şahsi fikrim:

Bu kadar kenardan girerseniz;

1- Arkanızdan bir otomobil sizin sağınızdan viraja girerek sizi bariyere sıkıştırır.
2- Sulama vs. gibi sebeplerle yol kenarındaki ıslanmış asfalt veya çamur yüzünden düşmeniz an meselesi olabilir.
(Örnek videoda bile motosikletin geçtiği yer toprak içerisinde , biraz ıslanması halinde çamur olacaktır)
3- Yoncaya girmeden önce şeridin soluna iyice yaklaşmanız, sizin , son anda dönmeye karar vermiş sol şeritteki bir sürücünün altında kalmanıza sebep verebilir.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@-eren-, rica ederim vidyonun sahibine teşekkür edelim,sağolsun emek vermiş.

Türkiye koşullarına göre değil bu dönüş şekli ,bağlantı yolunun tertemiz olması gerekirdi.

Vidyodaki geçiş yolunda yolun kenarındaki çakıllar vs. daha tehlikeli.

Doğru viraj alma şekli olabilir ama Türkiye için yolun temiz yeri en güvenli viraj çizgisi oluyor.

@-eren-, rica ederim vidyonun sahibine teşekkür edelim,sağolsun emek vermiş.

Türkiye koşullarına göre değil bu dönüş şekli ,bağlantı yolunun tertemiz olması gerekirdi.

Vidyodaki geçiş yolunda yolun kenarındaki çakıllar vs. daha tehlikeli.

Doğru viraj alma şekli olabilir ama Türkiye için yolun temiz yeri en güvenli viraj çizgisi oluyor.
Yolu temiz görsekte bi hayvanla karşılaşma ihtimalimiz hayli yüksek :)

Yolu temiz görsekte bi hayvanla karşılaşma ihtimalimiz hayli yüksek :)

Virajı komple dıştan almanın mantığını anlamış değilim, savurma-kayma durumunda yol payını en aza indiriyoruz. Ralliciler gibi viraj alırım ben.:mrgreen:

Viraja dıştan girip apex kısmında mümkün olduğunca virajın içinde kalır yolun karşısına geçmeden alırım virajı.

Dıştan sürekli almak ancak görüşün iyi olduğu sağdan soldan asvalt-hayvan-karşıdan araç çıkma gibi durumların olmadığı halde olur.

Bence dıştan almanın mantığı apex noktasını dahada kendimize doğru çekebilmektir diye düşünüyorum.
Ama çıkışıda giriş gibi yaptı nerdeyse.
Akan bi trafikte bence çok yanlış yapılan hareket.

Virajı komple dıştan almanın mantığını anlamış değilim, savurma-kayma durumunda yol payını en aza indiriyoruz. Ralliciler gibi viraj alırım ben.:mrgreen:

Viraja dıştan girip apex kısmında mümkün olduğunca virajın içinde kalır yolun karşısına geçmeden alırım virajı.

Dıştan sürekli almak ancak görüşün iyi olduğu sağdan soldan asvalt-hayvan-karşıdan araç çıkma gibi durumların olmadığı halde olur.

Yani Türkiyede hiç olmaz hocam :p

Bence dıştan almanın mantığı apex noktasını dahada kendimize doğru çekebilmektir diye düşünüyorum.
Ama çıkışıda giriş gibi yaptı nerdeyse.
Akan bi trafikte bence çok yanlış yapılan hareket.

Apex noktasını içe çekmek nasıl oluyor, Apex yerinde duruyor virajın ortasında en keskin açının olduğu nokta değil mi. Yanlış mı biliyorum.:silent:

uludağ sözlükte böyle birşey var.
motor sporlarında virajlarda, dış iç dış şeklinde virajı alırken geçilmesi gereken nokta. bu noktada amaç, dönüş açısını mümkün alduğunca azaltmaktır.

türkçe sözlükte
doruk, zirve, tepe,

Benim şimdiye kadar öğrendiklerim ile bu videoda izlediklerimi pek örtüştüremedim açıkçası..
Sürekli bir dış çizgiyi takip ederek viraj alınıyor ki ne derece doğrudur emin değilim..Belki kamera açılarından tam göremedim..

Virajın dıştan alınmasının nedeni görüş açısını genişletmek. Virajı ne kadar dıştan alırsanız görüş alanınız o kadar genişler, virajın daha ilerisini görebilirsiniz.

Ama Türkiye'de virajı bu kadar dıştan almak bence de çeşitli riskler taşıyor (yandan sıkıştırılma, çamura girme, sulama suyuna girme vs.). Bence en garantilisi virajın dış tarafındaki tekerlek izini takip etmek. Yine genişten almış oluyoruz ama riskleri belli bir oranda da azaltıyoruz. Ancak görüş açımız hiçbir zaman bu videodaki kadar geniş olmayacaktır.

Emek verilmiş ellerine sağlık diyelim. Ama hayatta böyle bir yerde bu şekilde viraj almam.
1. Videoda da açıkca görünüyor motosikletin viraj aldığı çizgi çakıl, toz dolu. Çünkü viraj alan kişi çok dıştan hatta yolun dışından dönüyor. Yolun dışına çıkarak viraj almak ne derece doğru ki? Üstelik o viraj alınan hatta tüm yolun pisliği duruyor. Lastiğe bir tel'in batması işten bile değil.

2. Yolu bu kadar boş bırakacak bir durum yok ki orada? üstelik denildiği gibi yolu o kadar boş bırakırsanız bir anda sağınızda başka bir araç bulabilirsiniz.

3. Burada her şey belli. Yani dönülecek eğim belli, yol kapalı değil, eğim belli. O zaman bu kadar dışardan almak sadece eğitim amaçlı olabilir belki diyorsunuz. Ama her şey bu kadar ortada olunca benimde yaptığım gibi eleştirilerin gelmesi çok doğal.

3. Burada her şey belli. Yani dönülecek eğim belli, yol kapalı değil, eğim belli. O zaman bu kadar dışardan almak sadece eğitim amaçlı olabilir belki diyorsunuz. Ama her şey bu kadar ortada olunca benimde yaptığım gibi eleştirilerin gelmesi çok doğal.

Sevgili @Ante diğer yazdıkların tamam da burada ne dedin.:silent:

Sevgili @Ante diğer yazdıkların tamam da burada ne dedin.:silent:

Yani yolun eğimi belli, tek gidiş, viraj keskinliği belli kısacası görüş açık. Bu durumda bir sürücünün çakıla, toprağa girecek kadar açıktan viraj almasının tek nedeni "viraj böyle alınır" diye bir eğitim videosu çekmek amaçlı olabilir. Ama onu da böyle bir yolda yaparsanız ancak eleştiri alırsınız demek istedim.

Yani yolun eğimi belli, tek gidiş, viraj keskinliği belli kısacası görüş açık. Bu durumda bir sürücünün çakıla, toprağa girecek kadar açıktan viraj almasının tek nedeni "viraj böyle alınır" diye bir eğitim videosu çekmek amaçlı olabilir. Ama onu da böyle bir yolda yaparsanız ancak eleştiri alırsınız demek istedim.

Tamam aynı fikirdeyiz şimdi anladım,hadi iyi geceler.:)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Arkadaşlar gördüğünüz videoyu unutun ve üzerinde de fazlaca düşünmeyin.

Doğru viraj tekniği tek bir video ile anlatılamayacak kadar çok değişkene sahip ve sonsuz olasılıkla anlık olarak karar verilmesi gereken bir pozisyondur.
İzlediğiniz video iyi niyetle hazırlanmış bir eğitim videosu olabilir ama tek başına güvenli sürüş için viraj tekniğini anlatmaya yetmez.
Doğru çizgi diye birşey yoktur. Tüm değişkenler mükemmellik derecesinde tam ise tek bir çizgiden bahsedilebilir ama gerçek hayatta mükemmel yol , trafik , hava koşulu v.b. yoktur. Her sürücü bazı temel kurallara bağlı kalarak her viraj için farklı bir senaryo oluşturmak zorundadır. Bu teknikler ciddi eğitim ve tecrübeler sonunda kişi tarafından kazanılır . Kağıt üzerinde anlatmak çok işe yaramamaktadır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar