Arkadaşlar cbr125`in motor bloğu alüminyum mudur?
Sogukken dengesiz çalışması dogaldır ama ısındıgı zaman yapmaması lazım.
Dün akşamda benim sol kütükte problem oldu sanırım farlarım gitti uzunları yakıyorum yanıyor,kısalar yok kütügün üstüne tıklıyorum yanıp sonüyo.
Kütükten kaynanlanan bir temassızlık mı vardır nedir yrn ustaya bi göstercem.
Bende öyle tahmin ediyorum çünkü korna sinyaller zart zurt herşey çalışıyo bgn baktırcam ondan önce xr-1000 kenan'ın kaskına bakmaya gitcem XS varmış 575'TL bnm kafada 53Cm geliyo olursa eskini koluna yenisi kafaya takıp gelcemyok kardeş alüminyum olur mu hiç.mobilet bile döküm yaw :mrgreen: alaşımlı bi döküm cbr 125 in bloğu :cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:06 ----------
sercan düğmenin içinde leyimli kablo var onun leyimi düşüyo temassızlık yapıyo.bendede oldu aynı sey bi leyim yaptırıyosun ömürlük oluyo sonra :cat:
yok kardeş alüminyum olur mu hiç.mobilet bile döküm yaw :mrgreen: alaşımlı bi döküm cbr 125 in bloğu :cat:
Bende öyle tahmin ediyorum çünkü korna sinyaller zart zurt herşey çalışıyo bgn baktırcam ondan önce xr-1000 kenan'ın kaskına bakmaya gitcem XS varmış 575'TL bnm kafada 53Cm geliyo olursa eskini koluna yenisi kafaya takıp gelcem![]()
tamam o zaman net olarak karbüratörde su var.
rölantide düzgün çalışıp gaz verince devirden düşüp sönüyorsa karbüratörde su var demek
başıma çok geldi depo kapağımın oradaki delik tıkalı olduğu için yağmurlarda mutlaka başıma geliyor:mrgreen:
şimdi ya karbüratörün altındaki vidayı gevşetip yarım çay bardağı benzini tahliye edeceksin yada jikleyi açıp 5-10 dakika çalıştıracaksın bu sırada biraz gaz vereceksin
şöyle düşün karbüratörün alt kısımındaki benzin haznesinin dibinde su var ve karbüratörün gaz memesi alttaki benzini çekiyor fakat rölanri memesi az daha üstten benzin çektiği için su oraya gelmiyor
Senin durumun aynısı aksam bana oldu motoru sesi değişti farkındayım.3.vites çekmiyo lan ne oluyo fln derken iyice gitti ve istop etti sonra 2dk felan uğraştım hafif hafif mahalleye kadar gittim hemen karburatorun tahliyesini gevsettim ebeyce bi benzin çektim ondan sonra biraz dolaştım düzeldi.Benzinler gerçektek çok dandik içi pislik dolu.Yolda kalmakta çok koyuyo adama yaBugün motoru jikle çekikken 15 dk filan çalıştırdım. Şu an rolantide normal çalışıyo fakat, gazı fazla açığım zaman 4-5 bin devir arasında biraz boğulup hemen toparlıyo kendini.
Eski kaskı artçı kaskı olarak kullancam eski dediğimde 3 aylık kaskeski kaskın lazer vertigo ydu dimi almaya niyetliyim :cat: ben de haftaya venom deri mont almayı düşünüyorum. çok az eksiğim kaldı. kaskta alacağım lazer vertigo stroke modelinden :bounce:
Senin durumun aynısı aksam bana oldu motoru sesi değişti farkındayım.3.vites çekmiyo lan ne oluyo fln derken iyice gitti ve istop etti sonra 2dk felan uğraştım hafif hafif mahalleye kadar gittim hemen karburatorun tahliyesini gevsettim ebeyce bi benzin çektim ondan sonra biraz dolaştım düzeldi.Benzinler gerçektek çok dandik içi pislik dolu.Yolda kalmakta çok koyuyo adama ya
Eski kaskı artçı kaskı olarak kullancam eski dediğimde 3 aylık kask![]()
![]()
bu renk türkiyeye gelse cbr 125 satış rekoru kırardı
Ya bende hep aynı yerden alıyordum.Sorma ben ilk defa yolda kaldım motorla. Sonra saydırarak döndüm eve. Bu sabah bende karbüratörden benzin tahliye ettim sorun yok şimdi bende de. O değilde biz senelerdir aynı yerden benzin alıyoduk. Daha önce arabada da böyle bişy olmuştu, neyse artık değiştirdik benzin istasyonunu bakalım yenisinde de olmaz inşallah.
Ya bende hep aynı yerden alıyordum.
Karburatörü sokmeden çıkar diye uğraştım ama dün akşamda yolda kalınca şarteller attı benimde,benzininizide sizide diye diye motoru garaja attım direk sökmeye başladım.
memenin içinde kocaman bişey vardı telle çıkartım.
Yere düştüğünde şingir diye ses çıkartı bildiğin demir parçası gibi bişeydi.
O kocaman şey nasıl filtreden geçti oraya kadar gitti hala anlamış değilim.
Bundan sonra tülbenle süzüp koycam benzini.
Büyük bişey olmasada insanın canını sıkıyo.
Ya motorun sesi soluğu değişmişti.Dün akşam arkadaştan benzin aldım 4-5 km gazladım kendine geldi motor.Benimki o kadar pis değilmiş. Yaklaşık yarım bardaktan fazla benzin çektim sonra rolantide beklettim biraz o sırada acayip duman attı ama şimdi aramız iyi cbrla![]()
Ya motorun sesi soluğu değişmişti.Dün akşam arkadaştan benzin aldım 4-5 km gazladım kendine geldi motor.