Türk olmak

TÜRK OLMAK ;

Çatalın kenarını bıçak niyetine kullanmaktır. .

Nereye giderse gitsin, bir sekilde manzara resmi çekebilmektir.

Güneş gözlüğü takınca yakışıklı olduğunu sanmaktır...

Arabayi her yere park edebilmektir. .

TV yayının arkasından el sallayıp aynı anda cep telefonu ile yakınlarını arayıp haber vermektir...

Şampuan bitmek üzereyken içine su doldurmaktır. ..

Cihazların uzaktan kumandalarını naylonla kaplamaktır...

&n bsp; Bütün olayları ''bir arkadaşımın arkadaşının arkadaşı...'' şeklinde anlatmaktır...

Telefon çalınca yanına gidip bir kez daha çalmasını beklemektir...

Çayın yanında gelen şekerden fazla olanı garsona geri vermektir...

Çay bardağı altlığını küllük olarak kullanabilmektir...

Fazladan verilen ketçap, mayonez ve kolonyalı mendili sonra lazım olur diye çantaya atmaktır...

Her programda "70 milyon bizi izliyor "diyebilmektir...

Düğünlerde "Dom Dom Kurşunu" ile göbek atarak, "bir avcı vurdu beni, bin avcı yedi beni" gibi sözlerle kendinden geçen tek millet olmaktır...

Araba camlarına "beni yıka" yazarak arabanın duygularına tercüman olmaktır...

Asgari ücretle çalışıyor bile olsa maaşının 2 katı fiyatlı cep telefonuna sahip olmaktır...

Rüzgarlı havalarda küller uçmasın diye küllüğe su koymaktır...

İçtikten sonra"nolucak bu memleketin hali"diye sormaktır...

Sarı işıkta korna calmaktır...

Sandalyenin oynayan ayağına kağıt sıkıştırmaktır...

Denizde "suyun altında nefessiz ne kadar kalabiliyorum. " diye deneme yapıp boğulma tehlikesi geçirmektir...

Her aklına geldiğinde "Google" da kendi ismini aratmaktır...

Bisküvi vs. çaya batırıp yemektir...

Papağana önce küfür öğretmektir...

Kaza yapan aracın etrafında toplanıp,yaklaşık hasar tahmini yapmaktır...

Yangın merdiveninin basamaklarına saksı saksı çiçek sıralamaktır...

Misafirliğe gidip saatlerce oturduktan sonra, giderken kapı önünde tekrar muhabbet etmektir...

Yanındakinin gazetesine göz ucuyla bakıp gazeteyi büyük bir iştahla okumaktır...

"Nerelisin?" sorusuna cevap aldıktan sonra "içinden mi?" diye sormaktır...

Markete 1 ekmek almak için gidip en az 15 ekmeğe dokunmak,mıncıklamak fakat en sonunda ilk mıncıklanan ekmeği almaktır...

& nbsp; Kaldırım varken yoldan gitmektir...

Düğünlerde saçı topuz yapıp, yandan iki bukle bırakıp, bir de saç üstüne sim döktürmektir...

Asansör beklerken tuşa ne kadar fazla basılırsa asansörün o kadar çabuk geleceğine inanmaktır...

Kale kilit anahtarıyla kulağını kaşımaktır...

Bulmacadaki ünlülere kadın erkek farketmeden sakal, bıyık, kaş çizmektir...

Yemeğin tadına bakmadan tuz atmaktır...

Her şeyde pazarlık yapabilmektir...

"İnşallah"la bütün işleri hallettiğine inanmaktır...

Her secim zamanı "bir oydan bişe olmaz" diye oy vermemektir... < BR>
Herşeyi bilmese de bilmektir...

Ve de Türk olmak :

İstanbul'da Kızkulesi, Anadolu'da buğday, Çukurova'da pamuk, Ege'de tütün, Karadeniz'de fındık, Trakya'da ayçiçeği olmaktır....

Kar yağdığında evsizleri düşünmektir...

Balkon köşesine kuşlar için ekmek kırıntısı koymaktır...

Yemeği ziyan etmekten korkmaktır, göz hakkına saygıdır...

Kendi yerde, misafiri döşekte yatırmaktır...

Milli maçta ağlamaktır...

Hayatın verdiklerine "nasip", vermediklerine "kısmet" demektir...

& nbsp; Her işin "hayırlısına" inanmaktır ve "feleğe" küfretmektir ve de ağlamamak için çok gülmekten çekinmektir...

Yunus'u bilmektir, Aşık Veysel'i sevmektir...

Saz çaldığında, ney üflendiğinde, yüreğinin derinlerinde bir sızı duymaktır, bir de Yemen Türküsü'nde...

Asya'da batılı, Avrupa'da doğulu diye tepki görmektir...

Çanakkale'de ölmektir...

Askere davul-zurna ile evlat uğurlamaktır, belki de dönmeyeceğini bilerek...

Şehidinin tabutuna son kez dokunurken "vatan sağ olsun" demektir...

Yüce türk milleti diye boşuna seslenilmemiş bu ırka yüce işte...

Galiba okumanızda "kıtlık" var, bunların neredeyse hiçbiri ırkla/kanla ilgili değil. Bize özgü tuhaflıklar, ortada kalmışlıklar, nev-i şahsına münhasır olan ve yaygın taşra kültürü, yaygın alt kültür tezahürleri. Arkadaş bir sosyolog gibi analiz etmiş..ancak unuttukları va elbette. Demokrasisi yetmese de "oy zamanı" kime vereceğiz peki, diye sorup yine aynı seçmen davranışını gösterendir..İşte başka bir ıspatı. http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1032842&CategoryID=77

Eklenecek çok şeyler çıkar daha, herkes aklına geleni yazabilir bu başlığa :)

Mezarlık önünden arabayla geçerken radyo/teyp kapatılır, seyahat esnasında göbek atılıyorsa aniden kesilir ve menzilden çıkar çıkmaz aynen devam edilir.

Ezan okunurken müzik kesilir, halaylar durur, oturuşlar düzeltilir. Namaza davet edilmesine saygı gösterilir ama onun amacı, icabet konusu iplenmez. Ezan biter bitmez gümbürtü şamata devam eder. Yahu asıl olay ezandan sonra başlıyor.

Çay içerken, çay kaşığını bardaktan çıkarmayıp onu bardak içinde işaret parmağıyla tutarak içenlerimiz çoktur.

Çatalı hangi el, bıçağı hangi el ile tutacağımızı karıştırıp duranlarla doludur ortalık. Oysa formülü çok basittir, hangi elinle daha rahat kesersen bıçak o elde olacaktır, çatala da bir el bulursun artık :) Ekmeği sol el ile tutup sağ el ile kesmezmiyiz, karıştıranlar için formül budur.

bunuda tartışmayın tadını cıkara cıkara okuyun. yerlere tükürmeyi yazmayı unutmuş. oda benden olsun.

Arada kalmış bir milletiz:
Doğunun batılısı, batının doğulusu.
Asya'nın zengini, Avrupa'nın fakiri.
Avrupa' nın kökten dincisi, Kökten dincilerin dinsizi........

Sonuçta kimseye yaranamamışız..... Kimsenin sevmediği ender ırklardan biriyiz. Çok da derdimizdi :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
3-5 erkek yanyana gelince hey hüy gibi cümlelerle karşılarında mafya bile olsa alırız ALLAHına kadar demeleridir.
fanatik bir gsli feneriumun önünde resim çekilmesidir.
annemin yaptığı çay kaynadığı halde defalarca o çaya su ilave edip doğalgaz faturasında duştan daha çok çaydan fatura geldiğidir herhalde:D
kuzenimin yaptığı şey babasından bişe alıca zaman korkuyordu hesap vermekten cebini sökerdi güya düştü diye:S

bnm yaptıklarıma gelince,
beğenmediğim renkte bir ayakkabıyı alıp beş on kutu oje alıp onları kat kat boyamaktır.
motosikleti topuklu ayakkabı ile kullanıp bütün ayakkabılarımın dış yüzeylerini mahvetmemdir:S ruganlarımın hepsi çizik çizik.

kendisine soru sorulmadığı halde atlamaktır.!
her başlıkta kavga var sanmaktır. ve atlamaktır.:)

TÜRK İŞTE YA AZİZ MİLLET

Yapamayacağını anladığı bir işle hiç ilgilenmiyormuş umrunda bile değilmiş gibi davranmak :)

Şu satte uyumayıp ,sabah 5 dakika daha uyusam ne güzel olur diye hayıflanmak :p

kendi fikrine katılmayanı direk dövmeye kalkmaktır
tartışmalarda olayla alakası olmadığı halde arkadaşına zıt gidene hiç bir şekilde dinlemeden saldırmaktır
üniversite için minibüs, yurt, yemekhanedeki yemek ücretlerine gelen %400 zammı protesto eden solcu öğrencilere yardım edeceğine koministler moskovaya deyip saldırmaktır (bizzat şahit olduğum olaydır):queen:
24 saat erkekliği ile övünüp eve gidince fatmagülün abisi gibi olmaktır
35 yaşına geldiği halde çıkış saatlerinde lise önlerinde kız kesmeye gitmektir
bir tek bira içtiği halde ortalığa düşüp grup halinde sarhoş numarı yaparak bütün herkesi rahatsız etmektir
en büyük günahlardan olmasına rağmen her fırsatta kendi ırkını diğerlerinden üstün görmektir

Son düzenleme:
Dün izmir merkezdeydim tesadüfen akşam saatlerinde konak meydanında,,,balkanlılar halk dansları festivali etkinliklerine denk geldim sanki hepsi bizlerden birileriydi folklörü giyimleri, duygulandım (şunu belirteyim ben göçmen değilim)ve...yiğit düştüğü yerden kalkar...sözünün ergeç gerçekleşeceğini bir kez daha inandım.ayrıca onlar bizi hiçbir zaman arkamızdan vurmadı,bugünkü pkk köpekleri gibi, biz gücümüzün farkında değiliz .onlarında yönü bize dönük,biz ülke olarak güçlendikçe her şeyin daha çok farkına varacağız. istikbalin bize tebessüm edeceğine yürekten inanıyorum.kim nederse desin türk olmaktan gurur duyuyorum.saygılarımla,herkese selamlar:)

kendi fikrine katılmayanı direk dövmeye kalkmaktır
tartışmalarda olayla alakası olmadığı halde arkadaşına zıt gidene hiç bir şekilde dinlemeden saldırmaktır
üniversite için minibüs, yurt, yemekhanedeki yemek ücretlerine gelen %400 zammı protesto eden solcu öğrencilere yardım edeceğine koministler moskovaya deyip saldırmaktır (bizzat şahit olduğum olaydır):queen:
24 saat erkekliği ile övünüp eve gidince fatmagülün abisi gibi olmaktır
35 yaşına geldiği halde çıkış saatlerinde lise önlerinde kız kesmeye gitmektir
bir tek bira içtiği halde ortalığa düşüp grup halinde sarhoş numarı yaparak bütün herkesi rahatsız etmektir
en büyük günahlardan olmasına rağmen her fırsatta kendi ırkını diğerlerinden üstün görmektir

gerçekten bire bir doğru:):)
özellikle dövme meseleleri.
%400 zammı harbiden içler acısı:pale:

imzanızda harika. düşündürücü bir gerçek...

Motosikleti
750x
Arkadaşıyla şakalaşırken hamile kalmaktir...

TÜRK OLMAK ;

Çatalın kenarını bıçak niyetine kullanmaktır. .

İlk ve tek okuduğum şey(diğerlerini okuyunca bu aklımdan silinecekti muhtemelen:))
Şöyle yazayımi; Bir çorba kaldı... Allah şükür herşeyi sadece çatalı kullanarak yiyebiliyorum:mrgreen: Kahvaltıdan-akşam yemeğine...
Kaşık+Bıçağı bırakmak üzereyim de, ya çorbadan vazgeçicem yada bu inattan:p

Kırmızı ışıkta büyük motor görünce camdan kafayı uzatıp "Bu kaç fites ? Kaç basıyo ?, Kaç para ? " diye sormaktır :mrgreen:

Yolun kenarına çekme zahmetine girmeden park edip araba bozulmuşçasına 4lüleri yakınca, kendini hertürlü haklı hissetmektir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar