merak ediyorum mantıklı açıklaması varmı????

neredesin fatih ya..ilk mesajı ven son SAYFAYI bi zahmet okursan...sanırım anlaşırız...

yettim aga!

son günlerde çıkan "çocuk koltuğu" yasası gibi.
büyüklerimiz düşünmüş taşınmış öyle reva görmüş, sananeyahu çocuk benim araba benim diyebilir miyiz?

kask yasası yasada hız limiti fasülyeden mi dersen;
mükemmel yasada yok mükemmel toplumda.
polis işini yapmıyor,
vatandaş üzerine düşeni yapmıyor,

hoş ben yine anlamadım tam meseleyi :)
hız sınırını aşıyonuz, kaskta yasal olmasın mı diyosun?
kaskı takıyonuz, niye hızlı gidiyonuz mu diyosun?

abi tek ricam var, bana şöyle 4-5 kelimelik bi sual sor, vallahi basmıyor :silent:

sen daha zor sormuşsun mübarek..bu kadar yazıyla anlatamadıysam...:p
yinede yazayım..kask takmak kişinin kendisini ilgilendiren bişeydir neden cezası olur dedim.arkadaşlar kaskın faydalarını anlattılar...
hatta bazıları devlet seni korumak için böyle yapar dedi...
bende dedimki düşen adam kasksız olduğu için ölecekse kendini öldürür kime ne??
ama madem beni koruyor sigarayı yasaklasın.çevreme çoluk çocuğuma bile kötü örnek ve ölüm sebebi oluyorum...
içkiyi yasaklasın.çünkü içip içip sokağa çıkıp maymun kılığında dolaşıyor ve kavga edip en yakın dostunu öldürebiliyor.hatta alkollü olarak direksiyona geçip onlarca kişiyi katledebiliyor...
madem devlet koruma amaçlı yapıyor beni ,çoluk çocuğumu sigaradan alkol ve alkollü maymunlardan da korusun dedim...
sanane adam içer karışamazsın dediler..ben kask takmayınca bana karışanlar alkollü olarak direksiyona geçip otobüs durağına dalan 3-5 çocuk ve 3-5 yetişkinin katledilmesine sen karışamazsın dediler.
kaskın faydalarını anlatan arkadaşlarada delikanlı gibi çıkında kaskı savunduğunuz kadar hız limitlerine de uyduğunuzu söyleyin dedim..
her 200 metrede bir cihaz olsa ve hız sınırını aştığınız anda (ki bu durumda 100 km lik yolda en az 10-15) ceza yazılsın dedim.sanane o motorumla benim aramda cevabını bekliyorum..
bilmem anlatabilmiyormuyum mu ne??:queen:

sen daha zor sormuşsun mübarek..bu kadar yazıyla anlatamadıysam...:p
yinede yazayım..kask takmak kişinin kendisini ilgilendiren bişeydir neden cezası olur dedim.arkadaşlar kaskın faydalarını anlattılar...
hatta bazıları devlet seni korumak için böyle yapar dedi...
bende dedimki düşen adam kasksız olduğu için ölecekse kendini öldürür kime ne??
ama madem beni koruyor sigarayı yasaklasın.çevreme çoluk çocuğuma bile kötü örnek ve ölüm sebebi oluyorum...
içkiyi yasaklasın.çünkü içip içip sokağa çıkıp maymun kılığında dolaşıyor ve kavga edip en yakın dostunu öldürebiliyor.hatta alkollü olarak direksiyona geçip onlarca kişiyi katledebiliyor...
madem devlet koruma amaçlı yapıyor beni ,çoluk çocuğumu sigaradan alkol ve alkollü maymunlardan da korusun dedim...
sanane adam içer karışamazsın dediler..ben kask takmayınca bana karışanlar alkollü olarak direksiyona geçip otobüs durağına dalan 3-5 çocuk ve 3-5 yetişkinin katledilmesine sen karışamazsın dediler.
kaskın faydalarını anlatan arkadaşlarada delikanlı gibi çıkında kaskı savunduğunuz kadar hız limitlerine de uyduğunuzu söyleyin dedim..
her 200 metrede bir cihaz olsa ve hız sınırını aştığınız anda (ki bu durumda 100 km lik yolda en az 10-15) ceza yazılsın dedim.sanane o motorumla benim aramda cevabını bekliyorum..
bilmem anlatabilmiyormuyum mu ne??:queen:

aabi elinin ayarı yokki, yine kaptırmış gitmişin :p

test usulü gidelim;

a) kask yasağı kalksın
b) hız yasağı kalksın
c) madem kask takıyon, hızda yapma
ç) madem hız yapıyon, kaskda takma
d) madem kask yasak, alkol ve sigarada yasaklansın
e) herşey yasaklansın
f) hepsi serbest olsun
g) devlet ne karışır kaska, karışırsa alköle sigarayada karışsın
ğ) ben diyorum forum kalabalık, sen diyorsun yiyorum salatalık

hangisi abi? harf yaz :)
tartışasım var da konuyu kavrayamadım halen :queen:

test usulü gidelim;

a) kask yasağı kalksın
b) hız yasağı kalksın
e) herşey yasaklansın
f) hepsi serbest olsun

dostum bu saatte sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün emi..
c: hız sınırlarını da aşma..(dürüstsen)
ç:öyle ya.180-200 le giden adamı ne kask kurtarır ne de .....
d:evet madem devlet kaskla beni koruyormuş ya...bunlar ve benzerlerin den de korusun bakalım:)
g:ya herru ya merru:p
salatalık sevmem.ton balıklı ekmek arası yiyordum...

dostum bu saatte sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün emi..
c: hız sınırlarını da aşma..(dürüstsen)
ç:öyle ya.180-200 le giden adamı ne kask kurtarır ne de .....
d:evet madem devlet kaskla beni koruyormuş ya...bunlar ve benzerlerin den de korusun bakalım:)
g:ya herru ya merru:p
salatalık sevmem.ton balıklı ekmek arası yiyordum...

hayırlısı olsun o zaman abi :rendeer:

http://www.dailymotion.com/video/x569vk_enay-hayat-bayram-olsa_music

o kadar ıkındık çıka çıka bumu çıktı şimdi:queen:
senden yorum bekliyorum.haklısın ama alacağın yok..yada hade len olurmu öyle şey gibi...bu kadar yazı çizi şenay içinmiydi yani:p

o kadar ıkındık çıka çıka bumu çıktı şimdi:queen:
senden yorum bekliyorum.haklısın ama alacağın yok..yada hade len olurmu öyle şey gibi...bu kadar yazı çizi şenay içinmiydi yani:p

abi iki polemik çevirelim dedim amma ekmek çıkmayacak burdan bize :p

özellikle bizimkisi gibi ülkelerde her kanun, her durumda, herkese aynı işlemez.
hız limitide böyle, kimi zaman uyarsam sakata gelirim, limit artsa pohu çıkar, iki ucu kirli değnek.

laylon kaskımı duran kamyonun kasasına gömmüştüm, kanca girdi kaska, sağ salim çıktım o işten. o kaskıda gözlerim sulanıyo rüzgarda diye almıştım :)
yani kask şart olsun.

alkol-sigara meselesine hiç girmiyorum, karşılaştırılacak birşey değil. zerre içmem ama "ağzıyla içenin" hürriyetine müdahale olursa bende dahil olurum.
kişisel hak ve özgürlüklerin sınırlarıda yasayla çizilmiş zaten.

vel hasıl kelam, kaskın şart olması yerindedir, hız limitleri düzenlenip güncellenmeli ve uygulama daha sert olmalı, trafikteki teksasvari durum benden ziyade nizami kullananları ve kanuna kaideye uyanları zora sokmakta, esas onları dinlemek lazım.

test usulü gidelim;

a) kask yasağı kalksın
b) hız yasağı kalksın
e) herşey yasaklansın
f) hepsi serbest olsun

Kavrayamadıysan, balataları bi kontrol ettir bakalım !.. Kaçak olmasın !.:p

Kavrayamadıysan, balataları bi kontrol ettir bakalım !.. Kaçak olmasın !.:p

yok aga çözdük meseleyi;

muhterem sıcakta kasktan bunalmış, motorda gitmiyo, vermiş coşkuyu motosiklet.net'e :p

ybr ile burada bahseden diğer ybr ci,cbf ci(yani 100-150 cc olanlar)arkadaşlar gibi 120-130-140 yapamıyorum...:pr:
en fazla 80 bazen solamada filan 90 (arasıra) oluyor..
çokmu gerzeğim,çokmu tırsağım,çokmu beceriksizim yada aklım böyle olmasını mı düşündürüyor anlayamıyorum...:queen:

alkol-sigara meselesine hiç girmiyorum, karşılaştırılacak birşey değil. zerre içmem ama "ağzıyla içenin" hürriyetine müdahale olursa bende dahil olurum.

bende içmem zaten.ama ağzıyla içene hürrüyetse ıçıyla içene de katli vacip olmalı..senin benim çoluğumu çocuğumu o katletmeden önce...
kişisel hak ve özgürlüklerin sınırlarına da inanmıyorum.rüzgarda sımsıcak havada sadece t-shırt ve güneş gözlükleriyle usul usul dolaşmak benim hak ve özgürlüklerim arasına giremiyorsa sokaklarda maymun kılığına girmiş ne idüğü belirsizlerin benim hanımımla çocuklarımla dolaşma özgürlüğümü kısıtlamalarının da önüne geçilmeli bence..vergisini alıyorum nasılsa geberirse gebersinler (ki sadece kendilerini gebertmezler çoğu kez)banane mantığıyla serbest bırakılan içki ve sigaranın yanında;nasıl yaparız da bir yolunu bulur yolarız şu kazları diye ''nerede ulan senin kırmızı şapkan?? ''diye sorarak saldıramazsınız.
kaldıki konunun ana meselesi içene hak ve özgürlük diyerek karışamıyorsan,bu bana ve aileme de topluma da zarar verir,bazılarımızı ölüme götürür, adam kask takmazsa sadece kendine zarar verir en kötü kendini öldürür ona da karışmamalısın..

ya herkese aynı hak ve özgürlük yada herkese eşit yasak ve sınırlamalar olmalı..zamanında erbakanın oğlu ehliyetsiz (yaşı 17 idi)araba kullanırken resmi kıyafet ve resmi araçlı trafik polisleri ona eskortluk ediyorlardı.hadi sen ehliyetsiz yaklansana görelim..yakalanma..polise benim şu araç için ehliyetim yok ama kullanmasını iyi bilirim de.bana eskortluk yapında falanca ilden filanca ile evime götüreyim de..hadi bakalım...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:34 ----------

Alıntı:
Şeyh Şamil Nickli Üyeden Alıntı
Kavrayamadıysan, balataları bi kontrol ettir bakalım !.. Kaçak olmasın !.

yok aga çözdük meseleyi;

muhterem sıcakta kasktan bunalmış, motorda gitmiyo, vermiş coşkuyu motosiklet.net'e

Alıntı:
sametagir Nickli Üyeden Alıntı
ybr ile burada bahseden diğer ybr ci,cbf ci(yani 100-150 cc olanlar)arkadaşlar gibi 120-130-140 yapamıyorum...
çokmu gerzeğim,çokmu tırsağım,çokmu beceriksizim yada aklım böyle olmasını mı düşündürüyor anlayamıyorum...

hop ağa ayıp oluyo ama:queen: o farklı bir konuydu bea:p
ybr o yzf değil:)

f) tam özgürlük - kimse kimseye karışmasın herkes istediği gibi davransın
kişilerin haklarını çiğnememek kaydıyla.
( bir insanın özgürlüğünün bittiği yer,bir başka insanın özgürlüğünün başladığı yerdir)

ybr ile burada bahseden diğer ybr ci,cbf ci(yani 100-150 cc olanlar)arkadaşlar gibi 120-130-140 yapamıyorum...:pr:
çokmu gerzeğim,çokmu tırsağım,çokmu beceriksizim yada aklım böyle olmasını mı düşündürüyor anlayamıyorum...:queen:

hop ağa ayıp oluyo ama o farklı bir konuydu bea
ybr o yzf değil

abi ybr mevzusu beceriksizlikten değil, temkinli gitmekten. ama şu "alıntı" yapma konusunda ufak tefek sorunların olduğunu söyleyebilirim :)

diğer konuda şu kadarını söyleyeyim, alkolü yasaklayıp güneşli güzel günlerin geleceğine azda olsa inanıyorsan aman siyasete neyim atılayım deme :p

[=KUVVETMİRA nickli üyeden alıntı..;2137364]alkol-sigara meselesine hiç girmiyorum, karşılaştırılacak birşey değil. zerre içmem ama "ağzıyla içenin" hürriyetine müdahale olursa bende dahil olurum.

bende içmem zaten.ama ağzıyla içene hürrüyetse ıçıyla içene de katli vacip olmalı..senin benim çoluğumu çocuğumu o katletmeden önce...
kişisel hak ve özgürlüklerin sınırlarına da inanmıyorum.rüzgarda sımsıcak havada sadece t-shırt ve güneş gözlükleriyle usul usul dolaşmak benim hak ve özgürlüklerim arasına giremiyorsa sokaklarda maymun kılığına girmiş ne idüğü belirsizlerin benim hanımımla çocuklarımla dolaşma özgürlüğümü kısıtlamalarının da önüne geçilmeli bence..vergisini alıyorum nasılsa geberirse gebersinler (ki sadece kendilerini gebertmezler çoğu kez)banane mantığıyla serbest bırakılan içki ve sigaranın yanında;nasıl yaparız da bir yolunu bulur yolarız şu kazları diye ''nerede ulan senin kırmızı şapkan?? ''diye sorarak saldıramazsınız.
kaldıki konunun ana meselesi içene hak ve özgürlük diyerek karışamıyorsan,bu bana ve aileme de topluma da zarar verir,bazılarımızı ölüme götürür, adam kask takmazsa sadece kendine zarar verir en kötü kendini öldürür ona da karışmamalısın..

ya herkese aynı hak ve özgürlük yada herkese eşit yasak ve sınırlamalar olmalı..zamanında erbakanın oğlu ehliyetsiz (yaşı 17 idi)araba kullanırken resmi kıyafet ve resmi araçlı trafik polisleri ona eskortluk ediyorlardı.hadi sen ehliyetsiz yaklansana görelim..yakalanma..polise benim şu araç için ehliyetim yok ama kullanmasını iyi bilirim de.bana eskortluk yapında falanca ilden filanca ile evime götüreyim de..hadi bakalım...

İkinizde kendi pencerenizden baktığınızda haklısınız:

Fakat, olumsuz örneklemede; süreklilik fiilinin devam edip etmediği göz önünde bulundurulmalıdr..: :)

abi ybr mevzusu beceriksizlikten değil, temkinli gitmekten. ama şu "alıntı" yapma konusunda ufak tefek sorunların olduğunu söyleyebilirim :)

diğer konuda şu kadarını söyleyeyim, alkolü yasaklayıp güneşli güzel günlerin geleceğine azda olsa inanıyorsan aman siyasete neyim atılayım deme :p

ybr de haklısın:p alıntıda dahada haklısın be ne diyeyim:cherry:
siyaset dediğin bir bilim dalıdır..bu işin cahiline de siyasetçi!! denir..

İkinizde kendi pencerenizden baktığınızda haklısınız:

Fakat, olumsuz örneklemede; süreklilik fiilinin devam edip etmediği göz önünde bulundurulmalıdr..: :)[/QUOTE]

valla dostum bande fatih gibi oldum sanırım.bu saaten sonra kafam basmadı anlamadım:queen:
uykusuzluk başa vurdu sanırım...:cherry:

abi bırak hikaye yapma uykusuzum filan deyü :p
2 gün uyusam, ceviz, balık, glikoz takviyesi alsam yine anlamam öyle ince hukuktan :)

Senki '' gecelerin yargıcı kuvvetmira '' ve '' gecelerin savunma avukatı sametagir ''

Bence, ikinizde hukuktan anlıyorsunuz . Performansınıza bağlı

olarak da '' ihbar ve kıdem tazminatınız '' haliyle yüksek olacaktır!.. :cherry:

Benim açık kaskımda nolan, kapalı olan Scorpion :) Açık kaskta korur ama kapalı gibi değil tabiki.. Çene surat açıkta, kafa sağlam kalsa bile yüzde sağlam faça olabilir. Asıl sorun Tr de dandik kaskında sağlam kaskında satılıyor olması. Millet sağlam kaskı ucuza alabilse dandiğe gerek duymaz. Avrupa da sanmıyorum dandik kask satışına izin versinler, bizim TSEK ne zaman kendi kask standartını oluşturur ve dandik kask satışını engeller (carrefourda bile dandik kask satılıyor düşünün) belki standart oturur. Ama kask her zaman zorunlu olmalı, 100 mt gitsem kafamda kask yoksa huzursuz olurum, alışkanlık olması bakımından kask takmanın zorunluluk olması hususunu ve böyle kalmasını destekliyorum.
Yok abicim yok kask takmayan adamların coğu parasında değil.
O kadar para veripce motor alıyorsa onu sürerken zorunlu tutulmuş şeyide 12 taksitle bile alırsın.
Bunların tek sorunu koruycak bir beyinlerinin olmaması

Yok abicim yok kask takmayan adamların coğu parasında değil.
O kadar para veripce motor alıyorsa onu sürerken zorunlu tutulmuş şeyide 12 taksitle bile alırsın.
Bunların tek sorunu koruycak bir beyinlerinin olmaması

o zaman bu mantığa göre sigara içen, alkol kullanan,uyuşturucu alan v.b insanların istisnasız tümü BEYİNSİZDİR.nedeni hem dinen hem de sağlık açısından zararlarını bildiği halde devam etmek..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar