Milletvekilleri trafikte 'dokunulmaz'

Kırmızı ışık ihlali yapan CHP Milletvekili Kemal Anadol'a kesilen ceza, mahkemece 'dokunulmazlık' gerekçesiyle iptal edilince vekiller için yeni düzenleme yapıldı.
Hata yapan vekillere artık ceza kesilmeyecek, 'suç tutanağı' hazırlanacak.
Trafik ekiplerini 13 maddelik genelgeyle uyaran Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, "Milletvekili ve yargı mensuplarına ceza kesmeyin" talimatı verdi.
Trafik kurallarını ihlal eden milletvekilleri ve yargı mensupları hakkında 'suç tutanağı' düzenlenmesi istendi.
Tutanaklar, vekiller için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, hakim ve savcılar için ise görev yaptıkları adliyeye gönderilecek.
Peki vekiller bu uygulamayı nasıl karşıladı.
İktidarla muhalefet dokunulmazlığın kürsü ile sınırlı kalmasını istese de uygulamaya karşı da çıkmadı.

kaynak:http://www.tgrthaber.com/news_view.aspx?guid=52608f36-62b8-4eef-8b82-e7aa7c7619b3

haberlerde izlediğim kadarıyla bu konuya dahil 12000 araç olduğu söylendi.şimdi bu dokunulmaz kişiler,kırmızıda geçti ve geldi benim yada bir yakınımın yaralamasına allah korusun ölmesine sebeb oldu.ne olacak:silent:

ayrıca bu kişilere ceza kesen polis memurlarının cezayı kendi ceplerinden ödeyeceği belirtilmiş,memur nerden bilecek hakimmi savcımı.

diyeceksinizki ön camlarında adalet personeli olduğunu belirten amblem var,ama o amblemleri araçlarını satarken sökmüyorlar ve aracı alan sade vatandaş bunun nimetlerinden fazlasıyla yararlanarak 12000 olan araç sayısını dahada arttırmaktadır.

konuyu siyasi tartışmaya çekmeyelim.

bu ne biçim bir uygulama:farao::pr: öyle saçma şeyler duyar olduk ki.. bu tür şeyler siyasetten nefret etmemin ne kadar normal bişey olduğunu gösteriyor... al birini vur ötekine hepsi aynı işlerine gelince hepsi sus pus olmuş...

başbakan nasılki biryerden biryere gidiyorken yollar kesiliyor, kırmızıda geçiliyor vs, eğer buna benzer bir durum varsa ceza kesilmesi saçma olur tabi. ama keyfine giderkende ceza kesilmicekse saçma sapan birşey olmuş tabi.

kusuruma bakmayın da bu iktidardaki partinin adında ''adalet'' kelimesi mi geçiyordu??
hıımmm.neysee!!!

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sevgili babaçi...Zaten yıllardır öyle...Ceza yazılamıyordu şahıslarına... Milletvekilinin aracına kesilen cezalar meclise gönderiliyordu... Adamlar zaten ödemiyorlar ki.... Sonrasında bir şekilde sünemaltı ediliyordu sanırım...

Olan şimdi polislere olucak.... :pr:

Ankara da ki polislerin allah yardımcıları olsun... Ne de olsa en çok milletvekili trafiği orda.. :p

Sevgili babaçi...Zaten yıllardır öyle...Ceza yazılamıyordu şahıslarına... Milletvekilinin aracına kesilen cezalar meclise gönderiliyordu... Adamlar zaten ödemiyorlar ki.... Sonrasında bir şekilde sünemaltı ediliyordu sanırım...

Olan şimdi polislere olucak.... :pr:

Ankara da ki polislerin allah yardımcıları olsun... Ne de olsa en çok milletvekili trafiği orda.. :p

bundan bir kaç yıl önce o uygulama kalkmıştı diye hatırlıyorum,ceza kesiliyordu

polislerle birlikte diğer insanlarında canı yanacak bak görürsünüz,yıllar önce forumdan bir arkadaşımız kırmızı ışıkta geçen itfaiye aracının çarması sonucu uzun süre komada kalmıştı.

hadi öncelikli araçların siren gibi uyarı ve ikaz cihazları var.kendimizi bu dokunulmazlardan nasıl koruyacağız.

Zaten ceza yazan polisi bi dövmedikleri kalıyo belki onuda yapıyolardır :farao: hata kaza ceza yazan bi polis olursa direk doğuya geziye gönderiyolar:pr:

feysbukta çok dolaşan bir olay, hatta çocukluğumdanda hatırlarım. bir siyasetçinin oğlu, birine arabasıyla çarpıp öldürmüştü. o bile ceza yemedi, bunlarda yemesin yahu.

saçmadan öte bir olay ama burası türkiye ii olmuş (belki insanlarımız anlar bazı şeyleri herşeye ewet)

Şimdi bu tıpkı şuna benziyor...

-Hadi bir oyun oynayalım!

-Nasıl bir oyunbu:silent:

-Şöyle anlatim;oyunu zarlarla oynucaz-

-Eeee

-Dur birdakika anlatıyorum işte.Şimdi zarları atıyoruz,tek gelirse ben kazanıyorum-

-Heee anladım-anladım,çift gelincede ben kazanıcam:)

-Hayır! ''tek gelince ben kazanıcam,çift gelirse sen kaybediceksin''

F54

trafik cezası ne ki adam öldürse serbest kalır :pr:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
feysbukta çok dolaşan bir olay, hatta çocukluğumdanda hatırlarım. bir siyasetçinin oğlu, birine arabasıyla çarpıp öldürmüştü. o bile ceza yemedi, bunlarda yemesin yahu.

Birine kelimesi ile geçistirilen kisi öyle herhangi biri degildi.
Degerli sanatçimiz Sevim Tanürek'ti.
çarpan da herhangi biri degildi.
Sevim Tanürek'i öldürüp kaçan çocugun babasi ona ceza olarak gemicik aldi.
Simdi denizlerde sürüm sürüm sürünüyor...:pr:
Askere de almadilar zaten.
çürük raporu var.

Konuya gelecek olursak, bakalim kaç kisinin basi yanacak bu kararla deyip, susuyorum.::saad::

Birine kelimesi ile geçistirilen kisi öyle herhangi biri degildi.
Degerli sanatçimiz Sevim Tanürek'ti.
çarpan da herhangi biri degildi.
Sevim Tanürek'i öldürüp kaçan çocugun babasi ona ceza olarak gemicik aldi.
Simdi denizlerde sürüm sürüm sürünüyor...:pr:
Askere de almadilar zaten.
çürük raporu var.

Konuya gelecek olursak, bakalim kaç kisinin basi yanacak bu kararla deyip, susuyorum.::saad::

siyasete girmesin denmiş o yüzden öyle yazdım. gerçi kimden bahsettiğim kabak gibi ortada tabi:D

dokunmayin-sabanima.jpg

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu yeni bir uygulama değil ki? zaten böyleydi. bugüne kadar hakimlere, savcılara ceza mı yazıyorlardı? savcı, radara yakalanmasına rağmen, gözümün önünde polislere "oğlum" diye hitap ederek, "beni niye durdurdunuz" diye fırca attı. silahı görünsün ve hava atabilsin diye de, inerken kazağını silah hizasının yukarısına kaydırarak üstelik... onlara ceza yazılamıyormuş zaten. tutanak tutup gönderdiler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar