Türk olmak

Belki bu yazılanların çoğunu aynı gün içinde yaşayıp farkına varmazken, şimdi karşımıza çıkınca "hakikaten ya" demek ve yüzde bir tebessüm oluşması ne kadar güzel.

TÜRK olmak bir ayrıcalık diyebilirim.. Allah'ım sana şükürler olsun ki Türk anne ve babadan olmayım..

Dünya üzerinde en çok kendi milletini kötüleyen millet olmaktır.
El insaf.

Başka bir pencereden benim de yüzde yüz katılarak, kim olduğumu unutmamak için belli aralıklarla izlediğim bir küçük video;

Türk olmak.:
http://www.youtube.com/watch?v=va1FvqM6CC8

NOT: Kim olduuğnu unutmamak için bunu izlemeye mi ihtiyacın var diye düşünenler olabilir. Videoyu izleyin ve unuttuğunuz ne kadar çok şey var bir hatırlayın. Ondan sonra görüşelim.

Elin Gayrimüslim i ülkesinde benzini bizim YARI fiyatımıza kullanırken,
bizim burada
AŞIRI ŞÜKÜRCÜ BİR TOPLUM OLMA
huyumuzdan bi türlü kurtulamamaktır.

Kalabalık bir yerde olduğu halde,hiç kimse yokmuş gibi burnunu sümkürüp,elini ceket veya pantolonuna sürmektir.

Rutin bir düzen içinde ihmalkar tavırlar takınıp işler zora girince mucizevi işler becerme potansiyeline sahip olmaktır. (namazı kılmayı bilip camiye uğramamak gibi birşey)
Kimi zaman duyduğumuz komik olayların ancak bizim gibi bir toplumdan çıkabileceğini bilmektir. Kendisiyle barışık olmaktır.
Hakkında "zeki ama çalışmıyor amcası" denen bir çocuk gibi olmaktır. Sergen Yalçın gibi olmaktır örneğin.
Türk olmak binlerce yıllık göçebe bir topluluğun genetik mirasına sahip olmaktır. Bundan gelen alışkanlıkla yeniliklere isterse çok hızlı adapte olabilmek, işine gelmeyince dünyaya gözlerini kapatıp uykuya dalabilmektir. Toplum olarak içindeki potansiyele güvenip işleri Allah'a havale etmektir belki de kimi zaman :)

• Türkler M.Ö. 2000 yılından daha eski çağlarda, Orta Asya’da Sayan-Altay dağlarının kuzeybatı bölgesinde, Ye-nisey ırmağı boylarında yaşıyorlardı. M.Ö. 1500′lerde oturdukları geniş bölge Sayan dağlarından Altaylar’a ve Tanrı dağlarına kadar iniyor, batıda Urallar’a kadar uzanıyor, güneyde Balkaş gölünü, güneybatıda Aral gölünü, Hazar denizini ve kuzeydoğu bozkırlarını içine alıyordu.

M.Ö. 1100 yıllarından itibaren Türkler ilk yurtlarını boşaltarak Altaylar’a inmiş, Türkistan’a (Doğu ve Batı Türkistan) yerleşmişlerdi. M.Ö. yedinci yüzyılda, Ordos, Volga ve Kuzeybatı Asya olmak üzere üç yöne göç yapılmıştı: Yakut Türkleri Kuzeydoğu Sibirya’ya göç etmişti. Onlarla bir süre yaşayan Çuvaşlar ise batıya yönelerek Ural dağlarının güneyine indiler.
M.Ö. 4. ve 3. yüzyıllarda Türkler hem batıda, hem doğuda yoğun olarak göründüler. İrtiş nehrinin batısında ve Hazar çevresinde yaşayanlara Batı Türkleri; doğuda, iç Asya’nın çeşitli yerlerinde ve kuzeybatı Çin’de yaşayanlara ve buralara hâkim olanlara Doğu Türkleri denildi.

Yayılma sebepleri

Türkler yaradılış olarak taşkın ruhlu, çok hareketlidirler. Fakat göçlerin asıl sebebi bu özellikleri değildir. Türk göçlerinin ilk sebebi ekonomiktir. Nüfusun artması, anayurt topraklarının büyük hayvan sürülerini otlatmaya yetmez hâle gelmesi ve kuraklıkların hüküm sürmesi asıl sebeptir. Bu yüzden, hem nüfusları az, hem de toprakları çok verimli olan komşu ülkelere doğru ilerlediler. Başlangıçta ele geçirdikleri yeni topraklar hemen hemen ıssızdı ve bunlara sahip görünenler de o verimli yerleri öylece bırakmışlardı.

Bazen Türkler de yabancıların baskısına uğruyor ve özellikle bozkır hayatı yaşayan boylar yurtlarını terketmek zorunda kalıyorlardı. Çünkü, yabancı bir devletin idaresinde olmak, bağımlı yaşamak onların katlanabileceği bir durum değildi ve hür ve bağımsız kalmak Türklerin asıl özelliği idi.

İlk büyük Türk İmparatorluğu’nu kuran Hunların, Orhun-Selenga ırmakları ile bu ırmakların batısındaki Ötüken ve daha aşağıda kalan Ordos çevresinde oturduklarını biliyoruz. Bu bölge, bugünkü Moğolistan’ı ve Kuzey Çin’i içine alır.
http://www.bilgicik.com/yazi/turklerin-ana-yurdu/
Bu ön fikre ''hür ve bağımsız kalmak Türklerin asıl özelliği idi'' istinaden

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/newreply.php?do=postreply&t=84023#ixzz193yTTxc7istinaden
kurubuz

Arada kalmış bir milletiz:
Doğunun batılısı, batının doğulusu.
Asya'nın zengini, Avrupa'nın fakiri.
Avrupa' nın kökten dincisi, Kökten dincilerin dinsizi........

Sonuçta kimseye yaranamamışız..... Kimsenin sevmediği ender ırklardan biriyiz. Çok da derdimizdi

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/84023-turk-olmak.html#ixzz193xyRJt8
Katılmamak elde degil.Orta asyadayken çin dogudan araplar güneyden müslümanlıgı kabul ettirecez diye sıkıştırmış.Gelmişiz anadoluya,ergenekon dedekorkut hikayesi kestirilmiş hikaye......fakat birlik olamamışız.Bizle başetmenin ve hükmetmenin yolu bir arada tutabilmekmiş ve osmanlı kurulmuş.Zaten böyle olmasaymış Mogol -Türk aşiretinin oğlu Timur la Osmanlı niye savaşsın.Türkün soyu belli nerden geldigi belli.........Osmanlı; kurucusu Osman gazi nin kayın babası Ahi şeyhi Şeyh Edebali.Osmanlı nın fikir babası bir Şeyh yani.Şeyh Edebali ...(1206 - 1326)Din ile bagımsızlıgı elinden alınamayan Türk'e alternatif baglama yöntemi http://tr.wikipedia.org/wiki/Edebali 1299-1923 yılları arasında varlığını sürdürmüş Türk-İslam devleti.
İlk büyük Türk İmparatorluğu’nu kuran Hunların, Orhun-Selenga ırmakları ile bu ırmakların batısındaki Ötüken ve daha aşağıda kalan Ordos çevresinde oturduklarını biliyoruz. Bu bölge, bugünkü Moğolistan’ı ve Kuzey Çin’i içine alır.
Türk olmak demek sonradan katılmış kimlikleri,dinleri içinde barındırmak ve tüm bu karmaşalar içerisinde 21.yy da kimlik sorgusu içinde olmaktır.Kimliksiz kalmaya ramak kala.gitmemiz istenen uçuruma doğru.Belki birçok Kur'anı yaşanası degil yalnızca okunası bilen dini bütünler beni islam karşıtı zannedecek,belki bir çoğu kafası karışmış diyecek fakat bendeki anafikir malesef degişmeyecek.Türkler Allahın izniyle Müslümanlıktan öncede vardı İsa'dan önce de,Musadan önce de.Türklük le din karıştırılmamalı.Din ile ırk,ten nasıl karıştırılmıyorsa.Önemli olan bizi nelerin etkilediği ve bekledigidir.

Sanki konu git gide turnusol kağıdına dönüşüyor gibi,zira bu hamur çok su götürür::gazete::

Şanım şerefim: Türk olmak.
Suçum yine aynı: Türk olmak.

Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak Ey Anadolu!
Kalemim kırılır acıdan,yazmaya kalksam.
Kelimeler dayanmaz,kelimeler yetmez...
Anlatmaya kalksam.

Türklük uğruna ne destanlar yazıldı da,
Kırcaali'de,Deliorman'da,Tuna'da...
Sorsan,kimsenin haberi yoktur bunlardan.
Oysa yaşıyorlar,
Her biri,Türk'ün kalp atışlarında.

Zor günlerdi...Ey Anadolu,çok zordu yaşananlar...
Kılıç yarasından beterdi,yüreklere saplanan acılar.
Yine de dayandı hepsine Türk'ün çevik yüreği...
Ölmeyi denedi de,dili bir türlü; 'Ben Bulgarım'diyemedi.

Ne işkenceler çekti nice şanlı yürekler,bir bilsen...
Ateş üstünde yürümek mi dersin,
Kan ter içinde dövülmek mi dersin...
Yolda yürürken,bir türkü mırıldanmışsın gönlünce...
Para cezası yemişsin.
Üstelik onların istediği gibi de giyinmemişsin...
'Adın ne? 'diye sorduklarında,
'Ben Türküm! 'diye cevap vermişsin.
Bulgar olduğunu iddia ettiklerinde de,
Şiddetle inkâr etmiş,
Ve...zindana mahkûm edilmişsin.

Ah Anadolu,bir bilsen...
Nasıl mahrum ettiler bizi ezan sesinden.
Ramazanda davul sesinden,
Bayramlarda çocukların sevincinden,
Düğünlerde bir parça musikiden,
Adımızdan,şanlı Türk adımızdan...
Nasıl da mahrum ettiler.

Konuşmamızdan tut da,kılık kıyafete kadar.
Okunan kitaplardan,dinlenen plaklara kadar.
Örf ve âdetlerden ibadetimize kadar karıştılar.
Türk olmayı,hep yasakladılar!
Çünkü korkuyorlardı Ey Anadolu,
Korkuyorlardı Türk'ün şanlı adından.
O kadar ki,
Tarihimizi bile bizden kıskandılar.

Türk,hiçbir zaman kanmadı onların yalanlarına,
Leke sürdürmedi hiç,altın tarihinin sayfalarına.
Gurur duydu hep,
Fatih Sultan'la,Mustafa Kemal Paşa'yla...
Geceler boyu bölündü uykuları,
Gâvurun yarattığı o yok yere sancıyla.

Türk, hiç yılmadı Anadolu;
Türklüğünü son nefesine kadar korudu.
O,doğduğu günden zaten biliyordu:
Şanı şerefi:Türk olmak.
Suçu yine aynı:Türk olmak.

İşte böyle Anadolu,
Bir destandır Balkanlar...
Karış karış toprağı aralasan,
Toprak anlatır sana,çekilen acılardan...
Bir haber verir,kasırga misali esen rüzgârdan...

Benim adım 'Türk! 'Anadolu,
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak.
Bir başkadır Balkanlar'da suçlu olmak!

Sen bilemezsin,en asil suçtur bu,
Eşi benzeri yoktur dünyada...
İşte bu yüzden,sakın 'Bulgar' diye hitap etme bana!
Çünkü bir sancı çektim ben,bilemezsin...
Strancaların çook arkalarında...
Çünkü senelerce hasret kaldım ben,
Senin şefkat dolu kucağına.

Kızdığım bundandır işte sana!
Ne zaman ki, 'Bulgar' diye hitap ediyorsun bana.
Ben,Türk olmanın bedelini su gibi içtim oralarda,kana kana!
Şimdi tek isteğim,haykırmak Türklüğümü...
Senin çorak topraklarından bütün cihana.

Hey Dünya!
Ben bir Türküm.
Bir zamanlar en büyük suçumdu bu benim.
Aynı zamanda,içimde yaşattığım ebedi gururumdu.
İşte şimdi haykırıyorum sana!
Ben bir Türküm!
Mustafa Kemal'in yolunda,
Şehit kanlarıyla yoğrulmuş Ay Yıldız'ın altında.
Bir Türküm ben,
Varım yoğum kalmış Strancaların ardında...
Yaşıyorum şimdi gönlümce,
Bahar yağmurlarının ıslattığı Anadolumda.

Ve ben,şumen ötelerinde
Sert esen bir rüzgârla geldim dünyaya!
Şanım şerefim:Türk olmak.
Suçlu değildim ben hiçbir zaman.
Masumluğumun tek bir simgesi vardı benim,
O da:TÜRK OLMAK!

Son düzenleme:
Söylemek istediğinizi anlamadım.

Birçok şey söylemekte ancak kendine söyleneni anlamakta olmaktır...

Yada, Anlamsız bir takım eksikliklerden ötürü sürekli geçmişe bakıp içinde mağrur bir gurur yüzünde Polat Alemdar sıfatı oluşturmaya çalışmaktır...

bir ideale onu yeren ve yadsiyan yollardan ulasilabilecegini zannetmektir.

siraya girilmesi gereken bir yerdeyiz, aslinda sira falan da yok herkes birbirini iteliyo, tepede gunes, arkamdaki neredeyse sirtimi kaziyip icimden gececek, gorevli sagdan sivismaya calisan birini yakaliyip ite kaka bize dogru surdu, sonra bize bakip, "yau niye onunuze geciriyosunuz bunu" benzeri biseyler soyledi cevap alamayinca bu sefer bize kaydi fircayi "hic mi turkce bilen yok aranizda" biri "iyi de ne yapalim" dedi (soyleyen yabanci), gorevli de once ben vuracam agzina bitane, sonra da sen, insan gibi siraya gecsin" dedi.

gorevlinin varmaya calistigi yer "insanlik" ama ona siddet kullanarak ulasabilecegini zannediyor, belki ne dediginin farkinda degil belki de turkcede insanlik farkli bir anlama geliyordur. yalniz bu hadise sadece bu duruma ozgu degildir. turkiyedi cesitli tartismalarin -her turlusunden, siyasi vs- ozu budur. o yuzden tartismalar hep bir tart-isma bir gures edasindadir. kimin ne dedigi belli olmaz, hersey bir kim kime dumdumadir. bu nedenle de on yillardir ayni konular temcit pilavi doner ama bir adim one adim atilamaz. neden biliyonuz mu?

hayat bir karsilasma ve karsilastigini anlamlandirma hikayesidir. meslela insan bi bardakla karsilasir. nedir bardagin anlami? icine sivi konup icilen sey.... kisi ya bunu birinden gorur, yani birisi bardagi icine su koyup icmektdir o da der haaa ve icine su koyar icer. kimisi de bu konuda tek basina kalabilir ve bardagin anlamini kendisi kesfeder, onu "icine sivi konulup icinlen sey" olarak anlamlandirabilir. yada boynuna asilacak bir aksesuar yada kulak kasima aleti...

insanlarin kavramlarla oncelikli karsilasma yolu icine dogduklari kultur ve onun tasiyicisi dildir. ve eger o kultur bardagi "icme araci" degil de "kulaga sokulacak sey" olarak anlamlandirmissa vay o dile doganlarin haline...

iste turk olmak mesela boyle bir seydir...

Birçok şey söylemekte ancak kendine söyleneni anlamakta olmaktır...

Yada, Anlamsız bir takım eksikliklerden ötürü sürekli geçmişe bakıp içinde mağrur bir gurur yüzünde Polat Alemdar sıfatı oluşturmaya çalışmaktır...

Konuyu illa kişisel tartışmalara götüreceksiniz değil mi. Benim ne düşündüğümü madem benden iyi biliyorsunuz, o zaman açıkça yazın ne düşündüğümü de ben de öğreneyim.

Ne olduğunu hatırlamayı istemeyi; polat alemdar olmayı istemekle bağdaştırmanız da ayrıca takdire şayan.

Ne diyim, pek ufku geniş bir arkadaşsınız, umarım sizden feyz alabilirim.

Konuyu illa kişisel tartışmalara götüreceksiniz değil mi. Benim ne düşündüğümü madem benden iyi biliyorsunuz, o zaman açıkça yazın ne düşündüğümü de ben de öğreneyim.

Ne olduğunu hatırlamayı istemeyi; polat alemdar olmayı istemekle bağdaştırmanız da ayrıca takdire şayan.

Ne diyim, pek ufku geniş bir arkadaşsınız, umarım sizden feyz alabilirim.

Yok hayır, 2.cümlem kesinliklke size değildi...

Ama 1.si evet, ve evet biraz kişiselleştirmeye yönelik olmuş. Haklısınız, kusura bakmayın, cidden:cat:

Mehter marşından etkilenmektir.
İstiklal marşında duygulu bir gurur la kaplanmaktır.
İstiklal marışını şiir olarak okuyamamaktır :) yada okurken zorlanmaktır.

Bu Yukarıdaki arkadaşlara : Karşılıklı anlayışta sınır tanımamaktır :)

Arkadaşlar:)

Şu aralar sanırım Türkiyede yaşar olmak demek Herhangi Bir Diziyi Seyretme Mecburiyetinde Olmak Demek:silent::silent: Bu nedir yavv, millet birbirini seyrettiği diziler ile yorumlamaya başladı:silent: Bana Dizini Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim:p:silent:

Bir zamanlar meşhur bir belediyemizin başkanlığını yıllarca yapmış ve sonra İsvçreye yerleşmiş bir psikiatr abimize İsviçre de sormuşlar: Türkiye' ye buradan bakınca ne görüyorsunuz. Cevap vermiş: Kocaman bir tımarhane!

Neden diye sorduklarında ise ''Dünya'da Her Canlı Örgütlü bir Düzen içerisinde Yaşar, Türkiyem Hariç'' demiş.

''Evlere kapanın, dizileri seyredin, olmamış hayatlara öykünürken kendi yaşamınızı tüketin, daha doğrusu ne varsa hemen tüketin ki yeni tüketileceklere yer açılsın...'' diye emretmiş sanki birileri:pale:

Dünya üzerinde en çok kendi milletini kötüleyen millet olmaktır.
El insaf.

Başka bir pencereden benim de yüzde yüz katılarak, kim olduğumu unutmamak için belli aralıklarla izlediğim bir küçük video;

Türk olmak.:
http://www.youtube.com/watch?v=va1FvqM6CC8

NOT: Kim olduuğnu unutmamak için bunu izlemeye mi ihtiyacın var diye düşünenler olabilir. Videoyu izleyin ve unuttuğunuz ne kadar çok şey var bir hatırlayın. Ondan sonra görüşelim.

Başlığı görünce sinirlerim bozuldu,çünki içinde yazılanları azçok tahmin edebiliyorum.Ama ne hikmettirki kendimi içeriğine bakmaktan alamadım,aklımdada bu video vardı eğerki linkini göremeseydim ben atıcaktım linki....kiiii gerek kalmamış şükür yaradana bir kişi çıkmış.

Kendi perspektüfümden bakınca başlık sanki bir yunan formuna açılmış gibi bir kanıya vardım...

Meğer Türk'lüğünden nede çok utanan varmış:silent:

Başlığı görünce sinirlerim bozuldu,çünki içinde yazılanları azçok tahmin edebiliyorum.Ama ne hikmettirki kendimi içeriğine bakmaktan alamadım,aklımdada bu video vardı eğerki linkini göremeseydim ben atıcaktım linki....kiiii gerek kalmamış şükür yaradana bir kişi çıkmış.

Kendi perspektüfümden bakınca başlık sanki bir yunan formuna açılmış gibi bir kanıya vardım...

Meğer Türk'lüğünden nede çok utanan varmış:silent:

Arkadaş:)

Video gerçekten sadece hamaset imiş ben de içinde birşey var sandım. Türk olmak örneğin İsveç' te: saygıdeğer, sözüne güvenilir, ''kalite'' vs olmak demektir! Canlı şahidi olduğumdan söylemekteyim. 12 Eylül darbesinden sonra bu ülkede barınamayan ne kadar aklı başında adam var ise oralara gitmiş ve İsveçliler de hepimizi öyle tanımışlar. Bu sadece bir örnek...

Bu başlıkta işlenen aslında toplumumuzda günlük alışkanlılarımız, bazı tuhaf sayılabilecek yönlerimiz (ki dünyanın her milletinde bizden fazladır...) esprili bir bakış açısı ile yansıtılmaya çalışılmış. Yoksa bir millet-ırk-kavim olarak bir küçümseme alan değil kanımca:) Mesela Fransa da Türk Gibi Sigara İçmek derler:) Yalan mı, bence değil, kendimden biliyorum ve bir aşağılama olarak algılamıyorum:mrgreen:

Her ne ise, ben yine de bu başlığın kendimizile eğlenebilmenin bir aracı olduğunu düşünüyorum, aşağılamanın değil.

Sevgiler:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar