merak ediyorum mantıklı açıklaması varmı????

bu durumda sigaranın üretiminin durdurulması gerekli bence.ama neysee....

malesef olumlu cevabım bu akşam için olamayacak.nedeni ise senelik iznimde olduğum için yaklaşık 1 saat kadar sonra yola çıkıyorum.araba hazır yüklendi sadece çocukların banyosunu ve içişleri bakanının keyfini bekliyorum.:queen:

ama fazla uzun sürmeyecek bu. sanırım en fazla 1 hafta sonra döneceğim.sonrasında da eylül başına kadar iznimin devam etmesi dolayısıyla ister hafta sonu ister hafta içi ister akşam buluşabiliriz..hatta pendikli birkaç arkadaşı daha çağıralım.boşnak semko ve tekteker ramço ilk aklıma gelenler..tanışmış oluruz...

hehe harikaymış :=) İyi tatiller dilerim. Döndüğünüzde buluşuruz artık ;)

tamamdır.gelince buluşur tanışırız.32 günlük senelik izin bitmez diyenlere duyrulur.1 haftası bitti bile:salut:

kask takmanin neden mecbur oldugunu sorgulamak bana komik geliyor. intihar etmek te yasak tüm dünyada. bunun sebebi senin o gerekli-gereksiz beyninin o devlet icin cok ta gerekli oldugundan degil, dogacak kamu zararlarindandir.

ayrica sigaranin sebep oldugu saglik giderleri de devlet icin bir sorun. ancak sigara vergisinin ne kadar yüksek oldugunu sanirim bilmiyorsunuz !!! devlet zaten senin sigaradan dolayi olusan saglik giderlerini ictigin sigaranin yillar boyunca vergisi ile fazlasiyla cikarmis oluyor.

o dandik kasklara gelince;
bunlar sadece türkiye gibi ücüncü dünya ülkelerinde var, esas olan bu kasklar faydasiz demek yerine o kasklari avrupa normlari yasasina uydurmaktir. bu dandik kasklar var diye kasksiz dolasalim demek cocukca bir fikirdir.

"can benim beden benim kime ne" demek ise komikliktir. ötenazinin bile uygulanamadigi dünyada nelerden bahsediyorsun sen dostum...

Son düzenleme:
arkadaşlar.cahilliğime verin ama trafikte kasksız dolaşmanın neden cezası var??

eğer kasksız dolaşırsam kaza riskim daha mı fazladır?(bazı zamanlarda kask daha beter kör sağır edebiliyor.görüş açısı ses duyamama sorunu buhar v.s..)
eğer kasksız dolaşır ve kaza yaparsam başkalarına zararmı veririm(kaskla dolaşıp kaza yapan başkalarına zarar vermezmi??)
eğer kasksız dolaşıp kaza yaparak düşüp öldüysem(Allah korusun ) bundan kime ne? kimi ilgilendirir?
eğer adam canını düşünmüyorsa ben mi düşüneceğim?bana ne??
eğer beni korumak, ölmemi istemedikleri için kasksız dolaşana ceza yazılıyorsa düz mantıkla sigara, içki içene daha beter cezalar yazılması gerekmezmi ki kasksız adam kendine bunlar başkalarına da zarar verir..
bu durumda uyuşturucu madde kullananın direk hapse atılması gerekmezmi??

bu ve benzeri sorular çoğaltılabilir.bazı arkadaşlar da kendi sorularını eklesinler.dediğim gibi 20 senedir motor denen icada binen CAHİL biri olarak bu cezanın neden verildiğini öğrenene kadar!!! konuyu güncel tutmaya kararlıyım.cevap yazan arkadaşların da yazdıklarımı iyice anlayarak yazmalarını polemiğe girmemelerini gerçekten mantıklı ,gerçekçi cevaplar yazmalarını rica ediyorum...bi konuda arkadaşımız plakanın çamurluğun içinde ve okunamaz olmasına cevap olarak ''o kocaman lastiği göstermezsek o motor neye yarardemişti.buna dayanarak çevreye o dehşet motora binenin ben!!!olduğunu göstermezsem ha goldwing ha mobilet ne farkeder diyebilirmiyiz??

Emniyet kemerinden paybiç emniyet kemeri takmayan sürücü kazada kime ne zarar verebilir ki ama birisi hatalı diye yasalar onun zarar görmesine izin vermez. kurallar neden güvenlik için kask takmamak sürücü için güvensiz hal böyle iken bu yasak mantıklı. ki kayseride öttürüyorlar adım başı kırmızı işik ve coğu kırmızı ısıkta polis oluyor (ya da bana denk geliyor ne zaman kırmızıya dursam polis görüyorum)

Kask neden zorunuza gidiyor ki ben pahalı kasklar almak ve kullanmaktan bile keyif alıyorum zira onlar kafamda iken kendimi güvende hissediyorum daha rahat kullanıyorum

-- uyusturucu madde ve alkol kullanan yaptırım yapılmak ister ama bu seferde vay özgürlük vay o bu diye zıplanıyor cumhuriyet toplumun kendi kendini yönetmesidir derken işte bundan bahsediliyor toplumun kaldırmayacğaı yasaklar konulamıyor.

Son düzenleme:
Kask takmazsan ölüm ve ciddi yaralanma riskin artar, devlet seni tedavi etmek , cenazeni defnetmek ,ailene maaş bağlamak veya karpuz gibi dağılmış ve asfalta nutella gibi yapışmış beyin parçalarını toplamak için masraf yapar. Seni okutur ama sen erken ölmüşsündür. halbuki daha uzun yıllar vergi ve sigorta pirimi ödeyebilirdin. Bütün bunlardan dolayı devlet kask takmanı ister.

Kask takmazsan ölüm ve ciddi yaralanma riskin artar, devlet seni tedavi etmek , cenazeni defnetmek ,ailene maaş bağlamak veya karpuz gibi dağılmış ve asfalta nutella gibi yapışmış beyin parçalarını toplamak için masraf yapar. Seni okutur ama sen erken ölmüşsündür. halbuki daha uzun yıllar vergi ve sigorta pirimi ödeyebilirdin. Bütün bunlardan dolayı devlet kask takmanı ister.

güzel.doğru tabiki ama alkol alıp maymun kılığında ortada dolaşan adamlardan,otobanda halay çekip ayrı ayrı arabaların altında kalan zavallı yaratıklardan bu vergi ve primleri peşinen aldığı (alkollü içeceklerin içinden) içinmi ses çıkarmaz??üstelik bu şekilde geberenler çooook büyük bir kısımda okumuş çağdaş çocuklardır.kültürlüdürler.yıllarca devletin okullarını meşgul etmişlerdir.gariban asgari ücretlinin 1 yılda almadığı maaşı 1 ayda alırlar.hatta devletin işyerlerinde içki parası kazanıp sarhoş olarak pok yoluna gitmişlerdir.sonrada vay efendim şöyle iyiydi böyle akıllıydı derler arkasından..akıllı olsa insan kılığından çıkmazdı o da en gerçek olanı ya neyse..ama parasını peşin vermişlerdir ses çıkarılmaz.ama kask takmayandan takmadığını gördükçe vurun abalıya tahsilat yapın mı denmektedir??
içkiye karşı bu fikirleri savunanı sanane kardeşim yobaz adam içerde sanane keyfinin kahyasımısın diye bu forumda bile çok savunan çıkacaktır.ama basit bir soruda neden diye soran benim beynim gerekli-gereksiz olabiliyor malesef..içmiyorum da ondan sanırım...:p

aslında bu sekilde cok sacma sorular geliyor insanın aklına.simdi amac kelliyi korumaksa ben 300 lira bayılıp korurken 15-20 liralık kask ne kadar korur tartısılır.ee kask warmı var.15 liralık kasklar motorun üstünden yere düsünce bile catlıyo koruma amaclı ise o kasklar yada acık kasklar yeterince koruyucu deil devlet neden buna bi dur demiyor.? cok zorda kaldım ve ehliyetsiz motor kullanmam gerekti.yasak oldugunu biliyorum ve binerken o cezayı kabullenmistim zaten.sacma gelen birsey daha.ben tüm koruyucu ekipmanımı giymisim kaskımı takmısım motorumun vergisini catır catır ödemisim vizesini sigortasını gecirmemis bi vatandas olarak 900 lira cezayı kabullenmem mi suc yoksa ne oldugu belirsiz kasksız koruyucusuz kafasına göre insanların saglıgını ve trafigin akısını bozan hareketler yapan apacilerin ehliyetsiz motosiklet kullanması ve polislerin bunlara ses etmemesimi suc.benimde cevremde böle insanlar var 5 yıldır ehliyetsiz kullananlar var 1 kere gelip polis yakaladı yada bsyden ceza geldi dedigini duymadım.ben sucsuzum demiyorum yazılan cezayıda aynı gün catır catır ödedim.sucumu biliyorum.ama ya ben salagım ya millet cok akıllı.bana 1 yazılıyorsa ölelerine 5 yazılmalı diye düsünüyorum.ama hiçbirsey olmuyo. plaka takmıssa cogunlugunda oda yok.takılıysa sadece dur ihtarına uymamaktan geliyor.oda 68 lira olması lazım. tam tersi oluyo.apacilere 1 normal vatandasa 5 oluyo.her bu konuları dile getirdigimde burası TÜRKİYE burda hersey olur deniliyor.sacmalıkları böle ört pas etmeye calısıyorlar.

aslında bu sekilde cok sacma sorular geliyor insanın aklına.simdi amac kelliyi korumaksa ben 300 lira bayılıp korurken 15-20 liralık kask ne kadar korur tartısılır.ee kask warmı var.15 liralık kasklar motorun üstünden yere düsünce bile catlıyo koruma amaclı ise o kasklar yada acık kasklar yeterince koruyucu deil devlet neden buna bi dur demiyor.? cok zorda kaldım ve ehliyetsiz motor kullanmam gerekti.yasak oldugunu biliyorum ve binerken o cezayı kabullenmistim zaten.sacma gelen birsey daha.ben tüm koruyucu ekipmanımı giymisim kaskımı takmısım motorumun vergisini catır catır ödemisim vizesini sigortasını gecirmemis bi vatandas olarak 900 lira cezayı kabullenmem mi suc yoksa ne oldugu belirsiz kasksız koruyucusuz kafasına göre insanların saglıgını ve trafigin akısını bozan hareketler yapan apacilerin ehliyetsiz motosiklet kullanması ve polislerin bunlara ses etmemesimi suc.benimde cevremde böle insanlar var 5 yıldır ehliyetsiz kullananlar var 1 kere gelip polis yakaladı yada bsyden ceza geldi dedigini duymadım.ben sucsuzum demiyorum yazılan cezayıda aynı gün catır catır ödedim.sucumu biliyorum.ama ya ben salagım ya millet cok akıllı.bana 1 yazılıyorsa ölelerine 5 yazılmalı diye düsünüyorum.ama hiçbirsey olmuyo. plaka takmıssa cogunlugunda oda yok.takılıysa sadece dur ihtarına uymamaktan geliyor.oda 68 lira olması lazım. tam tersi oluyo.apacilere 1 normal vatandasa 5 oluyo.her bu konuları dile getirdigimde burası TÜRKİYE burda hersey olur deniliyor.sacmalıkları böle ört pas etmeye calısıyorlar.

sanırım sen anlamışsın soruyu..:p ama tebrik te etmek isterim kask kullanmanın faydalarından bahsetmemişsin:cherry::cherry:
benim soruma ekler de yapmışsın tebrikler????

bu konuda aklıma gelen olayın ciddiyetsizliği ile ilgili bir örnek vermek istedim...

2 arkadaş var....ikisindede aynı motor var...herşeyiyle aynı..
birisi en iyilerinden full koruma kullanıyor..kaskı,montu,botu,eldiveni,dizliği,balaklavası aklınıza ne geliyorsa....sadece kaska 500euro vermiş.gerisini siz hesaplayın.....
diğer arkadaş ise kafasında sadece 15-20 tl lik naylondan vizörü dahi olmayan bir yarım kask takmış....üstünde t-shırt,altında şort ve parmakarası terlik..
geziyorlar..trafik kurallarına göre ikiside doğru..ikiside korumalı.
neden kaskları !! var...
şimdi bir ara full korumalı olan sıcaktan kaskını çıkarmış..150-200 metre ilerdeki bakkala kola almaya gidiyor motorla..arkasından da diğer motorla naylon kasklı geliyor.....
oldu ya polis görüyor..kaskını çıkarana ceza yazıyor ama naylon kasklıya bişey yok..neden onun kaskı var??
şimdi gelelim sadede.......
konunun asıl amacı ve asıl sorusu böyle idi.ama bana kaskın faydasından bahsetti arkadaşlar...ben sorumda naylon kask takmanın cezadan kurtarmasının mantığını sormuştum...
yada naylon kask takan adama ceza gelmezken(ki naylon kaskı takma daha iyi) kaskını takmayana neden ceza yazılır demek istemiştim...
neden koruma sadece kask olarak değerlendirilir??diğerleri neden sorulmaz demek istemiştim...diğerleri ağır olur derseniz mademki sadece kasklar ceza sebebi , neden belli bir standartta olmaz olması istenmez demek istemiştim...
kaskların seri numarası olması,sertifikası olması,standartlara uymayan kasklardan üstüste 5 tane de taksan polisin bunu kabul etmemesi gerekliliğinden bahsetmek istemiştim...
tıpkı sizi çeviren polisin emniyet kemerinizi takıp takmadığınıza bakması ama sistemin çalışıp çalışmamasının umrunda olmaması(tokayı pamuk ipliğiyle de bağlasanız ,kopmak üzerede olsa polis bunu görmez nedense) sadece takılı olması yeterli mantığının mantıksızlığından bahsetmiştim...
şimdi daha iyi sorduğuma inanıyorum.lütfen bana düşer ölürsün demeyin kendi canını sen düşünmelisin demeyin,kendini düşünmemenin cezası olsa ohooo türkiyenin yarısının hapiste olması gerekirdi,sadece soruya cevap verebilecekseniz yazın...
mantıklı bir açıklaması varmı????

Neden ceza yaziyorlar?
o ceza değil "ben takmıyorum kardeşim size ne " diye bilme özgürlüğü vergisi. :)
şahsen bizde motorcu yetiştiriyoruz. kasksız dolaşan motorcular yüzünden " baba şu amca takmamış bende takmasam " dedi. ( kötü örnek oluyorlar )bende " onlar kazık kadar olmuş ama adam olamamış oğlum " dedim,
oğlum bile anladı bir daha konuyu açmadı :)

bu konuda aklıma gelen olayın ciddiyetsizliği ile ilgili bir örnek vermek istedim...

birisi en iyilerinden full koruma kullanıyor..kaskı,montu,botu,eldiveni,dizliği,balaklavası aklınıza ne geliyorsa....sadece kaska 500euro vermiş.gerisini siz hesaplayın.....
diğer arkadaş ise kafasında sadece 15-20 tl lik naylondan vizörü dahi olmayan bir yarım kask takmış....üstünde t-shırt,altında şort ve parmakarası terlik..
neden kaskları !! var...
şimdi bir ara full korumalı olan sıcaktan kaskını çıkarmış..150-200 metre ilerdeki bakkala kola almaya gidiyor motorla..arkasından da diğer motorla naylon kasklı geliyor.....
oldu ya polis görüyor..kaskını çıkarana ceza yazıyor ama naylon kasklıya bişey yok..neden onun kaskı var??
konunun asıl amacı ve asıl sorusu böyle idi.ama bana kaskın faydasından bahsetti arkadaşlar...ben sorumda naylon kask takmanın cezadan kurtarmasının mantığını sormuştum...
yada naylon kask takan adama ceza gelmezken(ki naylon kaskı takma daha iyi) kaskını takmayana neden ceza yazılır demek istemiştim...
neden koruma sadece kask olarak değerlendirilir??diğerleri neden sorulmaz demek istemiştim...diğerleri ağır olur derseniz mademki sadece kasklar ceza sebebi , neden belli bir standartta olmaz olması istenmez demek istemiştim...
kaskların seri numarası olması,sertifikası olması,standartlara uymayan kasklardan üstüste 5 tane de taksan polisin bunu kabul etmemesi gerekliliğinden bahsetmek istemiştim...
tıpkı sizi çeviren polisin emniyet kemerinizi takıp takmadığınıza bakması ama sistemin çalışıp çalışmamasının umrunda olmaması(tokayı pamuk ipliğiyle de bağlasanız ,kopmak üzerede olsa polis bunu görmez nedense) sadece takılı olması yeterli mantığının mantıksızlığından bahsetmiştim...
şimdi daha iyi sorduğuma inanıyorum.lütfen bana düşer ölürsün demeyin kendi canını sen düşünmelisin demeyin,kendini düşünmemenin cezası olsa ohooo türkiyenin yarısının hapiste olması gerekirdi,sadece soruya cevap verebilecekseniz yazın...

anlattığınız mantıktan yola çıkacak olursak araç şöförlerinin emniyet kemeriyle birlikte yanmaz tulum ve kask takması, motorsiklet sürücülerininde kask ile birlikte tam korumalı deri tulum ve bot giymesi gerekir.

benim fikrime göre ise araçlarda emniyet kemeri, motorlarda ise kask en temel, etkili ve bir o kadar da basit koruma önlemleridir, diğerleri daha teferruatlı koruma yöntemleridir ve ekonomik yönden bakarsanız herkes bunları alacak bütçeye sahip olamayabilir. bu yüzden amaç bu cezalar ile emniyet kemeri ve kask gibi en temel va basit koruma önemlerini kullanmayı teşvik ederek kullanıcıları bilinçlendirmektir. eğer kullanıcı bilinçliyse diğer önemleri satın alabilmek için gerekli bütçeyi ayıracaktır. tıpkı burdaki bir çok üyenin yaz/kış mont ve tam ekipman giymesi gibi.

naylon kask ve 500euro'luk kask takan kullanıcılarla verdiğiniz örnekten yola çıkacak olursak, bilinçli bir kullanıcı zaten kask takmaması gerektiğini bildiğinden dolayı bu şekilde, kısa mesafeli de olsa, motor kullanmaz, kullanırsa da cezayı haketmiş demektir.

naylon kasklar yada belirli bir standardta olmayan kasklar konusunda ise size tamamen katılıyorum, çok haklısınız :cat:, bu tür kaskların satışı yasaklanmalıdır :farao: fakat şöyle bir şeyde var, asıl amaç kullanıcıları bilinçlendirerek insanların naylon kask almamasını sağlamak olmalıdır çünki bunun kask takmamaktan farksız olduğunu anlatmak gerekmektedir.

neden kaskları !! var...

Var ...

Kaskin Turkiyede her hangi bir kurum tarafindan guvenlik derecelendirmesi yok.

Bu tip bir derecenin oldugu tek ulke USA diye biliyorum. Ama Turkiye dahil tum avrupada CE diye bir standart var.
Onu goren gumruk bu urunu bir kask degilde belli bir uretim yeterliligi sahibi olan bir urun olarak nitenlendirip yurda sokuyor.

Sadece Turkiyede degil avrupada da naylon kask satin alabilirsin. Tek fark halk orda daha cocukluktan bilincli oldugu icin, naylon kaski alarak kendi hayatini risk attiginin farkinda.

Turkiyede motosiklet binicisi kanun zorunlu kildigi icin kask takiyor.

Avrupada motosiklet binicisi hayatini korumak icin kask takiyor kanun sadece hatirlatma amacli ikinci planda kaliyor. Bunun sebebi egitime verilen onem...

Bakkala giden full korumali arkadas kaskini sicak diye cikariyor Turkiyede yanindan gecen nylon kaskli adam ceza almadan yoluan devam ediyor.Bizimki kan ter icinde full korumanin icinde polisten cezasini yiyor. Ama diyor ben dikkatli bir surucuyum. Oburu berbat nylon kaski ile geziniyor.Hatta kaski catlak. Polis ben anlamam diyor kaskin yok al sana ceza diyor.

Avrupada bakkala giden arkadas cok sicak ise yazlik kask aliyor ama cikarmiyor, yada motora binmiyor. Yani beynin bir yerinde soyle bir program var , kask yoksa motorun kontagi cevrilmez. Birden bir Turk arkadas orda da beliriveriyor:) Kask rezil durumda catlak , bizimkinin onunde polisin yanindan gecerken ikeeeennnnn..... Polis hopp cek saga diyor , bu kask ne. Yetersiz ve gorevini yerine getiremiyecek koruma ekipmani kullaniyorsun , ayni kasksiz gibi onada ceza yaziyor:)

Simdi gelelim neden sadece kask koruma ekipmani. Cunku herkez 500cc + motor kulanmiyor , insan dustugunde tamir olmasi en zor organi beyni. Diger kirik cikiklar bir sekilde tamir olabiliyor. Simdi toplum trafiginde her surucuye yarisci gibi giyin diyemezsin. Ana koruyucu onlemleri almak zorundasin.

O zaman her arabada ic guvenlik kafesi
Viraj guvenlik sistemi
Her arac surucusu ve yolcularinda kask ve yanmaz elbise
6 koldan sarilan yaris tipi emniyet kemeri zorunlu olsun.

Yada yolcu gemisi ile gezintiye cikan bir aile 1 ay boyunca gece gunduz, yemek salonunda yada kamarada uyurken can yelegi ile dolassin.

Boyle bir sey mumkun degil.

Kask ana koruma faktorudur ve kazalarin cogunda beyine gelen darbe sonucu olum oldugundan kask zorunludur. adamin biri 50cc honda today e biniyor digeri 1000RR ,
ikiside sliderli karbon korumali tulum eldiven bot ve kask giyse sence normal olurmu:)

Bunun daha ii anlaman icin ogrencilikten bir kisa ani yazacam

O zamanlar yurt disinda okurken 83 model peugeot 205 model bir arabam vardi. Yolun kenarinda kaldirim onunde park halinda ama genelikle az ilerdeki cep parkta birakirdim arabami.Bir hafta sonu bir baktim sigortam gecmis. Hafta sonu yaptirabilecegim bir yerde yok.

Arabayida cep parka almak icin asagi inmistim. Simdi kendi kendime dedim. Sokak ta in cin top oynuyor bu arada sabah cok erken kimse uyanmamis. Yaa daha parka varmadan onume bir cocuk cikar, kilina zarar gelse direk polis gelir
sigortam olmadigindan direk ben sucluyum , feci bir ceza, ardindan berbat bir mahkeme, bir yuklu tazminat ve ehliyet gitti. Ne gerek var risk almaya.

turkiyede olsa, yuru be kocum ne olacak yaa deriz 1sn dusunmeyiz. Sehir turu bile atariz sigortasiz araba ile:)

Sonucta kask ana koruma faktorudur. Ondan sonrasi senin surus teknigine, motorunun gucune ve gittigin yola gore senin bilincli ve duyarli bir sekilde aldin ek onlemdir.

Sizene ben olmek istersem olurum bunun cezasimi olur der isen. Hay hay ama kimse trafige acik ulasim amacli bir yolda kanin govdeyi goturdugu bir sekilde yolculuk etmez. Sizene ben olmek istiyorum diyor isen bunun icin trafige kapali yollarda yapman gerekli. Toplum icinde yasamak istiyor isen kurallara uyacaksin yada yanliz bir adada kendi kurallarin ile yasacaksin.
:cat:

Var ...

Kaskin Turkiyede her hangi bir kurum tarafindan guvenlik derecelendirmesi yok.

Bakkala giden full korumali arkadas kaskini sicak diye cikariyor Turkiyede yanindan gecen nylon kaskli adam ceza almadan yoluan devam ediyor.Bizimki kan ter icinde full korumanin icinde polisten cezasini yiyor. Ama diyor ben dikkatli bir surucuyum. Oburu berbat nylon kaski ile geziniyor.Hatta kaski catlak. Polis ben anlamam diyor kaskin yok al sana ceza diyor.

Avrupada bakkala giden arkadas cok sicak ise yazlik kask aliyor ama cikarmiyor, yada motora binmiyor. Yani beynin bir yerinde soyle bir program var , kask yoksa motorun kontagi cevrilmez. Birden bir Turk arkadas orda da beliriveriyor:) Kask rezil durumda catlak , bizimkinin onunde polisin yanindan gecerken ikeeeennnnn..... Polis hopp cek saga diyor , bu kask ne. Yetersiz ve gorevini yerine getiremiyecek koruma ekipmani kullaniyorsun , ayni kasksiz gibi onada ceza yaziyor:)

Sizene ben olmek istersem olurum bunun cezasimi olur der isen. Hay hay ama kimse trafige acik ulasim amacli bir yolda kanin govdeyi goturdugu bir sekilde yolculuk etmez. Sizene ben olmek istiyorum diyor isen bunun icin trafige kapali yollarda yapman gerekli. Toplum icinde yasamak istiyor isen kurallara uyacaksin yada yanliz bir adada kendi kurallarin ile yasacaksin.
:cat:

evet işte bu OLMADIĞI için bunu gerçekten sürücülüre düşünerek zorunluluk haline getirdiklerine inanmıyorum diyorum..ama ne diyorum..eğer böyle bir standart getirilir de güvenlik gereklerini karşılayamayan kasklarada ceza yazılırsa işte o zaman insanlar ölürsem sana ne diyemezler ve o naylon kaskla yola çıkıp beynini parçalamaz ve kan revan içinde olan yoldan ben geçmek zorunda kalmam..
ama hayret ediyorum kimse soruyu anlamak istemiyor..ne kadar korkutmuşlar insanları ya...ya kardeşim senin güvenliğini düşündüğünden değil gelir elde etmeye çalışmak diyemiyor kimse...
parkların sulanması çiçeklenmesi gayet güzel kimse itiraz edemez...bu güvenlik gereklerini yerine getiren bir kask olsun...
suların yollara akmasıda naylon kask...hiç düşüyoruz ölüyoruz demesin kimse kardeşim..sahilyolunda 50 km ile giden hiçbir motorcu bu sebepten düşüp ölmez..morosikletlerin hız sınırına uyun.yolların ıslak olmasından size ne??o hız sınırları sizin güvenliğiniz için belirleniyor...neden motosiklet hızı 70 olan yerde 170 le gidip düşüp ölünce sağa sola saldırıyoruz???kask takmayan adamla bu adamın ne farkı var??hızlı giden ölünce saldırmak eylem yapmak hakkımız ise kasksız arkadaşımız kaza yapınca da aynı hakka sahip olmalıyız..
çünkü iki olayda da aynı derece de HAKSISIZ..KİMSE İTİRAZ ETMESİN...

abicim suç sende değil suç bizim duygusal bir millet oluşumuzda
neden mi?
diğer ülkelerin tamanında polise çıt dediğin an polise mukavemetten içeri atılırsın
bizde zavallı polisi orda bir dövmediğimiz kalır ama gelip burda atıp tutarız adamlar hakkında
başka ülkelere geçen arkadaşlar çok iyi bilir görmüşlerdir diğer ülkeye geçişinizde donunuza kadar aranıp sorgulanırsınız niye geldin buraya diye
başka ülkeden bizim ülkemize gelirsiniz ama gümrük dingonun ahırı gibidir giren çıkanı kimse kontrol etmez
diğer ülkelerde polis yakalar şak diye cezayı keser dinlemez
bizde yalvarırsın acır duygusal milletiz ya bırakır hemen arkasından vay i... iki saat yalvarttı deriz

dostum yazdıklarına katılıyorum ama konu ile ilgili ne kadar uğraşsamda bi alaka kuramadım:p hatta suç ne suçlu kim hiç anlamadım:pr:
geçen gün bi konu açılmıştı.babamla sahil yolunda giderken yol sulamasından dolayı ıslanmış ama biz hemen öncesinde bişey almak için durmuştuk.100 km hızla gidiyorduk o ıslak yere girseydik......filan demiş....
girmeseydin demezlermi adama?? sahilde arabalara bile 50 km hız sınırı varken 100 km ile ne işin var demezlermi???üstelik iki kişi yanılmıyorsam scooter di..girseydin kaysaydın düşseydin ölseydin ne olacaktı??belediyelerin önüne gidip eylem mi yapacaktık?? sulama hatasımı olacaktı? 100 km ile orada seyreden adamın suçu olmayacakmıydı??nasrettin hoca hesabı hırsızın hiçmi suçu yok kardeşim deseler haklı olmazlarmıydı belediyeler,sulama yapanlar???
verdiğim örnek kaskla çok bağlantılı bence...kask takmazsan düşersen ölürsün.tamam katılıyorum burada çoğu arkadaşım da neden se bana (20 senelik motorcuya) kaskın öneminden bahsetmiş.kask takılmalı filan...yahu ben takmayalım demedimki??? peki yazan arkadaşlardan biri sadece 1 tanesi delikanlı gibi ben hayatımda hız sınırlarını hiiiç geçmedim diyebilirmi??50 ise 50 30 ise 30 a düşüyorum diyebilirmi??
peki kaskı bizim hayatımızı korumak için kural olarak koyuyorlarsa hız sınırlarını biyerlerinden mi uyduruyorlar...neden o sınırlara uyma konusunda bu kadar hassas olamıyorsunuz??? yok ybr ile 125-130 yok cbf ile 140 yaptım gibi ve buna benzer SAÇMALIKLARI hergün okuyoruz malesef...ben yıllardır şeytan kulağına kurşun( ne bileyim öyle derler ya) hiçbir kazaya karışmadım.ne arabayla ne motorla...ben çokmu salağım??yoksa can taşıdığımın mı farkındayım.belkide ödleğin biriyim...olabilir ama kaza da yapmadım.yaptığım km lerin ise haddi hesabı yok...
demekki adamı kurtaran kask değil akılmış,deli cesaretine sahip olmamakmış,altındaki aracın sınırlarını zorlamamakmış...
adım gibi eminin kelimeye özellikle dikkat edin bir konu açsam...
BEN YBR 125 İLE 80 KM ÜZERİNE ÇIKMIYORUM..SORUN NE OLABİLİR???desem...dikkat lütfen çıkamıyorum değil çıkmıyorum emin olun 100 kişinin 99 tanesi bana motor açılmamıştır , sağırdır,yok şöyle vites değiştir yok dişliyle oyna karbüratöre hava filtresine bak ve benzeri tamir yorumları yaparlar.çıkamıyorum lafını anlayıp doğru yapıyorsun diyen bir elin parmalkarını bile bulamaz..bunu yazacak olan tecrübeli arkadaşlar da ciddiye alıpda yazmazlar zaten...
lütfen konuları anlamadan kimse yorum yazmasın.bugün her 100-200 metrede bir her ama heryerde radar benzeri cihazlar olsa ve 50 ile gidilmesi gereken yolda 60 ile yakalandınmı hemen anında cezan yazılsa bu site dahil bütün motorcular ayağa kalkar...
ama kask takma konusunda ise herkes atıp tutar anlamadan dinlemeden yazarlar..ne o kardeşim kaskı benim sağlığım için canımı korumak için kural olarak koyanlar hız tahditlerini aynı amaç için yapmıyorlarmı demezlermi adama???

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:35 ----------

yine merak ediyorum.son mesajı okuyan yüzlerce kişi neden cevap yazmaz???
yoksa hız sınırını ihlal ETMEYEN YOKMU aramızda??:queen:

Bazı ülkelerde, bazı eyaletlerde, kask takmak yasal bir zorunluluk değil. Çok da kafa yormaya gerek olmayan bir konu sanki.
Lakin ben kendi hatam olmadan birine çarparsam ve o da kaskı olmadığı için ölür ise, kendimi pek iyi hissetmem.

Ama arkadaş bunun yasal zorunluluk kısmından bahsettiği için, çok da haksız değil. Vicdani konular ve yasaları doğru orantılı tutamayız.

Ama o bazı eyaletlerrde motorları da taşıt olarak görüyorlar.Türkkiyede motorları sıkıştırıyorlar ediyorlar bunun yüzünden çok arkadaşım motordan korkarak biniyor.:pr:

abi meseleyi tam anlayamadım :silent:
çok uzun cümle olunca başını unutuyom harbiden :)

"kask neden yasal zorunluluk?" mu soru?

Alıntı:
strangedenial Nickli Üyeden Alıntı
Bazı ülkelerde, bazı eyaletlerde, kask takmak yasal bir zorunluluk değil. Çok da kafa yormaya gerek olmayan bir konu sanki.
Lakin ben kendi hatam olmadan birine çarparsam ve o da kaskı olmadığı için ölür ise, kendimi pek iyi hissetmem.

Ama arkadaş bunun yasal zorunluluk kısmından bahsettiği için, çok da haksız değil. Vicdani konular ve yasaları doğru orantılı tutamayız.

Ama o bazı eyaletlerrde motorları da taşıt olarak görüyorlar.Türkkiyede motorları sıkıştırıyorlar ediyorlar bunun yüzünden çok arkadaşım motordan korkarak biniyor.

dimi ya!!! peki sen kendi hatanla birine çarparsan o da ölürse kendini iyi hissetmezsin..ya kaskı varda gene ölürse kendini iyimi hissedersin? yada alacağın ceza mı değişir??
çarpmamak çarpılmamak düşmemek düşürülmemek için hız sınırlarına trafik kurallarına uyarsak sorun kalmaz..
alakasız gibi gelebilir ama adam medeniyet adına,çağdaşlık adına sana aklına geleni sayar ne görgüsüzlüğün kalır ne örümcekliğin...ama ben de müslümanım der...peki namaz kılmayı bilirmisin hiç kıldınmı desen sanane o Allah'la benim aramda der...
kask takmamanın cezasını mantıklı bulup savunanlar naden hız limitlerine uyun neden uymuyorsun deyince binbir türlü bahaneler uydururlar???o motorla onların arasında olan bişeymidir yoksa???

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:30 ----------

abi meseleyi tam anlayamadım :silent:
çok uzun cümle olunca başını unutuyom harbiden :)

"kask neden yasal zorunluluk?" mu soru?

neredesin fatih ya..ilk mesajı ven son SAYFAYI bi zahmet okursan...sanırım anlaşırız...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar