Slm herkeslere. Arkadaşlar şu yağ işine bir el atın. Kullandığınız yağ marka model miktar bilgilerini iletebilirseniz çok memnun olurum. Kitapçığında SAE 5W-50 yazıyor. Piyasada 10w-50 var olur dediler. Kimisi tam sentetik kullanma diyor kimisi de yarı sentetik daha iyidir diyor. Baya kafam karıştı yaaa.
Bu konuda benim de kafam çok karışık..
Kitapçık 5w50 diyor, 10w40 kullanan adam yolda giderken boşa atma sorunundan bahsetmiş gidip 15w50 yağ koymuş sorun düzeldi diyor..
Bende de 10w40 vardı, gidip shell advance aldım 15w50..Motor şuan sorunsuz bir şekilde çalışıyor..Çok nadirde olsa var olan boşa atma problemim kayboldu..
Yabancı sitelerde de baktım orada da 5w50, 10w40, 15w50 kullananlar var..Hiçbiri sorun yaşadığını yazmamış..Hep bir takım problemlere çözüm olarak yağ numaralarını değiştirmişler ve memnun kalmışlar..
Kısacası kafam karışık, şuan 15w50 yi test ediyorum diyeyim
Yağ miktarı olarak kitapçıkta 2.5 lt yazıyor ama imkansız bir rakam bu..
Ben 15w50 koyarken 1.8 lt bile almadı motor sanırım 1.6 lt gibilerden bir miktarla çizgiye geldi yağ..
Ayrıca motoru yan ayaktayken yağ seviyesini ölçün..Dik durumdayken çizgiye gelmesine bakmayın..
Aslında bundan da emin değilim ha

Adam gibi kaynak yok ki..Yok tu aslında..Şu senin veriğin kitapçığı basıp hatmedeceğim haftasonu bakalım neler çıkacak..