ybr125 marş sorunu yardıımmm??

Arkadaslar motorum ıkıncı el aldım 20000 de ybr 125. ılk aldıgımda sorun yoktu sonra yavas yavas marş sorunu çıkarmaya basladı ve sonunda mars hıc calısmamaya basladı ayak marsıylada calısmıyor vurdurunca calısıyor.neden kaynaklanabılır sorun tamırcıye goturdum oksıtlenme var dedı yaptı tekrar aynı sorunu yasadım sımdı tamırcıde aku olmus dedı acaba aku alsammı ya aynı sorunu yasarsam yardımcı olursanız cok sevınırım herkese ıyı aksamlar.....

marş hiç basmıyorsa muhtemelen akü bitmiştir ama ayak marşıyla neden basmıyor onu anlamdım.İlk motorunmu bu yani acemimisin?

yanı bu yaz bı mondial 150 lık scooter aldım sonra o bursadan denızlıye getırmek sorun oldu denızlıden ıkıncı el bı ybr125 aldım ama bu sorunu yasadım ılk yanı :)
ılgılendıgın ıcın teskrler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:58 ----------

bıde sorunu tam anlatayım sımdı motoru 3 4 saat calıstırmadıgım zaman marşa bastıgımda almıyor bı kac kez denıyorum bu sefer hıc basmıyor goturuorum şarj ettırıyorum sonra çalışıyo sonra tekrar aynı sorun :S

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Akü plakaları sülfatlaşmış anlaşıldığı kadarıyla,çalışmaz halde farları açıp tamamen boşaltıp yavaş şarj adaptörü ie 0,5A 72 saatte kurtarılabilir. (Plakaların üzerindeki elektrolit sıvısı kontrol edilip gerektiğinde 0,5 cm olacak şekilde saf su eklenmeli.) (Kuru-jel akülerde saf su eklenmez)

Akü plakaları sülfatlaşmış anlaşıldığı kadarıyla,çalışmaz halde farları açıp tamamen boşaltıp yavaş şarj adaptörü ie 0,5A 72 saatte kurtarılabilir. (Plakaların üzerindeki elektrolit sıvısı kontrol edilip gerektiğinde 0,5 cm olacak şekilde saf su eklenmeli.) (Kuru-jel akülerde saf su eklenmez)

cok teskr ederm. yanı aku almama gerek yok mu ? ya o tamırcı bunu anlamıyomu ya kactır gıdıyorum ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:07 ----------

arkadaslaar benım konuylada ılgılenırsenız cok sevınıcem :D

cok teskr ederm. yanı aku almama gerek yok mu ? ya o tamırcı bunu anlamıyomu ya kactır gıdıyorum ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:07 ----------

arkadaslaar benım konuylada ılgılenırsenız cok sevınıcem :D

Hiçbir tamirci sülfatlaşmış aküyle uğraşmaz kabahati yok:)
Şarj edip kullanmak mümkün mü mümkün. Geçen sene kışın bendeki de komple bitmişti yavaş şarjla sülfatı çözdürdüm şimdi kullanıyorum. Kaç yıllık akü bilmiyorum, 2 senedir bende motosiklet.:)

Hiçbir tamirci sülfatlaşmış aküyle uğraşmaz kabahati yok:)
Şarj edip kullanmak mümkün mü mümkün. Geçen sene kışın bendeki de komple bitmişti yavaş şarjla sülfatı çözdürdüm şimdi kullanıyorum. Kaç yıllık akü bilmiyorum, 2 senedir bende motosiklet.:)

pekı ben bu adama gıdıp abı bu aku plakaları sulfatlasmıs cozermısın desem sen benden ıyımı bılcen der aku al gel der:D aku plakaları sulfatlasmıssa kım cozecek bu problemı abı sen nerdesın getıreyım motoru halledelım :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:39 ----------

Antalyadaysan Yardımcı Ola Bilirim :cat:

yok be azrail denizlideim cok saol :)

once kontagı acıcam farlarla akuyu sıfıra ındırecem ondan sonra bu aku sarj aletıyle sarj edıcem sonra saf su olayını nası halledıcem cok saol abı ya allah razı olsn

Şarj etmeden eleman kapaklarındaki lastikleri alın tornavidayla suyun plakaların üzerinde yarım santim geçtiğinden emin olun. 24 saatte bir kontrol edin gerekirse saf su ilave edin.
Kapak lastikleri mutlaka açık olmalı gaz çıkışı için.:cat:

Şarj etmeden eleman kapaklarındaki lastikleri alın tornavidayla suyun plakaların üzerinde yarım santim geçtiğinden emin olun. 24 saatte bir kontrol edin gerekirse saf su ilave edin.
Kapak lastikleri mutlaka açık olmalı gaz çıkışı için.:cat:

eyvallah çok teşşekur ederım ıns bızde bıgun sana yardımcı oluruz memnun oldum...

eyvallah çok teşşekur ederım ıns bızde bıgun sana yardımcı oluruz memnun oldum...

Rica ederim bu devirde herşeyin kullanım ömrü tamamlanmadan atılmasına pek rastlar olduk,biraz ekonominin zararı yok.:)

Rica ederim bu devirde herşeyin kullanım ömrü tamamlanmadan atılmasına pek rastlar olduk,biraz ekonominin zararı yok.:)

ya ıns. baska sorun yoktur ya. son söledıgıne katılıyorum ıns cozulur sorun cunku dogru duzgun bınemedım bıle kursagımda kaldı ya...::(

ya ıns. baska sorun yoktur ya. son söledıgıne katılıyorum ıns cozulur sorun cunku dogru duzgun bınemedım bıle kursagımda kaldı ya...::(

bugun dayanamadım gıttım yenı aku aldım abı :) sımdılık bı sorun yok ıns baskada sorun cıkmaz aldıgımdan berı ehlıyetımden dolayı bınemedm bıle :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar