En önemli sebep motositletlerin aerodinamik yapısının çok daha kötü olması olsa gerek. Karşılaştığımız rüzgar direnci çok fazla.
Saatte 30 kilometreye çıktığımızda harcadığımız yakıtın yarısı rüzgar direnciyle boğuşmaya gidiyormuş.
Resimdeki arkadaş Honda İnnova'nın rüzgar direncini düşürerek benzin sarfiyatını 100 km'de 1,1 litreye indirmiş mesela.
Yani motor 3,7 litrelik minnacık deposuyla 330 kilometre yol gidiyor. Peki adam rüzgar direncini nasıl düşürmüş?
Oturma pozisyonunu alçaltarak ve motoru baştan aşağı karenajla çevreleyerek.
40 kilo ekstra ağırlığa rağmen son sürat 90'dan 110 küsüre çıkmış.
http://ecomodder.com/blog/diy-aero-fairings-honda-125cc-motorcycle-214-mpg/
http://www.wired.com/autopia/2010/01/streamlined-honda-innova/
![]()
![]()
![]()
samet laf aramızda sendede hafiften bi psikopatlık yok değil ha :queen:
arkadaş lada samara ile ybr yi nasıl karşılaştırma fikri aklına doğdu merak etmekteyim![]()
12 tane ybr 125 motoru 1 lada samara ediyor demişsiniz. Ama 12 silindir ve 2 kat yüksek devir çeviren bir lada samara. Eğer lada samara motoru böyle olsaydı emin ol hesapladığın kadar yakardı.(35lt/100km)
has.......binallah
iyide bu hep gidecek değil ya , durduğunda ayaklarını nereden çıkarıyor...
olmamı canım.tabiki de var..samara için de 12*125cc:1500cc etti ya aklıma 1500 cc sadece samara geldi:queen:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:49 ----------
devir farkı aerodinamik etkenler filan tabi ama arkadaşlar arada sizi de bu düşünce almıyormu??? ulan motora bak gazoz kapağı kadar tek bitane pistonuyla adamın ocağına incir ağacı dikmeye çalışıyor demiyormusunuz??
Megane 3 1.5 dci 105bg sehirdisi 4 litre yakiyormus:queen:
ustelik 1280kg, buradan bakinca daha bi dokunakli oluyor sanki motosikletlerin yakiti
dizel ybr yapsinlar:queen:
dostum ybr 125 satıpda ondan sonra söleseydin beyaçok dürüst satıcısın valla şaka bi yana ybr'ler böle yakıyorsa benim 301 az yakıyomuş ozaman bu mantıkla hemde 2 zamanlı 4,5 litre yakıyor 100 km' de iyiymiş valla millet 2,5 litreyle 150 km gittim diyor benimde tepem atıyordu yok memeyi küçült yok dişliyle oyna yok karbüratörle oyna
bu yazından sonra hayatta biyeriyle oynamam makinanın saol dostum
abartmadan yazıyorum sen hesapla bayramın 2. günü esti tekirdağa gaz açtım rüzgar çok fenaydı çoğu zaman 100'ün üstüne çıkamadım hatta önümde giden 2 motosikletli arkadaş vardı (büyük ihtimal bu netten) hep sağ şeritten gittim sola çıkmayı ancak rüzgar kesildiği anlarda yapabildim dönüş ise çok daha felaketti silivriye geldiğimde bir mola verip duman açlığımı giderdim rüzgar şiddetini inanılmaz derece arttırmıştı sonra tekrar yola koyuldum bu sefer 60 70 arasıyla yol alıyordum rüzgar şerit deiştiriyordu motora öle bi rüzgardı işde ve bi ara banket yolundan 30 40 la giden cbf 150 gördüm plakayı hatırlamıyorum ama kullanıcısının cüssesi ve kullanış sitili sanki metehan dedim gerçi kendisiyle hiç tanışmadım neyse istanbula döndüm 2 gün daha gezdim tekir dağa gitmeden depomdaki benzin 20 litreydi yedek depoya geçtiğimde 448 km deydi kadran 480 kmde benzin aldım uzun yol olduğu için biraz az yaktı ama rüzgar bence çok bile yakmasını sağladı engin tecrübenle sana has metodunla 100 km de kaç litre benzin yakmışım![]()
tekir dağa gitmeden depomdaki benzin 20 litreydi yedek depoya geçtiğimde 448 km deydi kadran 480 kmde benzin aldım uzun yol olduğu için biraz az yaktı ama rüzgar bence çok bile yakmasını sağladı engin tecrübenle sana has metodunla 100 km de kaç litre benzin yakmışım![]()
22 litre güzel dostum![]()
hesaplayalım da veriler eksik.bide sonuç ybr ye göre güzel çıkarsa yaktırırsın bana zavallıyı:queen:
aboo vışş aneyyy
veriler niye eksik 20 litre benzin aldım 480 km gittim
480/20=24 km 1 litreyle giitiğim mesafe
4*24=96 km 4 litreyle gittiğim mesafe bu hesaptan yola çıkarsam 4,1 litreyle 100 km gitmiş oluyorum yanlışım varsa düzelt
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:28 ----------
motosiklet vardı kafanda ne oldu aldınmı aldıysan ıslattınmı ıslatmadıysan ıslatcazmı
![]()
aboo vışş aneyyy
veriler niye eksik 20 litre benzin aldım 480 km gittim
480/20=24 km 1 litreyle giitiğim mesafe
4*24=96 km 4 litreyle gittiğim mesafe bu hesaptan yola çıkarsam 4,1 litreyle 100 km gitmiş oluyorum yanlışım varsa düzelt
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:28 ----------
motosiklet vardı kafanda ne oldu aldınmı aldıysan ıslattınmı ıslatmadıysan ıslatcazmı
![]()