1000 Yılın en soğuk kışı geliyor

Polonyalı bilim adamlarının tahminlerine göre Avrupa bu yıl son 1000 yıllık tarihinin en soğuk kışını yaşayacak, nedeni ise Gulf Stream’in ivme kaybetmesi.... Türkiye’nin kuzey bölgelerinde de kışın daha sert geçmesi bekleniyor...

Fobos Meteoroloji Merkezi’nden iklimbilimci Vadim Zavodchenkov, Avrupa’da bu yıl yaşanacak sert kışın etkileri hakkında daha net sonuçları Kasım ayında alacaklarını bildirirken, tahminlerin yüzde 70 oranında gerçekleşeceğini söyledi.
Sert kış mevsiminden en fazla evsizlerin etkilenmesi beklendiği için Rusya ve Polonya, donarak ölmelere ve mal kaybına karşı şimdiden önlemler almaya başladı.

Buzul çağı yaşanacak
Gulf Stream sıcak su akıntısı tamamen durduğunda, Avrupa’da yeni bir buzul çağının başlaması bekleniyor. Son 12 yılda Gulf Stream’in debisinde yüzde 30 düşüş yaşandı.
Gulf Stream, Meksika Körfezi’nde doğup İngiltere’nin kuzeyine doğru seyreden bir sıcak su akıntısı. Avrupa’ya en büyük katkısı ise Sibirya ile aynı denklemde olan Kuzey Avrupa ülkelerinde iklimi yumuşatarak bu bölgeleri daha yaşanabilir hale getirmesi. Ancak Oxford Üniversitesi’nin ve Oregon Üniversitesi’nin yaptığı araştırmalarda tatlı su kaynağı olan buzulların küresel ısınma sebebiyle hızla erimesinin, okyanustaki tuz oranının düşmesine sebep olduğu tespit edildi.
Okyanustaki akıntıların sudaki tuz yoğunluğuna bağlı olarak meydana gelmesi sebebiyle, sudaki tuz yoğunluğu düştüğünde akıntılar yavaşlayarak durma noktasına gelebiliyor.
Bir yandan Avrupa, “ısıtıcısı” olan 30 milyon metre küp debiye sahip Gulf Stream’i kaybederken, diğer yandan sıcak su akıntısının durmasıyla balıkların besin kaynağı olan planktonların tükeneceği tahmin ediliyor. Bu da beslenme zincirinin ilk halkalarından birinin yok olması anlamına geliyor.
fft16_mf860096.Jpeg

TÜRKİYE’NİN KUZEYİ DONACAK

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, NASA’dan gelen verilere göre, Türkiye’nin kuzey bölgelerinde kışın geçen yıla oranla daha sert geçeceğini ve kar yağışının daha sık görüleceğini söyledi.

Şen, Trakya, Marmara, Batı, Orta ve Doğu Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzey kısımlarının, geçtiğimiz yıla oranla kış sıcaklıkları normallerinin altında seyredeceğini belirterek, “Bu nedenle kış, bu bölgelerde daha sert olacak” dedi. Türkiye’nin Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerinin ise kış normallerinin üzerinde olacağını kaydeden Şen, “Diğer bölgeler kış normallerinde seyredecek. Ancak yurdun genelindeki yağışlar, bu kış geçen yıla oranla daha az olacak gibi gözüküyor. Kalıcı kar yağışı kuzeyde daha sık görülecek. Ocak ayından Şubat ayının 15’ine kadar kar yağışı görülebilecek. Bu veriler NASA’dan bize gelen özel verilerdir” diye konuştu.

http://www.milliyet.com.tr/1000-yilin-en-soguk-kisi/yasam/haberdetay/06.10.2010/1297799/default.htm

ben doğdum doğalı hep en sert kış geliyor denip duruyor gelsin bakalım..

Havaların şimdiden bu kadar soğuk olması insanı endişelendirmiyor değil. Bu aylarda bu kadar soğuk olmazdı.

Polonyalı bilim adamların bu teorisine Ruslar karşı çıkıyorlar. Bizim bilim adamları ise ırın kırın vaziyetlerinde. Şöyle olursa bu sonuç olur, böyle olursa şu olur ayaklarındalar. Hulen hiç mi çalışma yapmaz, okumaz yazmazsınız? Sizin vereceğiniz bilgilere kaldıysak vay halimize. Biz durumu yaşayarak göreceğiz sanırım. Bakalım bu kış nasıl olacak?

Havaların şimdiden bu kadar soğuk olması insanı endişelendirmiyor değil. Bu aylarda bu kadar soğuk olmazdı.

Polonyalı bilim adamların bu teorisine Ruslar karşı çıkıyorlar. Bizim bilim adamları ise ırın kırın vaziyetlerinde. Şöyle olursa bu sonuç olur, böyle olursa şu olur ayaklarındalar. Hulen hiç mi çalışma yapmaz, okumaz yazmazsınız? Sizin vereceğiniz bilgilere kaldıysak vay halimize. Biz durumu yaşayarak göreceğiz sanırım. Bakalım bu kış nasıl olacak?

ayvaları sayıyorlar abi bizimkiler ,1,000,000,000 dan fazla ayva varsa evet sert kış yok eğer 1,000,000,000 den az ise normal bir kış geçecekmiş...

Bende soğuk havayı hiç sevmem.
Kan kıtlığı yaşıyorum sanırım. :p
Brrrrrr şimdiden üşümeye başladım.

Her sene en sert kış geliyor ve o kışın sonunda en sıcak yaz geliyor asfaltta yumurta pişirme çatılardan sarkan buzul görüntüleri ah canımmm türkiyem.
ne gelirse yaradandan sonuçta.

geleceği varsa göreceği de var
şimdiden rusyadan irandan yakıtları depolamaya başlamak lazım
sonra kışın ortasında haberlere malzeme oluyoruz
yok vanayı kıstı yok zam yaptı
bizim apartmanın kolerifer boruları bozulmuş onların değişimini bekliyoruz
bakalım

1000 yılın en soğuk kışı. Vay bee... Star yetmedi süperstar olmadı megastar gibi hikaye... 1000 yılın en soğuk kışı öyle aniden geliverecek öyle mi? Komik. Bir başka komiklik Uçak ve Uzay fakültesi Meteoroloji bölümü öğretim üyesi önce konuyu bir patronuna izah etsin bence. Çünkü patronu yani bölüm başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'da şöyle diyor.

"Kadıoğlu, Avrupa'da bin yılın en sert kışı haberleri hakkında, "Bilmiyorum nereden çıkardılar. İklim tahmini merkezlerine bakıldığında, İngiltere'dekiler de buna dahil, normal bir kış geçeceğini görülüyor. Uyarılara bakıyorum, sertlikle ilgili bir şey ok. Olsa zaten, Batı Avrupa ülkelerinden uyarılar, raporlar gelir. Polonyalılar Ruslara vermiş onlar da bize... Tek bir kaynaktan çıkmış bir şey" şeklinde konuştu. "

Kısacası gene medyanın artık "küçük" şeylerle dikkat çekemiyoruz bize "mega" şeyler lazım düşüncesinin ürünü... Geçiniz...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1000 yılın en soğuk kışı. Vay bee... Star yetmedi süperstar olmadı megastar gibi hikaye... 1000 yılın en soğuk kışı öyle aniden geliverecek öyle mi? Komik. Bir başka komiklik Uçak ve Uzay fakültesi Meteoroloji bölümü öğretim üyesi önce konuyu bir patronuna izah etsin bence. Çünkü patronu yani bölüm başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'da şöyle diyor.

"Kadıoğlu, Avrupa'da bin yılın en sert kışı haberleri hakkında, "Bilmiyorum nereden çıkardılar. İklim tahmini merkezlerine bakıldığında, İngiltere'dekiler de buna dahil, normal bir kış geçeceğini görülüyor. Uyarılara bakıyorum, sertlikle ilgili bir şey ok. Olsa zaten, Batı Avrupa ülkelerinden uyarılar, raporlar gelir. Polonyalılar Ruslara vermiş onlar da bize... Tek bir kaynaktan çıkmış bir şey" şeklinde konuştu. "

Kısacası gene medyanın artık "küçük" şeylerle dikkat çekemiyoruz bize "mega" şeyler lazım düşüncesinin ürünü... Geçiniz...

popstar tarkan yetmedi dikkat çekmeye diyorsun, soğuklarmı çekecek.:queen::queen:

2004 yılında gene bu bilim adamları2009 yılında suzuluktan savaş çıkıcak diye 5 sene öncesinn yaygarasını yapmışlardı,neoldu peki? hani susuz kalıcaktık.Tam tersi oldu,öyle bir su geldiki ne ev,ne araba,nede insan sağ bıraktı seller birbirine karıştı.

Geçtiğimiz hazirandaki yağışlarıda saymıyorum.

Allahın işine karışılmaz bilim,filim,milim bir yere kadar:wiinkk:

Allah bilir soğuda sıcağıda getiren ilahtır.... geleceği ilah bilir siyasetçiler gibi yorum yapmamak lazım............

2004 yılında gene bu bilim adamları2009 yılında suzuluktan savaş çıkıcak diye 5 sene öncesinn yaygarasını yapmışlardı,neoldu peki? hani susuz kalıcaktık.Tam tersi oldu,öyle bir su geldiki ne ev,ne araba,nede insan sağ bıraktı seller birbirine karıştı.

Allah bilir soğuda sıcağıda getiren ilahtır.... geleceği ilah bilir siyasetçiler gibi yorum yapmamak lazım............

Yani sizde konuyu buraya getirdiniz ya helal olsun. İyi o zaman bırakalım herşeyi. Meteoroloji diye bir bilimi yok sayalım. Bilim, ilim, filim, milim falan fıstık...

İlim Çin'de dahi olsa gidip alınız lafı ne ki... ya Bana bir harf öğretinin kırk yıl kölesi olma. İlk emir "Oku"...

Sapla samanı karıştırmamak lazım. Medyanın sansasyon uğruna, rating uğruna yaptığı her habere, yazdığı her şeye inanmamak, sorgulamak lazım demek dururken. Biz toptan bir şeyleri red edelim öyle mi?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Abartı,,kabartı,,sadece 1 derce sıcaklığın düşebileceği söyleniyor..Yani --18 ise --- 19 derece olacak..

Son 1000 yılın ışının gelip gelmediğini anlayabilmek ve bu yargıya varabilmek için evvelki 1000 yıllarında istatistiğini tutmak gerek ki böyle bir durum söz konusu değil..Doayısıyla her zamanki gibi kışlık giyim eşyası ve ilaç satışlarını hortlatmak için düzenlenmiş bir safsata diyor ve halkımızı itidale çağırıyoruz :)

Özalın ölümü fazla ilgi çekmeyince medyaya malzeme lazım 1000 değil 10.000 yetmez 100.000 yılın soğuğu gelse ne yazar gelse bile bizim insanımız işini bilir. :cherry:

Mersin İl Temsilcisi

akıllı adamsın veselam :wiinkk:

Yani sizde konuyu buraya getirdiniz ya helal olsun. İyi o zaman bırakalım herşeyi. Meteoroloji diye bir bilimi yok sayalım. Bilim, ilim, filim, milim falan fıstık...

İlim Çin'de dahi olsa gidip alınız lafı ne ki... ya Bana bir harf öğretinin kırk yıl kölesi olma. İlk emir "Oku"...

Sapla samanı karıştırmamak lazım. Medyanın sansasyon uğruna, rating uğruna yaptığı her habere, yazdığı her şeye inanmamak, sorgulamak lazım demek dururken. Biz toptan bir şeyleri red edelim öyle mi?

Yok arkadaşım konuyu sen oraya getirdin:wiinkk:

Bende devletmeteoroloji.com sitesine bakıp pazar günü havanasıl olucak diye bakanlardanım:rendeer:meraketme...

Yüz yıllardan beri 2*2:4 eder,ama bir sabah kaktığımızda tüm insanoğlu 2*2:8 eder diyebilir.Buda Allahın kudretiyle olur,ben buna inanıyorum.

Yani senin demene göre benim düşüncem ''Yaaa bırakın kardeşim 2*2:4 ederi Allah isterse 8de yapar 9 da diyip ömrümün sonuna kadar çarpma işlemi yapmıcak kadar ahmak değilim...

Allah neyi sever biliyormusun;Hangi iş olursa olsun %100 emin olduğun bir işi bile sonuca bağlarken,evet bu iş sonunda böyle olucak diyiceksin,en sonunda ise ''DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR'' işte Allah bunu seviyor.

Yoksa 2004 yılında felaket tellallığı yaparsan 2009 için,ben bilim adamıyım görünen köye klavuzmu gerekir tiribine girersen ''KÖYÜNÜDE,KILAVUZUNUDA SEL GÖTÜRÜR'':rendeer:

hayırlısı bakalım kışı ve soğuk havayı çok seven biri olarak ben çok mutluyum :) ama kışın motorla gezecek adam bulmak zor ne yazıkki sadece bu sebepten çok soğuk olması işime gelmiyor :) arkadaşlarım genelde tatlı su motorcularıdır yağışlı ve soğuk havada motorları çıkarmazlar neyazıkki..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar