Abi çubuk alttaymış şimdi gördüm bende, siyahı güzel şu beyaz sinyaller olayı tamamen değiştirmiş...çok alımlı duruyor...gösterge panelinin aydınlatması ne renk acaba beyazssa iyidir...
bak benim takıldığım bir detay var...sen çubuğu soruyorsun...ben çubuğu bir küçük parça neden yok diyorum...arac göstergelerinde mevcut bilirsin...dimi...benim işçilikten anladığım detaylar bunlar...
Metehan abi kasada bi degişiklik yok sanirim :silent:
kasa aynı aga...sadece sinyal plastiği şeffaf olmuş daha hoş bi detay bence...
Bu 2011'lerde uyuz olduğum tek nokta üzerlerindeki renkli etiketleri...
Uploaded with
ImageShack.us
Çok basit yapmışlar yaaa...Birde ön amortsörle sanki daha derin gibi geldi:silent:
renkli etiketleri dediğin stıcker mı aga...onlar zaten hemen sökülür bizim kullanıcıları biliyorsun...
vites göstergesinin gitmesi kötü olmuş.. bir eksi daha aldı cbf benden....
ben aslında çok takmadım o detaya...küçük hacimde her türlü devri zaten hissedersin...
Şahsen ben motorumu yeni sıfırlattım..2 sinyal bi sticer değişimi al sana 2011

Çinden gelen devir saatinede kurban olsun honda..Devir saati koymuş vites göstergesini çıkarmış beklediğim gibi değil..
Enceksyon olayına gelince metehan abi bizim motorlarda ahım şahım yakmıyo ne kadar oynıcak ki sanki:mrgreen:
bende yani bayıldım içerdeyim aga...

devir saati diye kendimizi paraladık şimdi de vites diye strese girdik...

ben motor sesi gidişi kalkışı vs merak etmiyor değilim hani...
Merhaba
Forumun takip olarak olmasada yazım olarak yenisiyim.
Bende birtane alcağım ama bu modelin (yeni2011) Antalyada nerde satıldığını bilen arkadaş varsa yardımını rica ediyorum. İstanbul Ankara İzmir de çok güzel imkanlar var kredi kartına taksit falan Antalyada iki yer buldum bana Ank.dan 12 ay taksitle 4400 civarı derlerken Antalya 5300 dedi

r: olmadı Ank.dan alıp ambarla getirticez artık
Bu arada sadece boş göstergesi neden yetmiyorki :silent: bundan yakınan arkadaşlardan öğrenmek isterim.
zamlanmadan bence hemen elini çabuk tut...hep böyle yapıyorlar...piyasa nabzını yoklayıp sonrası öyle bir zam çakıyorlar ki sorma...Alanyada Honda bayisi varmış...
Tümotopar
Telefon : +90 242 515 25 05
Adres : Çevre Yolu Sarikadioğlu Cad. Sanayi Kavşaği / Alanya
şöyle demek istemiştim;
bu çinden gelen paneli ilk gördüğümde oradaki 2 fazla değer benim gözüme batmıştı yani gereksiz bulmuştum. cbf150 nin kafamdaki hp/tork eğrisine biraz uymamıştı 9500rpmde kesiciye giriyor demekle beni haklı çıkarttınız bence 9-10bin ve üzeri devirler çok yüksek devirler yeni modellerde devir gösterge oranı mantıklı olmuş ve cuk oturmuş.. demekki max 4-6 bin arası tatlı hızda kullanılıcak güzel bir makine.. devir değerlerini yanlış göstereceğini sanmıyorum öylede demek istememiştim
"ayrıca 10bin rpmde 5, vitesde 100km/h hız yapan motor" demek istediğimde ybr125 i kastetmiştim
ama cbf in 100km kaç bin rpmde sabitlediğini merak etmiyor değilim
mesela innova tam 7500rpm de 100km hıza sabitliyor.
3. vitesde 115 4. vitesde 130 yaptım hiç kesiciye sokamadım (hafif eğimli rüzgarsız yolda) ama marifet değil taibiki
abicim devir tork arasındaki münasebetler beni aşar siz İsmaille yardırın irdeleyin bu konuyu...ban maksimum kaça vururuma dip gaza köklemeye bakarım...
Enjeksiyon fos çıktığından tasarım farkıyla kesinlikle Ybr önde.:cat:
ganga ne bekliyordun...mal bu işte...Honda...
Bir honda sever olarak merakla beklediğim bir haberdi bu çok iyi oldu artık 2. el almaya gerek kalmadı balıkesir ede geldiğnde gidip sıfırını alıp hayatı honda ile yaşamak kalıyor teşekkürler mete abi...
he bu arada abi acaip ters bakmıssın resimde korkmadımdesem yalan olur yani
yok abicim terso değilde standart bi ifade diyim...zam gelmeden almanı tavsiye ederim...
cbf 150 yeri ayrı gönlümde,bide ucuz olsa,yağ yakmasa,sağlam olsa
hayat bayram olsa birde...
Devir saati varken boşta konumu da görebiliyorsanız vites göstergesi bence çok gerekli değil. Zaten gidişten ve devirden kaçıncı viteste olduğunuzu anlayabilirsiniz.
Devir ayarının da devir kesiciye bırakılması sağlıklı değildir. Sonuçta moturu devir kesiciye dayamışsanız zarar görme sınırına gelmişsiniz demektir. O yüzden devir kesici 9500 dev/dak'da devreye girse bile siz kırmızı çizgiye uyun ve 8500'ü geçirmeyin. Maksimum güç devrinden sonraki devirlerin kullanımı çok zorlu son viteste yokuş çıkma durumları hariç gereksizdir.
Yağ eksiltme mevzularında da hassas ölçüme gerek yok. Yağ çubuğu en alt ve en üst çizgilerin arasındaysa yağ miktarı normaldir. Bunlara takılmayın.
13 Nm gerçekten çok iyi bir tork değeri. Gayet güzel hızlanır. Bir de bu enjeksiyon işi gerçek mi yoksa enjeksiyon dediğimiz şey YBR125'in yeni modelindeki gibi gelişmiş bir karbüratör mü ? Karbüratör deyince aklıma geldi, bunlarda jikle var mı ? Otomatik veya normal jikle yoksa enjeksiyon var demektir.
beni vites göstergesi mevzusu üzmüyorda düşük ccde sık vites değiştirme nedeniyle kaçta olduğumuzu bilmeye alışmıştık...düşük devir aralığı nedeniyle zırt pırt vites değiştirmek zorunda kalıyoruz zaten...ben aslında devir saati olacağına vites göstergesinden vazgeçemeyeceğimi düşünüyorum...
Otosever 4300 plaka içinde fiyar verdi ganga...
Acaba statörde değiştimi? farların yanma şekli değişmiştir umarım, aşşagıda
aydoğan arkadaşımızın açtığı konuda yenilikler olarak statörün değiştiği yazıyor ve gördüğüm kadarıyla farlar sürekli yanmıyor, kapatılabiliyor bir anahtar koymuşlar,boyanında tonu biraz değişmiş gibi daha parlak duruyor..özellikle siyah olan.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/73678-honda-cbf150-yenilendi.html
statör değişmemiş ganga haber aldım...akşam bana enjeksiyon bölümünden yakın fotolar gelecek buraya yüklerim...
Çin sitesindeki modelden bir farkı da gidon. Çin'li modelin gidonu çok şık.
Eski modeli satıp yenisini alacak olan arkadaşların karşılaştırmalı yorumları almayı düşünenler için çok faydalı olacak.
evet o gidona bende bayılıyorum...
Uploaded with
ImageShack.us
meto dime grimi vay be gelsin benim rengim:cat:
ganga Kymco ck 125 grisi gelirse yalan olur yine...
Selam Mete, uzun km ler CBF 150 kullanan sürücü olarak yorum yapmak istedim. İlk başta bende tereddüt etmiştim devir saati konusunda ancak limitleri düşük olan bir motosiklet olduğu için öyle ahım şahım bir gereksinim olmadı kullandığım sürede. Sadece görsel güzellik olarak yakışacağını düşünüyorum.Ayrıca yarı enjeksiyon durumu biraz canımı sıktı doğrusu az gelişmiş ülkelere uygulanan bir sisteme benzettim yarın da tam enjeksiyon olarak satışa sunulacak ondan sonra da 4 supab lı olarak satışa sunulacak teknolojiyi azar azar satıyorlar.Selamlar
biraderim 06 dan beri bir kaç değişiklik için bekleşiyoruz...euro 3 ayağına bir kaç gelişme oldu buna bile şükreder hale geldik...
iyi de vites göstergesi nerede?
vites göstergesi attaya gitmiş...

yalan olmuş...:cherry:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:33 ----------
benim düşüncem ise şu bölüme dijital bir kare ekle...saat..km falan olsun...çok mu zor ...yakışmaz mı...bir Allahın kuluda ülen şuraya bi dijital bişeyler koyalım demez..
Uploaded with
ImageShack.us