Gitmek mi, varmak mı....? "HARBİ HARDENDURO

===YOLAVCISI===

18/12/2010

.....Her hafta limitleri yükselten, insan bedeninin dayanma sınırlarını zorlayan Selamet abim yeni bir rota hazırladı.
Muttalip ovasını araziden geçerek Yakakayı köyünün sırtlarından Yenice barajı veya Mayıslar köyüne varmak.
Hava şartları kötü olması durumunda Mayıslar rotası kullanılacak, diye konuştuk.
Ve bugün benim için Enduroculuğun bittiği gündür.....:D:D:D:D

Her zamanki gibi saat 09.00 teker döner ve Yakakayı köyüne az kaldı küçük bir çay molası verdik.
Motosikletimde küçük bir ayar yaptık ki tırmanmaya hazır olsun....
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Veeee Yakakayı köyünün kuzey tarafından tırmanmaya başladık ve ilk kar birikintisi ile karşılaştık.
"İlk gördüğümüzde ne kadar mutlu olmuştum".....:D:D:D:D
8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

Karın üstünde fotoğraf çekeceğiz diye yapmadığım kalmadı....
Yol şartları ve eriyen karlar azda olsa bizleri zorlamaya başladı....
"Millet karı sadece televizyonda görürken bizler tadını çıkarıyoruz...(Şimdilik)..."
13.jpg

14.jpg

15.jpg

Yol ayrımına geldik.Buradan batı istikametine doğru yol alırsak Mayıslar köyüne çıkıyor.
Sıcacık çaylarımızı yudumlarken yol ve hava hakkında konuşuyoruz.
16.jpg

İçerisinde Duracell Pil olan Yılmaz ustam enejisi çok fazla geliyor ve ne yapacağını şaşırıyor...:D:D
17.jpg

18.jpg

Ooohhhhh ne gitti bu çaylar burada....
19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

Varmak istediğimiz hedef bu karlı dağların etrafında...
"Manzaraya bak sanki kart postal ve bizler Alp'lerdeyiz."
24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

29.jpg

30.jpg

31.jpg

32.jpg

33.jpg

Yol şartları gittikce bozulmaya başladı ve motosikletlerimize zor hakim olmaya başladık.
"Pamuk gibi karların üstüne düşmekde bir başka oluyor"
34.jpg

35.jpg

Maden için açılan yollardan devam ederken gördüğümüz derelerden bir tanesi.
36.jpg

37.jpg

38.jpg

Gördüğümüz derelerden bir tanesi şelale gibi akınca bizlerde dayanamadık, bol miktarda fotoğraf çektik.
39.jpg

40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

45.jpg

46.jpg

47.jpg

48.jpg

49.jpg

Şu an rakım 1600 m. her taraf bembeyaz...
"Çok fazla kar oldu, Allah sonumuzu hayır etsin"
50.jpg

51.jpg

52.jpg

Yılmaz ustanda enerji daha çok var....
53.jpg

54.jpg

55.jpg

56.jpg

Yorulan bedenlerimiz dağın arkasında gözüken yerin Sakarya vadisi olduğunu anlayınca biraz daha dinçleşiyoruz.
57.jpg

58.jpg

59.jpg

60.jpg

61.jpg

Yorulmaya başladık ve küçük bir mola verelim dedik.
Sağolsun selamet abinin yanında getirdiği cevizli sucuklar bizlere eneji verdi.
62.jpg

63.jpg

Rüzgar şiddetini arttırdı sığınacak yer arıyoruz.
"Kahretsin kar bütün eşyalarımızın içerisine doldu"
64.jpg

65.jpg

Yola devam durmak yok.....
66.jpg

67.jpg

68.jpg

Derken, yaklaşık 100 m. yolu 1 saatde aldığımız yerdeyiz.
"Her yer kar ve üstümdeki kıyafetlerde ıslak, nereden geldik bu kadar karın olduğu yere"
69.jpg

70.jpg

71.jpg

72.jpg

73.jpg

74.jpg

Yol artık bitti ve Selamet abi şu tepeyide aştık mı sıcacık Sakarya vadisindeyiz diye bize gaz veriyor.
Karın sert olduğu yerden motosikletlerimizi geçiririz diye saldık aşağıya.
Kar artık ensemden, botumdan heryerden içerime giriyor.
"Bu kadar kar niye çok, bizler niye buradayız."
75.jpg

76.jpg

77.jpg

78.jpg

79.jpg

80.jpg

81.jpg

82.jpg

83.jpg

84.jpg

85.jpg

86.jpg

87.jpg

88.jpg

89.jpg

90.jpg

91.jpg

92.jpg

93.jpg

Günün bittiği yerdeyiz......
94.jpg

Varmak istediğimiz yer bize göz kırpıyor ama bizler oraya ulaşmak için ayılara bile yem olmaya göze aldık..
Selamet abi ile beraber keşif yapmak için gps'de yol diye gözüken yerde yürüyerek kontrol ediyoruz.
"Ayağımdaki parmakları artık hissetmiyorum, bizi küçükken acaba deli mi kovaladı."
95.jpg

96.jpg

97.jpg

98.jpg

99.jpg

Motosikletlerimizin gidebileceği bir yer yok, olaki aşağıya doğru gitsek kaldığımız anda, motosikletlerimizi bir ağacın altına
bırakıp baharda almaya geliriz herhalde.
"İsyannnn bütün hava koşullarına, yorgunluğumuza, tükenmemize........"
100.jpg

101.jpg

102.jpg

103.jpg

Kortuğumuz başımıza geldi ve zorla geçtiğimiz yolları geri döneceğiz.
Vakit geç oldu, biran önce hava kararmadan dağdan aşağıya inmemiz lazım.
"Yarabbim niye bu kadar çok kar var, niye bizler Antalya'da Endurocu değiliz ki...."
104.jpg

105.jpg

106.jpg

Kara saplandığımız yerlerden bir tanesi.
"Artık kar görmek istemiyorum"
107.jpg

108.jpg

Maden yollarında üstlerimiz ıslak ve bir o kadarda çamurlu.Bedenlerimiz bitik, ruhlarımız kaybolmuş.
Sanki ısınmak için güneşe doğru yol alıyoruz.
"Bok var bu havada yola çıktık"
109.jpg

110.jpg

Ve saat 18.00, Yakabayı köyünde benzin ikmali ve Eskişehire daha 35 km. asfaltta yolumuz var.
111.jpg

112.jpg

Her ne kadarda isyan etsekde, Selamet abim olmazsa bizler ne bu kadar eğlenebilirdik nede hayatımızda hiç görmedğimiz yollarda farklı hedeflere
ulaşabilirdik.Teşekkürler Selamet abi.az kaldı Enduro'yu sattırıp Chopper aldıracaktın....:D:D:D:D

İçerisinde nasıl bir enerji, nasıl bir pil varsa, ben daha çözemedim.Sen olmasaydın bu yol bitmezdi.
Nerede saplansak nerede düşsek seni hep baş ucumuzda gördük.Teşekkürler Yılmaz usta.

Böyle bir ekip az görülür, herkes birbirinden alçak gönüllü, herkes birbirinden yardım sever.
Bu ekiple inşallah daha çok yol yaparız.......

Ufff kar mükemmel ya biz Antalyadayız karı özlüyoruz burda buraya kış pek fazla uğramıyorda hayla kısa kolluyla geze biliyoruz keşke bende olsaydım mükkemel bir gezi olmuş fotoğraf çektiğiniz için eline kolunuza yüreğinize sağlık keşke bizde kar göre bilsek ama bende en kısa sürede feslikan yaylasına çıkacam :)

Yorucu olmuştur ama çok da güzel gözüküyor hani.. Bazen çok göz kırpıyo bana şu endurolar hoplayıp zıplayasım geliyo.. Şuan da çok acayip aranızda olmak istedim.. Güzel bi gezi olmuş ve çok hoş kareler. Tebrikler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok güzel olmuş abi tebrik ederim. :)

Süper olmuş (buradan bakınca ) :) arayıp bulamadığım yerler. Elinize bileğinize sağlık.

..Herkese TEŞEKKÜRLER :) ..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:38 ----------

Ufff kar mükemmel ya biz Antalyadayız karı özlüyoruz burda buraya kış pek fazla uğramıyorda hayla kısa kolluyla geze biliyoruz keşke bende olsaydım mükkemel bir gezi olmuş fotoğraf çektiğiniz için eline kolunuza yüreğinize sağlık keşke bizde kar göre bilsek ama bende en kısa sürede feslikan yaylasına çıkacam :)

.. :) Güzel memleketimizin her yerinin ayrı tadı war,siz karı özlerken bizlerde kış aylarının uzun olmasından güneşi,denizi özlediğimiz zamanlar oluyor.Çok Teşekkür ederim..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:41 ----------

Yorucu olmuştur ama çok da güzel gözüküyor hani.. Bazen çok göz kırpıyo bana şu endurolar hoplayıp zıplayasım geliyo.. Şuan da çok acayip aranızda olmak istedim.. Güzel bi gezi olmuş ve çok hoş kareler. Tebrikler.

..Evet dediğiniz gibi zevkli bir yorgunluk oldu.Bende böyle düştüm araziye :) Göz kırpan arazinin cazibesine çok dayanamadım.Sizede TEŞEKKÜRLER..

Çok güzel fotoğraflar ve gezi de süper olmuş elinize ayağınıza sağlık sanki orada bulunmuşum hissine kapıldım.

Çok güzel bi gezi olmuş bizide bu zevke dahil ettiğin için cok teşekkürler insanın canını enduro cektiriyo ister istemez :p

Harika fotoğraflar, kar leoparı gibi dolaşmışsınız.:thumleft:

Forumdan Uzaklaştırıldı
daş yok mu daş?
atayım şu motorculara
acaip keyifli gezmişler moralimi bozdular şimdi.
helal olsun size.

İnanılmaz güzel hareketler bunlar...Çok güzel paylaşımlar... Teşekkürler :)

harikulade macera... harikulade paylaşım... :rendeer:

işte bu yaaa harikasınız arkadaşlar. kısmet olursa bizde bu hafta sonu kara çıkmayı düşünüyoruz.:rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Şimdiye kadar kross kullanmak aklımın ucundan bile geçmemişti ama şu fotoğraflardan sonra kross alıp dağlara çıkasım geldi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar