Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

1hafta önce bende 2 gün ard arda yolda kaldım. benzinden dedi usta ama bilmiyorum karburator takınmış filan. kötü bişi ya rezil olduguna mı yanarsın sıcakta ittire ittire sanayiye götürdğüne mi :)
öle durumda kendim sökmeyi takmayı tamiri bilmediğim için kızıyorum kendıme..

Aslında sökülücek bir şey yok. Karbüratörden çıkan siyah bir boru var 'kirli benzin borusu' diyorum ben ona. Neyse motorun sol tarafına geçip biraz eğilip o ufak siyah boruyu görürsen onun önünde ufak bir vida var. Onu biraz gevşelttiğinde karbüratördeki benzin siyah borudan akmaya başlar.

Seninki karbüratörlü dimi yani yeni çıkan enjeksiyonlu değil?

@ahmet93

Bu bilgi baya yararlı olucak bu gidişle :S

Benzinler çok kirli bizim komşunun mtrda da aynı sorun oldu geçen..... :mad: :mad:

Kısmetse yarın ben alıyorum sipariş vermiştim siyah-gri bugün gelmiş kasada dedim hiç açmayın yarın yada öteki gün herşey bitmiş olur :)

Ve arkadaslar sonunda gezımı bıtırdım ve tekrar eve geldım 1 cbr 2 kişi ve 2 tane dolu dolu çantayla tam 2200 km antalya denızlı ızmır canakkale ızmır bodrum oludenız.Fethiye ve yıne antalya 6 gun boyunca harıkaydı hıc bır problem cıkmadı ama 125 cc uzun yolda yetmıyor yakında gezı raporunu acıcam ama resımlerı almayı beklıyorum dıger arkadasımdan

Tebrikler paylaşta alem motosiklet görsün :p

Saol dostum Yok bısıklete benzıyomus yok bılmem neymıs hepsı hıkaye gercekten hem yeterınce ekonomıktı 1 depo ıle 250 km gıdebıldık her seferınde ortalama hızımız 100 110 120 arasında degıstı ama uzun yolda olmaz 125 cc :D

Aslında sökülücek bir şey yok. Karbüratörden çıkan siyah bir boru var 'kirli benzin borusu' diyorum ben ona. Neyse motorun sol tarafına geçip biraz eğilip o ufak siyah boruyu görürsen onun önünde ufak bir vida var. Onu biraz gevşelttiğinde karbüratördeki benzin siyah borudan akmaya başlar.

Seninki karbüratörlü dimi yani yeni çıkan enjeksiyonlu değil?

iyide o benzini akıtsan nolcak karburatorde ki tıkanıklığını gıderemedıkten sora?
bende gaz yememe sorunu yapıp stop ediyodu.edincede bidaha calışmıyodu.:farao:
2.gün ki yolda bırakma olayında motor durunca biraz zorladım calıssın diye , sora benzin aktı şarıl şarıl yere.:cherry: sanırım senın dediğin o borudan akmış olabilir tahliye borusuymus galiba.

07 model benım kı enjeksiyonlu değil.

o dediğin borunun fotosunu ceksen de fena olmaz hani :D

Ve arkadaslar sonunda gezımı bıtırdım ve tekrar eve geldım 1 cbr 2 kişi ve 2 tane dolu dolu çantayla tam 2200 km antalya denızlı ızmır canakkale ızmır bodrum oludenız.Fethiye ve yıne antalya 6 gun boyunca harıkaydı hıc bır problem cıkmadı ama 125 cc uzun yolda yetmıyor yakında gezı raporunu acıcam ama resımlerı almayı beklıyorum dıger arkadasımdan

iki kişi yeterli gelmez tabi :) nasıl sığdınız motora yaf ben çantasız iki kişi binince bile rahatsız oluyorum :silent:

bu arada yolda kalan herkese geçmiş olsun.

hafasonu bende boş durmadım 30 ağustos'u fırsat bilip altınoluk'taki evimize gittim :)

akşama konu başliği açıcam :cat:

Benim benzin kırmızının az altına düşmüş. Şimdi komple benzini boşaltmayı düşünüyorum. En son motoruda çalıştırıp kendi stop edene kadar bekliycem. Böylece tüm pis benzin gitmiş olur. Sonrada yeni benzini koyup birde böyle deneyeyim.
SAdece benzini değiştirmen yetmez tankı sök filtreyi temizle,yeni benzini koy tekrar yaparsa karburatörü açmak gerekir.

iyide o benzini akıtsan nolcak karburatorde ki tıkanıklığını gıderemedıkten sora?
bende gaz yememe sorunu yapıp stop ediyodu.edincede bidaha calışmıyodu.:farao:
2.gün ki yolda bırakma olayında motor durunca biraz zorladım calıssın diye , sora benzin aktı şarıl şarıl yere.:cherry: sanırım senın dediğin o borudan akmış olabilir tahliye borusuymus galiba.

07 model benım kı enjeksiyonlu değil.

o dediğin borunun fotosunu ceksen de fena olmaz hani :D
Aynen sadece karbüratörden benzin tahliye etmek seni o anlık kurtarır.
Yada su felan birikir içine onu almak için ama memelere pislik kaçtıysa ve benimki gibi kocaman bişeyse karbüratörü sökmen gerekiyor.

SAdece benzini değiştirmen yetmez tankı sök filtreyi temizle,yeni benzini koy tekrar yaparsa karburatörü açmak gerekir.

Yada su felan birikir içine onu almak için ama memelere pislik kaçtıysa ve benimki gibi kocaman bişeyse karbüratörü sökmen gerekiyor.

Ben sadece su için söylemiştim onu. Benimki 200 km boyunca sorun çıkarmadı.

karbüratörü söküp temizleyip takmayı kendim öğrenmem lazım..:pr:

4 yıl mondial kullandım o yolda bırakmadı valla beni , hondayla yine sanayiyi unuturum demiştim. saolsun sanayiden çıkamıyoruz :salut:

şimdi de gazda boşluk oluştu. ilk gaz verirken yarım bilek çevirmelik kadar bi boşluk var. o yanda yere düşünce korusun diye bi topuz gibi bişi var ya onu cevirip sıkıştırmaya calışınca düzelir gibi oluyo ama gevşiyo sonra o yine. yalama mı oldu noldu bilmiyorum. fikri olan var mı ?

Motosikleti
Honda Crf250L
ya bu gidonu tuttuğumuz yerlerin ucundaki şey 360 derece dönüyor. onun mantığı nedir?

Merhabalar. Bugün 1000 km bakımına götürdüm motosikleti. Yag degisti ve balatalar temizlendi...

Kafa grenajındaki zırıltıyı 4.000 bakımına kadar düzelmezse açıp bakalım dediler. Yani seneye sarkacak herhalde...

Toplam 36 tl ücret alındı...
işçilik almadılar.

Son düzenleme:
Dün gelen haber üzerine yükselişe gittim benim canavar gelmiş paranın bir kısmını verdim ötv möteve yatıracaklar bugün cuma ya teslim alırım heralde kısmetse...

foto131.jpg

foto129o.jpg

Dün gelen haber üzerine yükselişe gittim benim canavar gelmiş paranın bir kısmını verdim ötv möteve yatıracaklar bugün cuma ya teslim alırım heralde kısmetse...

foto131.jpg

foto129o.jpg

dosutm bornovadasın demek. ben de bucadayım. al motosikleti goruşelim. cbrlı birini bulmak zor izmir de :queen::p

bir sorum var mont alacağım. sizce
1- nebel kısa mont 150 lıra
2- nebel mont pantlon balaklava 250 lira
3- venom deri mont 400 lira

şu an 250 lira param var sizce hangisini almalıyım. karar veremiyorum. deri mi almalıyım. pantolonu kullanırmıyım birçok soru var boyle :bounce: lütfen yardım

Son düzenleme:
Teşekkürler :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:04 ----------

O kadar da zor değildir yaf bitane buldun bile bak :)

evet arkadaşlar 2.000 km deki cbrımla ilk kazamı şuursuz bi kadın sürücü yüzünden yaptım resimde biraz zor anlaşılabilir ama elimden gelen bu kadar anlamaya çalışın :):) metinlerin sıra numarasını yazmayı unutmuşum en sağdaki araba 1. onun solundaki araba 2. motor(yani ben) 3. en sol köşe 4.:)

kaza.png
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar