benzin sarfiyatı kullanışa göre ve trafigin yogunluguna göre degişir haliyle uzun yolda zaten baya düşük yakıyor tahmini konşabilirim tam net olarak hiç hesap etmedim..benim motoru zincir gergisini ve iki egzost pistonunu degiştirdim yani şuan motorum rodajda 1 litre ile 40 ile 50 km yapıyor rodajdan çıktıgı zamanda 1 litrede 30 ile 40 arası degişir heralde? öyle tahmin ediyorum....joyride200 ,gts250 den az yakıyor diye dilirim kıyaslama yacak olursak....
size bir olay anlatayım ama bunu anlatışımın sebebi gts 250 nin kötü oluşundan degil aslında ben tam bir gts250 hastasıyım normaldede gts250 alacaktım ama kısmet joyride200 müş ve motorumdanda memnunum anlatacagıma gelirsek bir arkadaşın jotride 200 ü varmış motorunu yükseltmek istemiş ve nihayetinde gts250 ye karar kılmış joyride200 nü en yakın arkadaşına vermek istemiş anlaşmışlar ve arkadaşımız gts250 geçmiş bir süre sonra arkadaşına ben motorumdan memnunum ama joyride200 daha memnundum benzinide buna göre daha az yakıyordu demiş ve gts250 ile joyride200 kafa kafaya degiştirmek istemiş bir arkadaşımın arkadaşının yaşadıgı bir olaydır bu kimse yanlış anlamasını istemem...
Ben şahsen çok yakıyor siye gts250 degiştirmem amaherkezin zevki ayrı tabbiki saygı göstermek lazım............
arkadaşlar bunun yeni göstergeleri hangi yılda yenilendi?
2007 olması lazım yanlışsam arkadaşlar düzeltecektir![]()
istersen sen degiştirsin 2007 den sonra olması lazım emin degilim,parayı verdikten sonra herkez degiştire bilir ya okadar önemli degil ....
motor yag seviyesine bakıyoruz ya yag cubundan bu seviye cugun neresinde olması gerekiyor bide yag cubugunu cıkarttıktan sonra siliyorum yeniden ceviriyorum cıkartıp bakıyorum degilmi? yoksa yag cubugunu hic cevirmeden sadece delige sokarakmı bakıyoruz? cevaplarsanız sevinirim feyzullah4 senin sorun benim bir arkadasımın basınada gelmisti yag seviyesini kontrol et zaten bende o yüzden merak ettim yag seviyesine nasıl bakılıyor diye eger yag seviyen yüksekse bujiye yag gitmesi muhtemelmis calısırken! insallah kücük bir sorundur kolay gelsin.....
malibu ben bujiyi degistirdim 2 gün düzgün sorunsuz calıstı motor simdi ise aynı sorunu tekrar yaptıactım cıkardım bujiyi baktım buji ucu yaglanmıs bujiyi sildim taktım tek seferde calıstı motor buji neden yaglanır bilen arkadaslar varmı ?
bana ne kadar masraf cıkartır bu motor
![]()
cenk erdemir arkadaşım herşey servise sorulmazyayag normal bakma şekli budur
joyride200yag 1 litre 950mg arası konulur.
feyzullah dostum buji yaglanması ya yagı aşırı konulmasından yada pistonlarda vs.. yerlerden kaçırmasından olabilirmiş oda motor yavaş yavaş istiyor demekmiş![]()