Zealsun ZS 150-19 Hakkında yardım

Merhaba iyi akşamlar ZealsunZS 150-19 marka/model chopper almayı düşünüyorum, bir kişiyle yarın görüşeceğim, fiyat aralığı nedir? ve bu modelde nelerine dikkat etmem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sorunsuz sayılabilecek bir motor. Genel olarak çinlilerde olduğu gibi her gün bir tarafı bozulmaz. 1 yıl kullandım hiç yolda kalmadım -ki sattığım kişi arkadaşım ve kullanmaya devam ediyor halen bir sorunu yok. Bu motorun tek sorunu şu olur. Distribütörü olmadığı için sadece grenajlarını bulmakta sorun yaşayabilirsin. Diğer parçalar bütün motorların neredeyse aynı olduğu için bulunmaması imkansız. Grenaj dediğim de zaten 4 parça kapak var. Onları da bulabilirsin ama pek kolay olmaz. Ama şimdiye kadar hiç parça ihtiyacı duymadım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motoru al 3-5 km gez ondan sonra kararını ver... chına diye küçümseme sakın gayet iyidirler.bende xgjao 200-8 kullanmaktayım memnunum çok şükür şimdilik :()

Ne kadara alsam uygun olur peki temiz bir motoru

İnternette ayni markanın ve ayni segmentte 150 cc cruiser motorların km ve yıl baz alarak satış fiyatlarına bak ,alacağın motoru göz kararı ile mümkünse usta veya deneyimli biriyle incele,kullan ya da kullandır o tür motorlara servis veren bir yerde gerekirse ihtiyaç ve bakım tespiti yaptır.
Ortalama 2000 en üst ki hasarsız kazasız ,passız,sinyali ,aynası orijinal yani alınmış bir köşede kalmış kullanılmamış veya küçük bir kaza sonrası ,hevesin kaçması beklentiyi karşılamaması vs(öyle bir motoru 3000km lerde bir arkadaşa almıştık garajda saklanmıştı)
ama muhtemelen km si çok zorlanmış paslanmış orijinalleri bulunamadığından sağdan soldan derleme parça eklenmiş masraf çıkaracak olanlarına 1000 tl yi geçme :p
arasına artık sen karar ver ee malum motorcu olarak kolay gelsin ,internette tüm ZS parçaları bulunur diye bir ilan vardı gerekirese iletirim :cat:
Ancak tüm parçaları diğer Çinlere oranla kendine özgü şasırtıcı sağlamlıkta ve özellikte hakiki Çİn esprisine anlam kazandırmakta keşke sağlam bir distrübitörde olsaydı :(

Son düzenleme:
Abim aldı 2006 model 1.750'ye arkadaşların da dediği gibi çinli deyip geçme.Çok sağlam bir çinli taş gibi motor, abimin o motoru vurmadığı bozuk yol etmediği eziyet kalmadı ama bozulmak nedir bilmiyor..2006 olmasına rağmen sahibi çok iyi bakmış motora.Temiz bulduysan al hiç kaçırma derim..Rampalarda uçmasını bekleme,düzlüklerde iyi gidiyo yokuş aşağı kamyon gibi sal gitsin :)

Sahibi garajda tutuyordu aracı,gidip baktım gerçekten yaklaşık 3-4 aydır yatıyordu üzerindeki tozlar dışında ve zor çalışması dışında hiçbir sorunu yok,Yağmurlu havada motosiklet yıkandı ve pırıl pırıl oldu.Şimdi tek sorun motosikletin zor ısınması ve kolay kolay çalışmaması onuda en kısa zamanda bi motosikletçiye götürüp ufak tefek ayarlarını yaptırıcam..

Birde bu model yağ soğutmalı bu öndeki radyatör gibi şeyin yağını değiştirmek falan gerekiyor mu ?

Sahibi garajda tutuyordu aracı,gidip baktım gerçekten yaklaşık 3-4 aydır yatıyordu üzerindeki tozlar dışında ve zor çalışması dışında hiçbir sorunu yok,Yağmurlu havada motosiklet yıkandı ve pırıl pırıl oldu.Şimdi tek sorun motosikletin zor ısınması ve kolay kolay çalışmaması onuda en kısa zamanda bi motosikletçiye götürüp ufak tefek ayarlarını yaptırıcam..

Birde bu model yağ soğutmalı bu öndeki radyatör gibi şeyin yağını değiştirmek falan gerekiyor mu ?

Yağ soğutma motora 2 bakır boru ile bağlıdır ve motorun çalışması esnasında yağın soğumasını sağlayarak sıcak havalar da ve uzun mesafelerde motorun şişmesini engeller(tecrübe ile sabittir) yani motorun içindeki yağı değiştirince tümüyle değiştirmiş olursun başka işleme gerek yok

Buji ,gerekirse akü filan rahattatır:)

http://www.motosiklet.net/forum/mot...r-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-2.html

şu topikte 247 sayfada ZS 150-19 şle bğtğn soruları ve cevapları bulursun :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar