Temde 120km hızda motor arızalandı !!!

Tam olarak aynısı, honda cg125 ile iki kişi 110-120 km/h giderken başımıza gelmişti. Haliç'ten Üsküdar'a motor elde dönmüştük. Pistonda koca bir delik açıldığı anlaşılmıştı. Geçmiş olsun.

bir anlamda olası bir kaza da atlatılmış, cana geleceğine mala gelsin cok geçmiş olsun

evvela geçmiş olsun
1 eksantrik zincirin kopmuştur ama o koptuysa hasarın ağırdır
2 kol kopardı ise aynen anlattığın gibi olur
3 zaten daha evvelden tam ayırmayan bir debriyajın varsa ve balatalarının hemen hemen sonuna geldinse balataların bitmiştir ve son harekette ...tan... diye bir ses gelir sürücü bu sesten ürker debriyajı sıkar zaten limitde giden bir motor bunun arkasından stop eder ama tekrar marşa basınca m otorun çalışabilir

evvela geçmiş olsun
1 eksantrik zincirin kopmuştur ama o koptuysa hasarın ağırdır
2 kol kopardı ise aynen anlattığın gibi olur
3 zaten daha evvelden tam ayırmayan bir debriyajın varsa ve balatalarının hemen hemen sonuna geldinse balataların bitmiştir ve son harekette ...tan... diye bir ses gelir sürücü bu sesten ürker debriyajı sıkar zaten limitde giden bir motor bunun arkasından stop eder ama tekrar marşa basınca m otorun çalışabilir

devriyaj balatası yeni değişmişti 1 ay olmuştu yani
saten motorun üst kapak kısmından tıkırtı geliyordu 6 aydır, bundan 2 ay önce gösterdim motorcuya, piston subap vuruyo dedi hani üstkapağın altında piyanolar varya orası bişi olmaz demişti öyle kullanıyordum sonunda patlak verdi işte şimdi minübüs bakıyorum tamire götürecek off baqalım inş bi an önce yapılır

büyük ihtimalle subap kesmiş ve pistonu delmiştir. silindir elinden öper geçmiş olsun.

Buji olsa motor mars basar atesleme yapmaz. Debriyaj olsa motor calisir. Conta olsa motor yine calisir. Yüksek ihtimal egzantirik zinciri. Eger egzantirik zinciri gittiyse zaten subaplar falan hepsi egilmistir. Ciddi bir sorun oldugu belli. Gecmis olsun kardes. Insallah hepimiz yaniliyoruzdur.

Silindirin goruntusu aklima geldi gozlerim yaslarla doldu.:salut:

Cbf 150 ye bile bunlar olabiliyosa , benim gibi çin malı kullananların vay haline . . .

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
geçmiş olsun

büyük ihtimal egzantirik zinciri koptu motor senteden kaçtı çünkü "tak tuk!" ses geldi demişsin inş kopan zincir biyerlere zarar vermemiştir ve büyük ihtimal subablar eğildi

çok geçmiş olsun

arka teker kitlenmediği için şanslısın bence herşeyde bir hayır vardır

motoru oradan nasıl getirdin eve?

bugün işe giderken bi cbf150 kıllığına rampa aşşağı yanımdan pike yaparak geçti saatte 110-115km hızla yakalayıp kendisini geçtim adam sinirden motoru yakacaktı inanın ben onu geçerken 4. vitesde 7500-8000rpm çeviriyorsam o en azından 9-10bin rpm çeviriyordu motorun bukadar sıkıştırmaya gerek yok

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:49 ----------

Cbf 150 ye bile bunlar olabiliyosa , benim gibi çin malı kullananların vay haline . . .

dostum 150rf nin dayanıklılık testini benim çok yakın arkadaşım yaptı aldığı 1500km de motoru patlattı :)

kendisini bilen bilir deer152 özgür dedinmi :bounce:

Son düzenleme:
Abicim bune böyle motorun bütün parçalarını saymışsınız :)
Benden de bir tahmin Benzini kontrol ettinmi :D

Boş keseden sallamayı ne kadar seviyoruz yahu.İnsan bilmediği bir konu hakkında neden illa yorum yapmak zorunda hisseder kendini? Yav salla diyorum her seferinde geç gitsin,ama bu sefer dayanamadım yazıyorum.Adam yazmış kompresyon yok diye hala şudur budur deniyor.Arkadaşım,nacizane tahminim ya siboblarından biri açık kaldı (piyano kırmış,eksantrik zinciri koparmış olabilir),yada piston,segmanla ilgili bir sorunun var.Tahminim maksimum 300 Tl gibi bir fiyata halledersin.Önemli olan bir arkadaşında yazdığı gibi teker kitleyip bir kazaya sebep vermemiş.Geçmiş olsun.

valla arkadaşlar düşünüyorumda çok büyük bi kaza atlatmışım esasında teker kitlenmesi gerekirdi ama bide şöyle düşündüm teker kitlense direk zincir kırılırdı tabi kırılana kadar zendelenme olurdu belki kontrolü kaybederdim taktuk diye bi ses geldi sadece ilk işim devriyaja basıp saten herzaman elim devriyajdadır seyir halindeyken bile sonrada aynaya bakmak oldu arkamdanda tır geliyodu belki bilen bilir sadabat viyadüğü üstünde halkalı ikitelli-maslak yolu fsm köprü E80 üzeri :Dmotoru ite ite ite wallagerçek motorculuk budur ya orada bırakmadım :p tam bir buçuk saat itmişim ev gaziosmanpaşa da

neyse bu sabah götürüyorum motoru bakalı ne olcak heyecan var biraz

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çok geçmiş olsun ya valla bnei korkuttun.bir hondada böyle sorunla karşılaşıyorsan benim çinliyle pendikten sakaryaya gitme hayalim yalan olur nasıl güveneyim motora.

Boş keseden sallamayı ne kadar seviyoruz yahu.İnsan bilmediği bir konu hakkında neden illa yorum yapmak zorunda hisseder kendini? Yav salla diyorum her seferinde geç gitsin,ama bu sefer dayanamadım yazıyorum.Adam yazmış kompresyon yok diye hala şudur budur deniyor.Arkadaşım,nacizane tahminim ya siboblarından biri açık kaldı (piyano kırmış,eksantrik zinciri koparmış olabilir),yada piston,segmanla ilgili bir sorunun var.Tahminim maksimum 300 Tl gibi bir fiyata halledersin.Önemli olan bir arkadaşında yazdığı gibi teker kitleyip bir kazaya sebep vermemiş.Geçmiş olsun.

::plus1::::plus1::

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:31 ----------

çok geçmiş olsun ya valla bnei korkuttun.bir hondada böyle sorunla karşılaşıyorsan benim çinliyle pendikten sakaryaya gitme hayalim yalan olur nasıl güveneyim motora.

Neticede Hondada bir motosiklet ve mekanik illaki arıza verecektir ...:cat:

Hondada böyle sorunla karşılaşıyorsan diyosun da ben cbf 150 ile istanbuldan suriye sınırına kadar gidip geldim hiç bir sorun yaşamadım...eger bu tür bir ağrıza verecek ise onun sinyallerini önceden verir ters giden birşeyler illaki olmuştur :silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
::plus1::::plus1::

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:31 ----------

Neticede Hondada bir motosiklet ve mekanik illaki arıza verecektir ...:cat:

Hondada böyle sorunla karşılaşıyorsan diyosun da ben cbf 150 ile istanbuldan suriye sınırına kadar gidip geldim hiç bir sorun yaşamadım...eger bu tür bir ağrıza verecek ise onun sinyallerini önceden verir ters giden birşeyler illaki olmuştur :silent:

oda doğru mesela benim motorla 1de indiğim yokuşta kompresöre yükleniyordu sert iniyordu ağır iniyordu şimdi ise yumuşak nerdeyse boştaymış gibi oluyor bendede böyle bir sorun belirtisi varmı acaba?bide yeni vitesli motor sahibiyim nelerini değiştirmem lazım olucak zinciri balatası vs..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar