Can alan bariyerler artık öldürmeyecek

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Güvenlik için takılmasına rağmen, ölümlü kazalara yol açan bariyerler AB standardına kavuşturuluyor. Bir yılı aşkın süredir yürütülen çalışmaların tamamlanması ile birlikte Türkiye genelindeki tüm çelik bariyer ve korkuluklar değiştirilecek.

Projede yer alan Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Mustafa Ilıcalı, hatalı bariyer kullanımından kaynaklanan ölümleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını belirterek, "Bağlantı mesafesi ve kullanılan vidalar da önemli. Avrupa ülkelerinde çelik, beton ve özel plastikten yapılan bariyerler kullanılıyor. Bu malzemeler, çarpan araçların hızının azalmasını sağlıyor. Bizdeki bariyerler bırakın kamyonu, otobüsü, küçük bir otomobili tutamıyor. Aksine içine girip, ölümlere neden oluyor. Yeni standartlarla bunun önüne geçmek mümkün olacak" dedi.

[flv]http://video.l3.fbcdn.net/cfs-l3-snc4/70153/262/462098388508_53255.mp4[/flv]

Ekli dosyalar

• bariyer-motorcu.jpg
    bariyer-motorcu.jpg
    23.5 KB · Görüntüleme: 20,366
Son düzenleme:
Sizlere Bir Haberim Var :)

Arkadaşlar Bu Gün Sabah Haberleri İzliyordum Söz Konusu Bariyerlerden Bahsediliyordu Dinlediğim Kadarıyla Artık O Eski Çelik Bariyerler Kaldırıp Yerine Avrupa Standarlarına Uygun Ve Karayollarında Her Türlü Motorlu Araç İçin GÜVENİLİR Bariyerler Geliyormuş Ve Çalışmaların 2010 Yılı Sonunda Başlanıcanı Söylüyorlardı.

Haberin Resminide Çektim.
1888.jpg

İnşallah öyle olur.Yoksa giyotin bariyerler daha çok canlar yakacak...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Oh ya sonunda düzgün yollara kavuşuyoruz.

Bizdeki bariyerler bırakın kamyonu, otobüsü, küçük bir otomobili tutamıyor.

Yazıklar olsun böyle açıklamaya.Herşey otomobiller , kamyonlar , otobüsler için değil mi ? Motosiklet terimini söylemeye ağzınmı varmadı be adam ?

Neyse en azından o araçlar sayesinde motosikletlilerde korunmuş olacak. :pr:

Yazıklar olsun böyle açıklamaya.Herşey otomobiller , kamyonlar , otobüsler için değil mi ? Motosiklet terimini söylemeye ağzınmı varmadı be adam ?

Neyse en azından o araçlar sayesinde motosikletlilerde korunmuş olacak. :pr:

hocam o bariyerler motosikletleri tutabiliyor ama güvenli bir tutuş değil. sözü söyleyen kişi bariyerlerin kalitesizliğini güvensizliğini anlatmak istiyor muhtemelen. kızılaak birşey yok. :cat:

evet en azından artık kolayca kolumuz, bacağımız hatta başımız kopmayacak bu hayata geçerse.

Geç kaldılar bile...

Not: Ben hala yapabileceklerine inanmıyorum...

Bu kadar ölüme gerek var mıydı bunun için..
Bariyerlerde hayatını kaybeden arkadaşlarımızın mekanı cennet olsun.

mükemmel bi haber =) umarım 20 yılda tamamlanan bi proje olmaz.bu bariyerler yüzünden aramızdanda arkadaşlarımız hayatlarını kaybetti =(

Bariyerler ab stndartın da da o bariyerleri monte edecek elemanlar :silent: birde inşallah bariyer bizi kurtarırken bağlantı yerleri öldürmez.
Hadi hayırlı olsun

Çok güzel haber. İnşallah bir an önce proje bitirilir ve bu korkunç ölümler son bulur :pale:

Çok sevindim..

Bir yandan da içim acımadı değil,

Demek ki olabiliyormuş,
Demek ki ölmeyebilirmiş onca arkadaş bu sı.tığımın bariyerleri yüzünden..

Geç kalınmış olsada güzel bir karar.
Umarım kısa zamanda hayata geçer.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar