arkadaşlar bence konuyu uzatmaya gerek yok. sbk01'in söylediği modu yurtdışında yapan bir çok kişi var. big bore kit denilen 166cc'lik kit ile %25 - %30 arası ekstra güç elde edildiği yazılıyor yabancı forumlarda. buna ek olarak hava filtresi, egzos ile birlikte ecu modifiyesinden bahsediliyor. 30bg olmasın 25 olsun ne farkeder? bu cbr125 için gerçektende inanılması zor bir motor gücü ama yapılabiliyor.
Adana'da motosiklete meraklı bir çok insan var. en son mt buluşmasında gelen motorların 9 tanesi hayabusa idi. aranızda kaç kişi 3 tane hayabusa'yı caddelerde bir arada görmüştür?demek istediğim motora meraklı bir memlekette haliyle bu işe düşkün insanların yapabileceği şeyler vardır mutlaka.
ben dyno testini merak ettiğim için sordum, çünki cbr125'i satma nedenim 100km'den sonraki hızlanmasının çok ağır olmasıydı. imkanım olsa benzer modifiyeleri sattığım motorda yapabilmeyi çok isterdim, bununla ilgili bir konu başlığıda açmıştım çünki çok sevmiştim keratayı![]()
anlayış için teşekkürler dedıgım gıbı ımkan olduktan sonra motorsıklette yapılamıcak sey yoktur soyle dusunun mondıalın bır uag dıye 125 cc lık bir modelı var ona bır cok genc arkadasımın modıfıye yaptıgını gordum aslında benım kendı gorusum o motora modıfıye yapılması saglıklı degıl cunku on duzen jantlar ve şase cok zayıf kı bıde bınen arkadaşlarımızın cogu bılıncsız olarakustundekı orjınal lastıgınden bıle daha ucuz ve ınce bır lastık takyor ve cok ıyı modıfıye yapılmıs olanlarını gordum hanı ben 155 km ye cıkanını gozumle gordum.ama sımdı onun yedek parcası sudan ucuz bır sılındır pıston takımı 70 tl falan cbr nın bore up kıtı cok pahalı kı adam sıfır motor alyor 6 bınlıra oduyor plaka falan fıln neyse cbr 125 sahıp olyor dıger yandan adam mondıal alyor 1500 tl ve kazıkyıyerek modıfıye yaptıryor. kazık yemesıne ragmen 500 tl ye ısı bıtıryor yanı 2 mılyara mal olmus olyor adam bu motorla gelyor cbr 125 ın yanından gulerek gecyor.ben aslında cbr 125 lerın yerıne cbr 150 lerın tr ye gwlmwsını ısterım kı aralarında fazla bır fıyat yok zaten onun ıcın gelmıyor o gelmıs olsa kucuk bır fıyat farkı odıyerek cbr 125 alacagına onun yanı cbr 150 yı alacaksın ve bu sekıldede yolda gıderken yanından senın odemıs oldugun paranın 3½1 inin karsılagında alına bır motor yanından gecıp senın pıskolojını bozamaz tabı kı hız hersey yada hız ıyı bırsey demıyoruz motorun saglamlık kalıte ozellıkle vıraja gırışde cok onemlı bunlar hızdan once eglır ama bunların olması bazen ınsanlara yetmıyor.bu arada dyno ya motor baglamak makınanın yataklarına zarar verebılyor başımıza geldi bilginiz olsun bu amerikalılarında bır cok kez başına gelmiş tr dekı daynoya motor baglamayı bız onermıyoruz bazen kendımız de yapyoruz ama kımseye onermıyoruz
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:59 ----------
Türkiyede nerde bulcaz kı bu modıfıye parcalarını?Bulsakta cok pahalıdır.
ebaydan bakın arkadaşlar bazı şeyleri araştırın kucuk malzeme olursa gumruge takılmaz cbr 125 in enjeksıyonlu modelleri için ıcın yenı nesıl mod parcalar var hemde ucuz