Biz katillerin adresini gösterdik, takmadılar 13 kişi canından oldu....!

minibüscüler dernegi başkanı .. yaptıgı salakça bir açıklamada iett otobüsleride ayakta yolcu almasın o zman dedi....

ulan hıyar .. sen hiç iett otobüsünün makas attıgını .. birbirleriyle yarıştıgını .. trafigi birbirine kattıgını gördün mü ?

aya güzel bir noktaya değinmiş.

bu kazaya sebep olarak ayakta yolcu sayısının aşırı olması gösterilmemeli, bundan ziyade tüm kuralları hiçe sayan minibüs şöförlerinin zihniyeti gösterilmeli. ayakta yolcu alınması can kaybını arttıran bir etken elbette ama başlı başına kaza sebebi değil.

kadıköy maltepe içi kartal hattında çalışan minibüslerde hıncahınç doluyor. öyleki kapının iki basamağında iki kişi oluyor. bir keresinde ayakta tam 22 kişi saymıştım. gerisini siz düşünün.

her aracın bir yük taşıma kapasitesi ve güvenli sürüş yapabilmesi için ayakta taşıyacağı yolcu sayısı belli olmalı. daha ilk duraktan ayakta yolcu alarak hareket eden minibüsler ara duraklarda nasıl yolcu alsınlar? tüm bunlara bir düzenleme getirilmeli.. maalesef bununda mümkün olduğunu sanmıyorum çünki bu işten rant sağlayan belli bir kesim var ve tüm bunlara göz yumuyorlar.

askerlik şubesinin önünde minibus şöförlüğü yapan genç bir cocuk ile tanışmıştım. yaşı en fazla 20'ydi heralde. bu şöförler yevmiye usulu çalışıyor. ve mal sahiplerine günde en az 400tl götürmek zorundalar (2 sene öncesinden bahsediyorum) 400tl'yi tamamladıktan sonra artan para kendilerine kalıyor. gerisini zaten tahmin edebilirsiniz. iett ve halk otobüsleriyle yarışlar, kendi aralarında yarışlar. arkadaki münübuse ve otobuse yol vermemek için yolun ortasında yolcu indirip bindirmeler, kırmızı ışık ihlalleri vs vs.

minibüscüler dernegi başkanı .. yaptıgı salakça bir açıklamada iett otobüsleride ayakta yolcu almasın o zman dedi....

ulan hıyar .. sen hiç iett otobüsünün makas attıgını .. birbirleriyle yarıştıgını .. trafigi birbirine kattıgını gördün mü ?

Oadamın el ve yüz hareketlerin mimiklerinden zaten nasıl biri olduğu belli. Muhtemelen bu kazaya sebep olan şoför ayarında bir herifti oda, şimdi br şekilde oraya seçilmiş. Kime neler ısmarlayarak seçilmiştir kim bilir?

Tüm bunlara bir düzenleme getirilmeli.. maalesef bununda mümkün olduğunu sanmıyorum çünki bu işten rant sağlayan belli bir kesim var ve tüm bunlara göz yumuyorlar.

Aynen öyle........

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

ben para cezası ve ehliyetin alınması olaylarına karşıyım kardeşim
gidin ingilterede iki kere emniyet kemeri takmayanın ehliyetini 1 yıl alıyorlar 3 de yakalanırsa 1 sene içeri atıyolar ordaki en rezil adam bile kontağı takmadan direk emniyet kemerini bağlıyor
düşünün artık bu en basit konu bizde cezası 62 tl %25 ini ödemezsin 40 küsür tl
hapis cezası olacak kardeşim
veya amerika gibi kamu çalışma cezası verecen gidecek tuvalet temizleyecek 2 sene

hayatını kaybedenlere ALLAH'tan rahmet geride kalan ailelerinede sabır dilerim.
tamamen şöförün hatası zaten doldurmuşsun tıka basa içinde onca insan varken daha nereye yetişecen.
ben motorla artçım varken bile olduğumdan daha çok dikkat ediyorum ALLAH'ım böle insanları şöför yapmasın inşallah ve tabi bizim devlet büyüklerimiz, babalarımız herşeyi takip ederler saolsunlar varolsunlar...

bu sürücünün cezalarına bakarak söylüyorumki; kaza resmen ben geliyorum demiş. daha büyük bir kayıp olmadığına sevindim nerdeyse 39 cezayı görünce. Birde işin şu yanı var. o magirus minibüslerin daha sağlam olması gerekmezmiydi? resmen yok olmuş arabanın üst tarafı. Bildiğim kadarıyla Türkiye´den başka bir ülkede bu magirus satılmıyor yada ben hiç görmedim. Aman allahım! Nasıl bir ülke oluyoruz biz nereye gidiyoruz böyle.. :(

asm

Ankara'da da dikkat ediyorum bazı noktalardaki kırmızı ışıklar sanki dolmuş dışındaki araçlar için yapılmış.

Siz en önde kırmızı ışıkta beklerken dolmuşun teki(çoğusu) arkalardan gelip de karşı şeride girerek sizi sollamak suretiyle kırmızı ışıkta geçiyor.

Bunun nedenini sorsanız "müşteri almak için ekmek parası" diyeceklerdir.

Bu ekmeğe halel geldikten sonra ağzına alsan da midene oturur!

Trafik polisinin de belli bölgelerde dolmuşçulara dokunmadığını -dolmuşçu bir arkadaşımın ifadesine göre- biliyorum.

Yazık bu 13 cana hakkaten. Ölen dolmuşçuya da yazık.

Allah rahmet eylesin.

iide kısa bi özet geçicemm eve gitmek için kurt köyden otobüse biniyorum maltepe köprüsünde inipfıstıklı minübüsüne bini yorum peki bu münübüs beni dolu die almassa napıcam ben sittin sene maltepeden gelene kadar dolar nolcak benim halim kışın soğundaahadi buna cevap verin maltepeyemi ineyim fazladan yol parasımı vereyim otobüs desen 40yılda bi geçiyorrolaya hiç böle bakılmıyorr sorun ayaktaki yolcu değil sorun deli gibi gitmeleri belediye otobüsler haddinden fazla yolcu alıyorr ama yavaş gittikleri için az olaya karışıyorr açıkcası durum bundan ibaret sadece hız kuralları çözer bu durumu...

ben hala bu yazdığımı savunuyorum....

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir sürü yanlis ve neticesinde kayip canlar.
Herkes bir seyleri sorguluyor.
Örnegin otobuslere ayakta yolcu almak serbest ama niye minibusler de almasin?
Duz mantik bunu hakli buluyor.
Ama asil soru su.
Otobus hattinin bulundugu yerde ayrica niçin minibus çalisiyor?
Yani bu dolmus mevzusu kokten kalkmali.
Boyle saçmalik olur mu?
Devlet ne is yapiyor?

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O minibüs şöförü benim alışveriş yaptığım malzemecinin abisiymiş.
Dün ögrendim bende bunu.
Abimin durumu kritik felan dedi.
Valla dedim kusura bakma ama abin ölümü hak etmiş arkadaş.
Öyle dedim diye çayı içmeden kalktı gitti :)

Bir sürü yanlis ve neticesinde kayip canlar.
Herkes bir seyleri sorguluyor.
Örnegin otobuslere ayakta yolcu almak serbest ama niye minibusler de almasin?
Duz mantik bunu hakli buluyor.
Ama asil soru su.
Otobus hattinin bulundugu yerde ayrica niçin minibus çalisiyor? RANT
Yani bu dolmus mevzusu kokten kalkmali.
Boyle saçmalik olur mu? Olur Burası Türkiye...
Devlet ne is yapiyor? Bakkala çokoprens almaya gitti...

O minibüs şöförü benim alışveriş yaptığım malzemecinin abisiymiş.
Dün ögrendim bende bunu.
Abimin durumu kritik felan dedi.
Valla dedim kusura bakma ama abin ölümü hak etmiş arkadaş.
Öyle dedim diye çayı içmeden kalktı gitti :)

Cehennemin kör dibine kadar yolu var, abisi ile birlikte ........ ağzımı bozucam ondan sonra ban yiycem en iyisi ............................................................................

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

trafikte en nefret ettiğim araç sahipleri.
keşke bir yasaklama yada başkab irşey gelir.
evet fazla para geldiği için kimse el sürmez belki.
ama şöförlerin mümkünse insan olması tercihimiz.
elli kollu hayvanlar resmen.
kimseye saygıları yok çok azının dışında, kırmızı ışıkta geçmek, şeritleri yara yara gitmek, milletin önüne heleki motorcuların üstüne direksiyon kırmak bol bol küfür etmek...
hayatımda galiba beş altı kez bindim minibüse ve binmiyorum.
inmek sorun binmek sorun.
binenlere allah yardımcı olsun.

Sorun denetimsizlikte.Bir şoför hızlı gitse sırayı kapsa yolcuları doldursa diğerini aç bırakacak. Ne oluyor öbürü de hız yapıyor ,bir diğeri benim ne eksiğim var diyor o da hız yapıyor.Cezalar etkisiz, denetimler eksik. Normalde bu minibüslerin a noktasından b noktasına belirli dakikalarda gitmeleri gerekiyor. Ne eksik ne fazla. Yine bu dakikayı tutturuyor ama Yolcu beklediği ara açtığı zamanlardaki süreyi boş yolda hız yaparak telaffi ediyor.

Motosikleti
750x
13 kişinin ölümüne sebep olan minibüs şöförü bu hafta içi taburcu oldu ve hakim karşısına çıktı.

Sonuç?
Tutuksuz yargılanacak..

Hadi hep beraber yardıralım ..

Son düzenleme:
o ehliyetten ben de istiyorum... ceza puanı hiç bitmeyen modelden... gerçi lazım değil bize öyle ehliyet, bunun bile puanını kullanmıyoruz, vazgeçtim

Kadıköy - Pendik hattında bir minibüsteyim. Şöförün arkasında oturuyorum. Şöför ve kankası arasında geçen konuşma;

Şöför: Kanka ba ne yaptım geçen gün sırada beklerken.
Kanka: Ne yaptın?
Şöför: Fren pedalındaki müşirin kablosunu uzatıp buraya bir düğme taktım.
Kanka: Eeee!!! (Bence de EEE!!! Nasıl yani? Amaç ne?)
Şöför: Arkadan korna çalan, beni uyuz eden olunca kapatıyorum düğmeyi, frene basıyorum arka lambalar yanmıyor akadan gelende yapışıyor tampona. Ha ha ha ha

Oturduğum yerde sinir krizi geçiriyorum kalkıp kafasını koparmak istiyorum ama yapamıyorum.

Hukukçu abimiz bakınız kendi bu işlerin içinde olmasına rağmen ne kadarda doğruları söylüyor. Türkiye'de gerçektende hukuka ve adalete dayalı hiçbir düzen yapısı yok. Siyasete bulaşmayı istemiyorum ama her yanlışın altından siyaset fışkırıyor. Devlet büyüğü denilen şahısın oğlu cinayet işleyipte serbest bırakılmadı mı? Bırakıldı. Bir devlet adamı bunu yapıyorsa millet ne yapmasın. O adamın oğlu kırmızı ışıkta geçip bir yayanın ölümüne sebep oluyor. Akabinde 10 dakikada çevredeki bütün itfaiye arabaları çağırılıp yerdeki kan izlerini tazyikli su ile temizliyor. Araç parçaları toplanıyor ve araç götürülüyor. Ve bu kırmızı ışıkta geçip resmen cinayet işleyen şahıs Başbakanın öz be öz oğludur. Açın googledan bakın. Bunun gibi daha binlerce örnek var. Bakan oğluyum diyip alkol çevirmesinden yırtıp trafik kazası yapan 2 kişinin ölümüne sebep olan örnekler. Eee nerede hukuk ve adalet devleti, nerede demokrasi, nerede insan hakları?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hukukçu abimiz bakınız kendi bu işlerin içinde olmasına rağmen ne kadarda doğruları söylüyor. Türkiye'de gerçektende hukuka ve adalete dayalı hiçbir düzen yapısı yok. Siyasete bulaşmayı istemiyorum ama her yanlışın altından siyaset fışkırıyor. Devlet büyüğü denilen şahısın oğlu cinayet işleyipte serbest bırakılmadı mı? Bırakıldı. Bir devlet adamı bunu yapıyorsa millet ne yapmasın. O adamın oğlu kırmızı ışıkta geçip bir yayanın ölümüne sebep oluyor. Akabinde 10 dakikada çevredeki bütün itfaiye arabaları çağırılıp yerdeki kan izlerini tazyikli su ile temizliyor. Araç parçaları toplanıyor ve araç götürülüyor. Ve bu kırmızı ışıkta geçip resmen cinayet işleyen şahıs Başbakanın öz be öz oğludur. Açın googledan bakın. Bunun gibi daha binlerce örnek var. Bakan oğluyum diyip alkol çevirmesinden yırtıp trafik kazası yapan 2 kişinin ölümüne sebep olan örnekler. Eee nerede hukuk ve adalet devleti, nerede demokrasi, nerede insan hakları?

Ayrıca o zaman bu devlet büyüğünün(!) oğlu 17 yaşında, dolayısıyla ehliyetsizdi.

Taşlar bağlı, köpekler serbest..Malesef halk olarak bir şeyler yapamadığımız için devlet en kolayı taşları bağlayıp köpekleri serbest bırakıyor, şark zihniyeti bu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar