Arkadaşlar motosiklet kullanıcıları olarak ne tür hobileriniz var? Şahsen ben ferdi sporları seviyorum. Takım sporlarından ziyade acaba bu motor kullanıcılarının bir özelliği midir merak ediyorum. (Atıcılık, Okçuluk, Masa tenisi, Badminton, Kayak,Yüzme gibi) Birde kim ne iş yapar birbirimizi tanıyalım istiyorum. Ben emekli astsubayım. Aklım erdi ereli motor üstündeyim, Bende ayrı bir iki teker sevdası vardır. Yolda yerde yatan bir bisiklet bile görsem dayanamam hemen yerden kaldırır bir kenara koyarım. Bakımsız bir motor görsem lisan-ı hal ile dertleşirim. Yolda kalmış bir iki tekerli görsem yardım edeyim mi derim, bir motorlu ile karşılaşsam mutlaka selamlarım. Motorumu hiç bir tamirciye teslim etmem, gerekirse günlerce uğraşırım arızasını onarımını kendim yaparım. Bakımlarını kendim yaparım. İki teker ile daima sohbet ederim aileden birisi olur. Eşim ve çocuklarımda da aynı muhabbet vardır. Motorsikletin oyuncağı bile ayrı değerlidir bizim için. Diğer arkadaşlarımı da tanımak isterim ama herkesin özelidir yazanlar olursa sevinrim. sonuçta ortak bir sevgimiz var. Saygı ve sevgilerimle.
Bahsettiğin gibi iki teker sevdası ayrı bir tutku, başka şeylere benzemiyor.
Aslında bizim 700 küsürlü sayfalarda bu şekilde herkesin kendini tanıttığı bir bölüm vardı, ama tabi konuda çok mesaj olunca arada kaynıyor gidiyor.
Kısaca kendimi tanıtmak gerekirse;
Adım İsmail, Ankara'da özel bir yayınevinde bilgisayar teknisyeni olarak çalışıyorum.
Benim motor geçmişi de 2004'teki bisan 100 cup motorla başladı.
Yaklaşık 25.000 km. yol yaptım o motorla.
2008'de ise abime cbf150 aldık, sonra baktım ki abimden çok motora ben biniyorum abimle papaz olmaya başlayınca da 2009 Mayıs'ında ikinci cbf150'yi taksitle aldık.
O gün bugündür de cbf150 üstündeyim. Sıfır almıştım şu anda 24.000 km.ye yaklaşıyor.
Motosiklet harici genelde basketbol oynarım.
Teknik konulara özel olarak meraklıyım. Bu yüzden bahsettiğin gibi bende motorumu ustaya vs. bırakmam bir problemi olursa kendim halletmeye çalışırım.
Hoş, aldığım günden beri motosikletten kaynaklı bir problem yaşamadım henüz.
Bakımlarını yapıp benzinini koyup sürmeye devam ediyorum.
kanka en azından bu aralar hava güzelken bir devir km testi yap bize en ekonomik devir vitesi yazıver...:cat:
Bugün işe motorumla geldim.
Şunu anladım ki motorun devir/ kilometre ilişkisi;
yolun düzlüğüne, eğimine
rüzgara vs. vs. birçok etkene göre değişiyor.
Düz zannettiğim yol için konuşmak gerekirse
Kalkış 1.vites ile

20-25 km/h'e gelince - 2.vites'e alıyoruz (Devir 5000~5500 civarı)
30-35 km/h'e gelince - 3.vites'e alıyoruz (Devir 5000~5500 civarı)
40-45 km/h'e gelince - 4.vites'e alıyoruz (Devir 5000~5500 civarı)
60-70 km/h'e gelince - 5.vites'e alıyoruz (Devir 5000~5500 civarı)
Bu şekilde 60 civarı hızla gidince devirde 5000-5500 arasında değişiyor.
Bugünkü kullanımda ekonomik kullanmak için bu değerleri gözlemledim.
Yalnız işe gidiş geliş güzergahlarımda aşırı yoğun trafik olduğu için rahat rahat test edemedim.
Fakat dediğim gibi hafif aşağı meyilli bir yolda aynı devir değerleri ile kullanınca km/h cinsinden hızımız +10 +20 arası artıyor. (Çünkü motorun devrine yardımcı olarak yolun eğimi destek veriyor. Daha düşük devirde daha yüksek hızlara çıkabiliriz.)
Aynı şekilde hafif yokuş yukarı çıkarkende aynı devirde motorun hızı bir miktar düşüyor. (Yolun eğimi bize karşı geliyor, ve motorun bu karşı güce karşılık daha fazla devir çevirmesi gerekiyor vs. gibi )
Bu yüzden km/h çok güvenilir bir referans noktası değil, çünkü aynı devirde yola göre değişebilen bir değer.Devir saati birazda bu yüzden önemli
İlerki zamanlarda motoru düzgün trafiksiz bir alanda kullandıkça, yine bu tip detayları paylaşırım.
beyler AKtaş Motordan akü aldığımı söylemiştim...akünün üzerinde minik bri TES DEVRESİ var...o kadar seksi bir akü ki TEST düğmesine basıyorsunuz ŞARŞLIDIR ışığı yanıyor...kırmızı ışıkda reşarj diyor...arıza modu var yani...40 lira bedava...kuru tip akü...2 yıl gider..
Bu akünün kutup başlarına ne kadar çok gres yağı sürmüş montajı yapan kişi, ortalığı batırır o gres.
Çok az bir miktar sürmesi yeterli olurdu, vida gözükmüyor yahu
Kuru tip olması avantaj, güle güle kullan.