sabrediyoruzz...
küllerinden doağacak hyosung...:queen:
sabrediyoruzz...küllerinden doağacak hyosung...:queen:
Selam. Kaya abinin motoru satılık. Kendisi daha hafif bir makine almayı planlıyor. Aramızda motoru için her önlemi alan, her türlü bakımı yapan, bir çok parçasından ve tamirinden anlayan ender insanlardan biri. İlk sahibi ve öyle yağı gecikmiş, bakımı gecikmiş falan diye bir durumu olmaz onun motorunun. Tek tek kitapçığından bakıp uygular
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...gv-650-2008-cikisli-7000-de-gv-650-uila/detay
İlan no: #15375060
bunun icin once kanuni yi yakmak gerek
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:21 ----------
Motor iyide ilan 2009 dan beri var bu kadar zaman satilmadiysa ya bir problemi oldugu icindir ya da fiyati cok yuksektir
Fiyatı bence yüksek değil. Ayrıca motor takır takır çalışıyor sitedeki çoğu insan şahit :cat: Arayıp öğrenmen lazım nedenini.
bunun icin once kanuni yi yakmak gerek
[
Motor iyide ilan 2009 dan beri var bu kadar zaman satilmadiysa ya bir problemi oldugu icindir ya da fiyati cok yuksektir
Üretimi devam eden,tüm dünyada satılan bir motosikletin ikinci elde mantıken %35-%40 değer kaybetmesini hoşgörmek lazım. Bu kayıp 6.000-7.000 arası olsa ikinci eli 11.500-12.500 arsı gezer.Kazasız ve aksesurlı ise buda rakama yansır. Bu hafta biliyorsunuz 2008 model gv250 aldık dayıma maliyeti 6.000 tl (1500kmde).Bunda da zarar yüzdesi aynı. 250cc nin 6.000 ettiği yerde kalkıpta 8.000 civarı gv650 aramak yanlış olur,farzedinki buldunuz arkasını topladığınızda maliyet temizini geçtiği gibi, adam etme ihtimalinizde zayıf olacaktır. :bounce:
İşin gerçeyi ispat peşinde değilim ama şöyle açıklayabilirim; fazer düşünün 2006 model olsun sıfırı kasa değiştirdi ve 2011 in girişiyle 5 yaşındaki motosikletin temizini 12.000 tl civarı alıyorsunuz.Kaldıki 2006 fiyat listesi sıfırı 15.000 tl idi.Yine Dragstar örneğinde,vn800 örneğinde benzer durum vardır;sıfırı üretimden kalkmış metal yorgunu ve parça sıkıntılı motosikletleri ortalama 9.000-10.000 dolayında satın alırsınız ki iş model yılına kalsa bir alana bir de bedava vermeleri lazım.Honda cbf250 mesela üretimi yok.İkinci elini alsanız 4.000-5.000 tl den aşağı bulunmuyor model yılı sıfır alındığında sizce kaç paraydı? Türkiye piyasası motosiklet ve araba birbirinden farklıdır. Sıfır fiat punto bugün alın seneye satarken %30 ve her geçen yıl yaştan 2.000 tl kaybederek iner ama motosiklette bu olay bu boyutta değildir. Aynı zararı ilk el değişiminde Kafadan %40 yaşarsınız.Üretim bitmiş ise ufaktan düşüş başlar. Yine isteyen istediği fiyata satsın elbet herkesin motosikleti kendine tatlıdır.Zorlama yok. :bounce:
Daha önce, 100 ve 112.safalarda merak ettikleriniz hususunda elimden geldiği ve birikimlerimin yettiği kadar sizi aydınlatmaya çalışmıştım hatırlarsanız. Fiyat konusunda da istatistiksel bir yaklaşımla malum Türkiye gerçeklerini somutlaştırarak aktarmaya çalıştım.
Faydalı olabildimse ne mutlu. Şansınız açık olsun. :bounce:
Günaydın millet.
Binada boyama yapıldığı için motoru uzağa park etmiştim ama yine de minik minik boyalar var motorun üstünde. Bunları çıkarmanın en kolay yolu nedir acep? Ben tırnağımla hafif hafif kazıyarak çıkartıyorum ama buna Fredi bile dayanamazMotoru çizmek veya üzerindeki cila vb yıpratmak istemiyorum.
Günaydın millet.
Binada boyama yapıldığı için motoru uzağa park etmiştim ama yine de minik minik boyalar var motorun üstünde. Bunları çıkarmanın en kolay yolu nedir acep? Ben tırnağımla hafif hafif kazıyarak çıkartıyorum ama buna Fredi bile dayanamazMotoru çizmek veya üzerindeki cila vb yıpratmak istemiyorum.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Bu doğrultuda hareket ederim herhalde. Aslında her bindiğimde 5-10 tanesini götürüp öyle yola çıkıyorum. Bir haftaya birşey kalmaz :queen: Baktım olmadı, tabii ki de bi pasta çektirtirim :wiinkk:
Geçen gün biri bana sübab ayarını yaptırt, motor rahat çalışsın dedi. Nedir ne değildir, nerden anlamıştır acep? Benden önceki arkadaş orjinal egzoz yerine özel yapım egzoz taktırmıştı ve ustanın sübab ayarı yaptığını söylemişti sanırım. Ben tekrar orjinali takınca yine mi yaptırmam gerekiyor yoksa söylediklerim sadece cehalet rüzgarından bir esinti mi :cherry:
Günaydın millet.