- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Viraja doğru giriş-çıkış ve diğerleri.
http://vimeo.com/7310569
http://vimeo.com/7310569
Yolu temiz görsekte bi hayvanla karşılaşma ihtimalimiz hayli yüksek@-eren-, rica ederim vidyonun sahibine teşekkür edelim,sağolsun emek vermiş.
Türkiye koşullarına göre değil bu dönüş şekli ,bağlantı yolunun tertemiz olması gerekirdi.
Vidyodaki geçiş yolunda yolun kenarındaki çakıllar vs. daha tehlikeli.
Doğru viraj alma şekli olabilir ama Türkiye için yolun temiz yeri en güvenli viraj çizgisi oluyor.
Yolu temiz görsekte bi hayvanla karşılaşma ihtimalimiz hayli yüksek![]()
Virajı komple dıştan almanın mantığını anlamış değilim, savurma-kayma durumunda yol payını en aza indiriyoruz. Ralliciler gibi viraj alırım ben.:mrgreen:
Viraja dıştan girip apex kısmında mümkün olduğunca virajın içinde kalır yolun karşısına geçmeden alırım virajı.
Dıştan sürekli almak ancak görüşün iyi olduğu sağdan soldan asvalt-hayvan-karşıdan araç çıkma gibi durumların olmadığı halde olur.
Bence dıştan almanın mantığı apex noktasını dahada kendimize doğru çekebilmektir diye düşünüyorum.
Ama çıkışıda giriş gibi yaptı nerdeyse.
Akan bi trafikte bence çok yanlış yapılan hareket.
Apex noktasını içe çekmek nasıl oluyor, Apex yerinde duruyor virajın ortasında en keskin açının olduğu nokta değil mi. Yanlış mı biliyorum.:silent:
3. Burada her şey belli. Yani dönülecek eğim belli, yol kapalı değil, eğim belli. O zaman bu kadar dışardan almak sadece eğitim amaçlı olabilir belki diyorsunuz. Ama her şey bu kadar ortada olunca benimde yaptığım gibi eleştirilerin gelmesi çok doğal.
Sevgili @Ante diğer yazdıkların tamam da burada ne dedin.:silent:
Yani yolun eğimi belli, tek gidiş, viraj keskinliği belli kısacası görüş açık. Bu durumda bir sürücünün çakıla, toprağa girecek kadar açıktan viraj almasının tek nedeni "viraj böyle alınır" diye bir eğitim videosu çekmek amaçlı olabilir. Ama onu da böyle bir yolda yaparsanız ancak eleştiri alırsınız demek istedim.