Motordaki titreşimi tam olarak çözmenin tek yolu krank üzerindeki balanser dir. Çin motorlarının titreşim problemi o motorlarda bu sistemin olmaması ana sebep başta olmak üzere motor kısmının şasi üzerindeki açısı ve şasi motor uyumsuzluğudur...
Windy s lerde balanser yok ama MC de bizzat gördüm var.. ikisini de denedim; MC de titreşim yok, windy de diğer çinliler göre daha az ama titreşim olayı çözülmemiş, rahatlık ve kullanım olarak MC daha bi zevkli geldi bana...Benim motorum italyan, japon muş çin miş atışmalarına hiç girmem. Mondial ve Kanuni; ikisi de Çin menşeili firma, Türk malı diyen yalanın en büyüğünü söyler...
Bana göre motorda en önemli şey verdiğin paranın karşılığı kadar kalite var mı? servis veya parça sorunu var mı? marka ile ilgili sorununu çözebilecek muhatap bulabiliyor musun?
Belli bir kaliteyi yakaladığını düşündüğümüz tüm markaların üretimi dışarıdadır (benim motorum dahil) ve genelde bu markaları getiren distribütörler ne kadar güçlü ise sen de o kadar satış sonrasında sıkıntı çekmezsin... ve maalesef İtalyan markaları başta olmak üzere genelde bu markaların distribütörleri zamanında motosiklet bayisi olan küçük firmalardır (Bazı Japonlar hariç)... yedek parça olarak ne kadar stok bulundurabilecekleri aşikar... motorumun değişmesi gereken bir parça yüzünden haftalardır serviste yattığını (italya dan gelmesi gereken parça) ve yine kymco sahibi olan bir arkadaşımın aynı sebepten dolayı motorunu haftalardır kullanamadığını (taiwan dan gelmesi gereken parça), Honda today kullanan bir arkadaşımın parçanın japonyadan gelmesini beklediği için işlerinin aksadığını ve bu sorunu bir daha yaşamamak için gidip mondial 50 hc aldığını göz önünde bulundurursak; kolay kolay arıza yapmayan fakat arıza yaptığında seni aldığına pişman eden kaliteli dediğimiz pahalı motorlar bir tarafta, her yerde servis ve parça bulabileceğin ucuz motorlar diğer tarafta.... Bir ton para verip te haftalardır kullanamadığım ve distribütör olarak ciddi bir muhatab bulamadığım motorumun bana verdiği sıkıntılar için yazdım tüm bunları..
Şu sıralar ben de motorumu değiştireceğim ve ince eleyip sık dokuyarak kafamdaki tüm alternatifleri bizzat deneyerek karar vermek istiyorum ve galiba ben gidip 150 MC alacağım....