s.a arkadaslar benim motor kaza geçirdiğinden bu yana foruma girmemiştim yaza doğru tekrar 150 hs veya rs düşünüyorum ama bakıyorum herkes yine şikayetçi bunlardan
motor büyük şehirler için ideal ancak köy vb. yerleşim yerlerinde çok çabuk dağılır.Alacak arkadaşlara tavsiyemdir alın :mrgreen:
babacım çok saol çok teşekkür ederim.yanlız buji nerde ve nasıl sökecem bunu bilmiyorum..bunu ustaya götürdüğümdede adam kesinlikle çok para alıyor.bunu tarif edermisin die sana sölesem bana sövermisin)
Köyde bile bu motorlardan randiman alirsin, sadece surmesini bileceksin:bounce:, bizim köyde 22,000 ve 36,000 gitmis Mondial 150 HS ve 151 RS'ler var. O 22,000 km'deki size ömur simdi ama:queen: onun sahibi resmen motora essek niyetine bindi ve motoru kitletti en sonunda. Benim motorda 1306km ye gelmisti yazin motoru yikayip kaldirdigimda.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:57 ----------
Sana benim tavsiyem; motoru ayak marsinin yardimiyla calistir, 2 dk rölantide dolansin motor. Ustune bin ve durmamak sartiyla 10-15dk motorla gez ki generatör biraz elektrik uretsin. Bizim bu motorlarin generatöru rölantide SAATDE 50 WATT uretemiyen birer naletler. Yani rölantide motor kendini zar zor ceviriyor senin anlayacagin. Buji nerde demissin; koltugun altinda bir göz var, orayi actin mi karsinda kablo görursun ve motora giriyor ordan. O kablonun icinde bujimiz var. Kabloyu fazla gernettirme, cabuk bozuluyorlar fazla asilirsan dikkat! Motoru ilk aldiginda anaktar takimi vermislerdir, onun icinde buji anahtari var, onu al ve bujinin kafasina gecir, yavas yavas cikart, YAVAS YAVAS, yaglama yaparsa kalirsin ortada. Bujiyi temizlemek icin biraz benzin birde cakmak yeterli
Haa abi, biraz el becerisi ile bu motoru hiiiic ustaya göturmeye gerek yok. Yagini, bujisini, filtresini, benzin filtresini, karburatörunu vs vs. Hepisini kendin denistirebilirsin, sök-tak sistemi yapmislar bizim cinolar kolay olsun diye. Motoru sardirdigim gun giderim ancak usta kapisina![]()
merhaba arkadaşlar bayadan beri giremedim foruma nasılsınız bakalım görüşmeyeli varmı motorlarınızda sorun