Türkiye'de başlanıp da bir türlü bitirilemeyen inşaatları düşündüğümde, köprü yapmak yerine körfezin kapanmasını beklemek daha kısa sürebilir. :queen:
:mrgreen: Ahahhaa..Bu iyiydi :cat:
Türkiye'de başlanıp da bir türlü bitirilemeyen inşaatları düşündüğümde, köprü yapmak yerine körfezin kapanmasını beklemek daha kısa sürebilir. :queen:
Başbakanın seçim öncesi büyük bir projem var dediği şey ne olabilir ?
O köprünün tam altından Dünyanın doğrultu atımlı en aktif ikinci fayı olan Kuzey Anadolu Fay hattı geçiyor..(meraklılar için birincisi San Andreas-CALI)
Şöyle açıklamaya çalışayım;
İki kitabı masada yanyana koyduğunuzu düşünün ve ortalarına bu planlanan köprü gibi onları bir arada tutmaya çalışan bir parça bant yapıştırın..
Kitapları elerinizle aksi istikametlere doğru birbirlerine sürttürecek şekilde itekleyin..
Azcık bir ittirmeyle bant anında yırtılıp kopacak, deforme olacaktır..
İşte bu köprü de tam olarak o bant konumunda olacak..
Tamam adamların benden çok daha zeki bilim insanları vardır fizibilite yapan ancak altından direk olarak canlı fay hattı geçen ve her sene ölçülebilir oranlara kayma gösteren iki kara parçasının üzerine sabit bir köprü yapmayı nasıl planlıyorlar acaba?
Teknik açıdan cidden çok merak ettiğim bir konudur bu..
Proje aşamalarında agranti Discovery Channel'da açıklarlar muhtemelen, ancak oradan öğrenirim sanırım![]()
sen de baykuş gibisin ha :cherry:
uçlarına uçan balon takacaklarmış. böylece yere basmıcakmış.v:cherry:
daha da önemlisi bu balonların içinde organik gaz olacakmış :bounce:
köprünün ismi de "organikten uçan balon, selam söyle galon galon" olacakmış ama henüz resmi bir gazetede yayımlanmamış :bounce:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:04 ----------
hayırdır? ülkemizin bayrağını feshedip yerine amerikanya bayrağına 1 yıldız daha ekletip mi kullandıracak :bounce:
bunu yapmayı düşünmesine şaşırmam doğrusu ama buna izin verecek insan varsa bu ülkede işte ona şaşırırım :cat:
Türkiye'nin ikinci büyük şehri izmir değil Ankara'dır. Lütfen doğru bilgi...
Ulaştırma bakanımız ya İzmir'in nerede olduğunu bilmiyor ya da hız sınırları 150 km/s falan oldu. İstanbul - İzmir karadan kuş uçuşu yaklaşık 375 km. Yapılacak yol tahminen 500 km falan olsa 120 km/s hızla 4 saat 10 dk. sürer -ki yol arada 60-70 gibi hız sınırları da olacaktır.
En son ölçülen yılda 2.5 cm batıya doğru hareket var..
10 yılda 25 cm, 40 yılda 1 metre ediyor basit hesapla..
Yani düşün ki Bursa İstanbul'a doğru her yıl 2.5 cm yaklaşıyor..
Betonun bükülmeye karşı mukavemeti düşünülünce bence çok büyük bir rakam..
Kaldı ki deprem anınd bir anda metrelerce kayma söz konusu olacağı aşikar..
Enteresan bir teknoloji düşündükleri kesin, ben de onu merak ediyorum zaten..
tren yolu yapin adam gibi de insanlar rahat rahat seyahet etsin. herşeyi otoyola bağlamak ne kadar saçma. insanları araçlarına bağlamak için herşeyi yapıyorlar bravo.
bildiğim kadarıyla bu köprü projesi çooook uzun süredir var.
fay hattı nedeniyle köprü yapılamayacak olsa bile otobanın gerekli olduğunu düşünüyorum ama tabiki tek başına yeterli değil.
güzel ülkemde aynı tür yatırımları raylı sistemlerde de yapılmasını çok isterdim doğrusu.
Şu arkadaşların mesajlarından alıntılayarak Türkiye'de demiryolu yerine otoyol yapılmasının yanlışlığına parmak basan oldukça(!) iğneleyici bir mesaj yazmıştım. Sansürlenmiş. Yazık...
Sanırım demiryolu yerine otoyol yapılmasına destek çıkıp Türkiye'nin petrole esir edilmesini sağlayıp bağımsızlığına kast edenleri öven bir mesaj yazsaydım asla müdahale edilmeyecekti. Geldiğimiz nokta gerçekten çok acıklıdır...
merak ediyorum bu köprünün rotasını da helikopterden bakıp "aha la buraya yapın " diyerek mi tayin ettiler ?
bunu yaptılar dimi ciddi ciddi. vay anasını yahu. hala inanamıyorum![]()
En gri şehir Ankara' dır. Her gidişimde afaganlar basıyor, gri şehir üstüme üstüme geliyor. Yahya Kemal'in dediği gibi Ankara'nın en çok istanbul'a dönüşünü seviyorum.
Şimdi diyeceksin bu adam neden durup dururken taş attı diyeİkinci büyük şehir denince alerji yaptı , ondan herhalde
![]()
![]()