Merhaba. Yamaha YBR 125 motosikletime telefonumu şarj etmek için ve navigasyon alırsam şarj edebilmek için çakmaklık monte ettim ancak aküden kablo çekerek çalıştıramadım... elektrik tesisatı konusunda yardımcı olursanız ve çalıştırmayı becerebilirsem işlemi bitirince buraya fotoğraflarını da koyacağım :rendeer:
not:araya sigorta da bağlamak istiyorum

görüş ve önerilerinizi bekliyorum :wiinkk:
Hocam öncelikli olarak elektronik bilgin yoksa bulaşma derim.
Varsa çakmaklık için en ideal yer sele altıdır, ya da çanta içi.
Bağlantı için ise direkt aküden almak mantıklı değil. Daha evla olanı kontak açıkken elektrik verecek şekilde ayarlamaktır. Onun için ise kontaktan bir kablo çekip onun ile röleyi(Oto rölesi olacak, ucuzlardan(elektronikçilerde satılanlardan) değil.) sürmek ve röleden aküye, oradan çakmaklığa bağlantı atmak en iyi seçenek olup, biraz tuzludur.
Ucuz yöntem ise kontaktan direk bağlantı yapmaktır ama o zamanda dikkatli olmakta fayda var, ana sigorta atabilir ya da daha kötüsü tesisat yanabilir; eğerki güçlü bir şey çakmak soketine takılırsa. (Hiçbir şey de olmayabilir

)
Sigorta ise artı uca bağlanacak(artık hangi tip bağlantı yapacaksan) bence 2 A yeterlidir. Yani en fazla 24 wattlık şey takacaksın yoksa sigorta atar

Ama aküne güveniyorsan ve röle de kullandıysan 10 A lik sigorta bile takabilirsin ama tavsiye etmem. Çekebileceğin güç 120 watt., formül P=V*I
Dediğim gibi biliyorsan, çok ihtiyacın varsa yap.
Bu ara dikkat et akün bitmesin.