- Konu Yazar
3 haftadır aklımda olan Esenceli mevkiine motosikletle gitmeyi planlarken bugün arabayla gidesim tuttu..Hatta eşim bile bu işe çok şaşırdı 
Mevkii Ömerli Barajı'na oldukça hakim bir bölgede..
Tam olarak barajın kıyısı diyebiliriz..
Google Maps: Tıklayın..
Esenceli'ye gidiş çok kolay..
Şile otobanından devam ederek Alibeyköy Ormanı'nı ve Ömerli'yi geçtikten sonra Kömürlük tabelasından sağa sapıyorsunuz..
(Bu sapağı kaçırırsanız panik yapmayın, biraz ileride Üvezli sapağı var oradan da Kömürlük Köyü'ne gene çıkarsınız..)
Bir süre ilerledikten ve Kömürlük'ü geçtikten sonra Esenceli tabelasından sapıyor ve yaklaşık 6 km sonra köye varıyorsunuz..
Esenceli'nin tek bir yolu var..Gittiğiniz yoldan geri döneceksiniz..
Burası garibime giden bir yerdi..Hemen sol taraf fotodaki gibi bir görüntü(ileride göl var ancak fotoda belli değil), ilerisi piknik alanı, hemen sağımda ise Esenceli mezarlığı var..
Turistik bir zihniyet olmadığı belli demek istiyorum..Aksi halde her yer piknik alanı vb. bölgelere bölünmüş olurdu..
Yukarıdaki resimleri henüz ilk geldiğim anda kıyıya yakın bir yerden çektim..
Esas manzaranın daha yukarılardan yakalanabileceğini keşfetmemiştim henüz
Üstte ve altta bulunan fotolarda birazdan göreceğiniz muhteşem manzaraya ulaşabilmek için çıktığım tepenin yoluna dikkat edin..
Bu rotanın tamamında karşılaşılabilecek en kötü yol bu..Zaten çok da kısa sürüyor ve çıkılmayacak gibi de değil..
Ömerli barajı yazın sonuna doğru biraz alçalmış haliyle gene de seviyesi oldukça iyi..Coğrafi tesbitimizide yapmış olalım
Şu ilerideki tepe Çamlıca olabilir mi? Her görüğüm tepeyi Çamlıca'ya benzetme hastalığı oluştu bu tür rotalarda, ileride anlatırken aha bak taa şuralara gittim ben demek için :mrgreen:
İşte tepeden Ömerli barajının görüntüsü..
Bence harikulade..kış mevsiminde bambaşka olur gibime geliyor buralar..
Buradan sonraki görüntüler Esence-Kömürlük arasındaki güzergahın yol fotoğrafları..
Yol koşulları kesinlikle çok iyi..
Genel olarak bir tek Esenceli'ye vardığımda tepeye çıkmak için mıcırlı bir dağ yoluna girdim o kadar..Bunun haricinde patenlerle bile kaya kaya gelinebilir İstanbul'dan
Her yeri çektim bir de geldiğim yolu da çekeyim düşüncesi
Şaka bir yana sağınız ve solunuzun kilometrelerce orman olduğunu bilerek yol almak çok keyifli..
Kontağı kapatınca kulaklarda sadece rüzgar uğultusu..
Sağdaki ehil hayvan çıkabilir tabelasına dikkat!
İşte bir grup ehil hayvan
Bir keçi sürüsü..Geride de çobanları var..Şu keçi hayvanını hep sevmişimdir nedendir bilmem:silent:
Yollar güzel ve bomboş..Hemen hemen hiç araba görmedim..
Endurocuları düşünerek çekmeye çalıştığım bir toprak yol..Fotoyu çekeceğim diye telefonu düşürüyordum burada elimden
Motosikletler için tam eğitimlik bir yol aslında..Örneğin yukarıdaki ve aşağıdaki fotolara bakın..
Böyle bir yere yaklaştığınız zaman ne yapmanız gerekir?
a- Gazı sonuna kadar açıp tepenin üstünden uçmaya çalışırım
b- Frenlere asılıp spin atar ve akabinde motorun üstünden atlarım
c- Remzi'yi ararım o anlatır
:mrgreen:
Yollar gerçekten çok hoş yahu..Çok tatlı virajlar var, hemen hemen hiç çukur yok, çok az olan asfalt yamalarında kot farkı yok, mıcırlı ziftsiz asfalt yok, yarılmış yol yok..
Valla en kısa sürede motorlu bir gezi tertibi için gereği düşünülmeli
Şu üstteki ve alttaki fotolarda anayoldan sapan toprak yollar görüyorsunuz..
Bunun gibi keşfedilmeyi bekleyen bir çok yol vardı rota boyunca..
Endurocu arkaaşlara duyurulur :wiinkk:
Ve finito..Soldan devam ederek Şile otobanından İstanbul'a dönüş..
Bu bir "keşif" gezisiydi başlıkta da belirttiğim üzere..
Daha önceden internetten bu bölgeye karavanla geziler düzenleyen grupları okumuştum..
En kısa sürede motosikletimle de gitmeyi planlıyorum..Bilhassa o toprak yolları denemek gerekli :cat:
Aynı rotayı düşünenler için son bir minik hatırlatma: Yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı Kömürlük Köyü'nden karşılayın..Esenceli o anlamda yetersiz kalıyor..
Selam & sevgi..
Mevkii Ömerli Barajı'na oldukça hakim bir bölgede..
Tam olarak barajın kıyısı diyebiliriz..
Google Maps: Tıklayın..
Esenceli'ye gidiş çok kolay..
Şile otobanından devam ederek Alibeyköy Ormanı'nı ve Ömerli'yi geçtikten sonra Kömürlük tabelasından sağa sapıyorsunuz..
(Bu sapağı kaçırırsanız panik yapmayın, biraz ileride Üvezli sapağı var oradan da Kömürlük Köyü'ne gene çıkarsınız..)
Bir süre ilerledikten ve Kömürlük'ü geçtikten sonra Esenceli tabelasından sapıyor ve yaklaşık 6 km sonra köye varıyorsunuz..
Esenceli'nin tek bir yolu var..Gittiğiniz yoldan geri döneceksiniz..
Burası garibime giden bir yerdi..Hemen sol taraf fotodaki gibi bir görüntü(ileride göl var ancak fotoda belli değil), ilerisi piknik alanı, hemen sağımda ise Esenceli mezarlığı var..
Turistik bir zihniyet olmadığı belli demek istiyorum..Aksi halde her yer piknik alanı vb. bölgelere bölünmüş olurdu..
Yukarıdaki resimleri henüz ilk geldiğim anda kıyıya yakın bir yerden çektim..
Esas manzaranın daha yukarılardan yakalanabileceğini keşfetmemiştim henüz
Üstte ve altta bulunan fotolarda birazdan göreceğiniz muhteşem manzaraya ulaşabilmek için çıktığım tepenin yoluna dikkat edin..
Bu rotanın tamamında karşılaşılabilecek en kötü yol bu..Zaten çok da kısa sürüyor ve çıkılmayacak gibi de değil..
Ömerli barajı yazın sonuna doğru biraz alçalmış haliyle gene de seviyesi oldukça iyi..Coğrafi tesbitimizide yapmış olalım
Şu ilerideki tepe Çamlıca olabilir mi? Her görüğüm tepeyi Çamlıca'ya benzetme hastalığı oluştu bu tür rotalarda, ileride anlatırken aha bak taa şuralara gittim ben demek için :mrgreen:
İşte tepeden Ömerli barajının görüntüsü..
Bence harikulade..kış mevsiminde bambaşka olur gibime geliyor buralar..
Buradan sonraki görüntüler Esence-Kömürlük arasındaki güzergahın yol fotoğrafları..
Yol koşulları kesinlikle çok iyi..
Genel olarak bir tek Esenceli'ye vardığımda tepeye çıkmak için mıcırlı bir dağ yoluna girdim o kadar..Bunun haricinde patenlerle bile kaya kaya gelinebilir İstanbul'dan
Her yeri çektim bir de geldiğim yolu da çekeyim düşüncesi
Şaka bir yana sağınız ve solunuzun kilometrelerce orman olduğunu bilerek yol almak çok keyifli..
Kontağı kapatınca kulaklarda sadece rüzgar uğultusu..
Sağdaki ehil hayvan çıkabilir tabelasına dikkat!
İşte bir grup ehil hayvan
Bir keçi sürüsü..Geride de çobanları var..Şu keçi hayvanını hep sevmişimdir nedendir bilmem:silent:
Yollar güzel ve bomboş..Hemen hemen hiç araba görmedim..
Endurocuları düşünerek çekmeye çalıştığım bir toprak yol..Fotoyu çekeceğim diye telefonu düşürüyordum burada elimden
Motosikletler için tam eğitimlik bir yol aslında..Örneğin yukarıdaki ve aşağıdaki fotolara bakın..
Böyle bir yere yaklaştığınız zaman ne yapmanız gerekir?
a- Gazı sonuna kadar açıp tepenin üstünden uçmaya çalışırım
b- Frenlere asılıp spin atar ve akabinde motorun üstünden atlarım
c- Remzi'yi ararım o anlatır
Yollar gerçekten çok hoş yahu..Çok tatlı virajlar var, hemen hemen hiç çukur yok, çok az olan asfalt yamalarında kot farkı yok, mıcırlı ziftsiz asfalt yok, yarılmış yol yok..
Valla en kısa sürede motorlu bir gezi tertibi için gereği düşünülmeli
Şu üstteki ve alttaki fotolarda anayoldan sapan toprak yollar görüyorsunuz..
Bunun gibi keşfedilmeyi bekleyen bir çok yol vardı rota boyunca..
Endurocu arkaaşlara duyurulur :wiinkk:
Ve finito..Soldan devam ederek Şile otobanından İstanbul'a dönüş..
Bu bir "keşif" gezisiydi başlıkta da belirttiğim üzere..
Daha önceden internetten bu bölgeye karavanla geziler düzenleyen grupları okumuştum..
En kısa sürede motosikletimle de gitmeyi planlıyorum..Bilhassa o toprak yolları denemek gerekli :cat:
Aynı rotayı düşünenler için son bir minik hatırlatma: Yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı Kömürlük Köyü'nden karşılayın..Esenceli o anlamda yetersiz kalıyor..
Selam & sevgi..